Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (2 479)

plakát

Špión (2015) 

Jak příjemná to mohla být komedie, kdyby ji divákovi zpříjemňoval pohled na sympatickou ženskou hrdinku typu Sandry Bullock či kteroukoliv jinou kost, jen ne proboha tu vyžranou neherečku, která dokonale znechutí celý film. Tahle Melissa je poslední dobou v Hollywoodu protláčena tak vehementně, až se jeden bojí pustit si americký film. Tlusté bachyně jsou zjevně žádané, protože typická vyznavačka hamburgerové pseudokultury stěží projde futrama, takže se taková divačka ráda sžije s hrdinkou podobného ražení. Jason Statham ovšem celý film zachránil a jeho jízda na Balatonu směr Itálie neměla chybu.

plakát

Jodhaa Akbar (2008) 

Hezky natočená muslimská propaganda. Film je to dobrý, ale jako historicky autentický snímek je to šaškárna. Dobyvatel Akbar nejspíše svou milou znásilnil a přidal si ji do svého početného harému, který čítal dle historických zdrojů 30 manželek. O těch 29 manželkách v této naivní propagandě samozřejmě nepadne ani slovo. Taktéž by mohli natočit romantické pokračování o Akbarových následnících, kteří začali pozvolna zavádět džihád, násilně nutili Indům Islám a bořili staré posvátné hinduistické chrámy. To už by jim ale asi natočit nedovolili. Nebylo by to moc vhodné vzhledem k tomu, kolik je všude muslimů.

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) 

Tohle není pro každého, ale kdo snese South Park a umí se zasmát i těm nejabsurdnějším a nejhnusnějším věcem, tak se zaručeně posere smíchy. Wolverine s koulema na krku je k nezaplacení. Elizabeth Banks drtící kocoura jako bonus na konec taky potěší. Pro fanoušky komiksových filmů je však nejlepší scénou jednoznačně Batman pod stolem popisující bobra Supergirl. Kdyby byl celý film ve stejném tempu, dal bych i 6 hvězdiček.

plakát

Aloha (2015) 

Nudnější romantika, kterou drží nad vodou sympatičtí herci. Nezvyklé téma s vyzbrojenou raketou tomu dodává jakýsi punc originality a nutí díváka myslet si, že něco tak divného ještě neviděl. Smísit prvky nezáživného rodinného dramatu s vojenským dramatem a odlehčenou romancí, to už je pořádný guláš. Největší předností filmu je samozřejmě HAWAJ. Ráj to na Zemi, který Amíci tak nechutně zkolonizovali a obsadili s tím svým vojenským bordelem.

plakát

Ašoka (2001) 

Filmová lahůdka pro milovníky historické romance. Klenot mezi indickými filmy. Film mi narušovaly jen ty muzikálové taneční vsuvky, ale to je pro indickou filmografii jakási povinnost, takže mu to nemůžeme mít za zlé. V těchto vsuvkách se však sličné děvy smyslně kroutí, takže je to příjemnější, než když vám film přerušují reklamní bloky. Kareena Kapoor je nádherná a Hrishita Bhatt ještě hezčí. Ašoka byl sympaťák a komediální prvky potěšily a celkově film posunuly někam do příjemných romantických vod, které nejsou pro Hollywood běžné, takže s tím může mít mnohý divák problém.

plakát

Správná volba (2008) 

To je neuvěřitelné, v jakých kokotinách se Costner objevuje. Americký výplach a průměrné romance mu asi sedí, přestože ho každý rozumný divák chce vidět tančit s vlky a brouzdat nekonečný oceán. Kde jsou ty časy, Kevčo.

plakát

Má mě rád, nemá mě rád (2010) 

Romantický film s dětmi? No jéje. To má bavit asi spíš ty děti nebo co... Do komedie to má daleko, ale místy to trochu úsměvné je. Madeline Carroll je sympatická holčina s krásnýma očima a je divné, že z ní nevyrostla žádaná hollywoodská superstar.

plakát

V cizí kůži (2011) 

Být v cizí předkožce je vskutku zábavné. Ruka Nesvatbových je z toho cítit na sto prdů. Opět dokonalá romance dobarvená hromadou úchylných scén. Na Nesvatbovy to sice nemá, ale nemůžu hodnotit jinak. Prostě jsem se bavil jako u máločeho, takže kdo je na podobné vlně, nemůže ho to zklamat. Oliwia Wilde je tááák... uf.

plakát

Amorův úlet (2006) 

Ten film je tak divný, ujetý a originální, že ho prostě musíte milovat. Mohl být vtipnější, ale v tomto případě bohatě stačí jen ta ujetost. Isla Fisher je rozkošná a opomíjená herečka.

plakát

Gautamiputra Satakarni (2017) 

Telugský film o tom, jak jeden z největších panovníků všech dob dokázal sjednotit indická království. Natočené je to velmi dobře, na telugskou produkci. Nějaké ty tanečky a zpěvy musíme Indům odpustit. Hlavní představitel je poněkud obtloustlý a Satakarniho bych si představoval jinak, ale budiž. Největší předností filmu je Shriya Saran, kočička k pohledání. A pak tu jsou taky vynikající bojové scény. Satakarni utře Chucka Norrise jedním prstem a ani se nezapotí. Kdyby byl celý film tak bravurně natočený a svižný jako dobývání hradeb města, tak dám i pět hvězdiček.