Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (468)

plakát

Star Trek: Podivné nové světy - Spock má amok (2022) (epizoda) 

Je třeba trtochu krotit euforii k tomuto "dílu", který fakt byl zbytečnou ztrátou 50min. V podstatě díl -o ničem- (záměny osob jsem viděl jinde a lépe). Bingo!!! proboha - CO TO BYLO??? :-O osobně jsem si myslel, že to byl nějaký nový druh amíkovskýho vtipu. Sorry, ale I dont understand... asi tak nějak. A do třetice nezáživnosti - ta delegace... No nic.... Zase jsem se tejden těšil a celkem zbytečně.... (že já si nepočkám na celou sérii a paxe kouknu na vše najednou.... To by (možná) bylo uspořenýho času....

plakát

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022) 

Nejenže to bylo strašně zamotaný, pořád to skákalo po různých sub-linkách, že za chvíli divák pořádně nevěděl o co v tom filmu jde, ale i ty zvířátka tam hráli asi pátý housle. Spíše to bylo jako taková "fantasy-krimi", kde se občas máchá hůlkama, aby se divákovi připomnělo, že kouká na fantasy. Taky ten "odštěp" do Bradavic (a nezbytných doplnků jako zlatonka a kdosi na koštěti) byl zbytečně -naroubován- a pokud by tam nebyl, nic by se nestalo. A taky mi nějak záhada, proč kdosi zabil tu matku těch ch-čchi-čchonů... No nic... sice to bylo 140min dlouhý, ale vesměs relativně nudný.

plakát

Halo (2022) (seriál) 

Tak máme HALO za sebou a je čas bilancovat. (v podstatě budu "kopírovat" názory ostatních, což však ukazuje na společný názor "na věc") První díl a poslední byl asi z těch nejvydařenějších, kdy se opravdu "něco dělo". Zbytek byla jen vata ve stylu "Mandalorian" (někam se letí, hodně keců, akce pomalu žádná - pouze intriky a řešení nějakých "vedlejších linek"). Co se týče Máster (kuchtíka) Šéfa, tak celkem nechápu, že ON (vyvolený) NEMUSÍ nosit helmu, narodíl od ostatních spartanů. Důvod nikde nevyřčen. Na 26století používají lidé celkem primitivní zbraně (tak nějak neduh z dob SG-1 ;-)), ačkoliv smečka má zbraně "poplatné době". A když už jsem u tý smečky - na to, že má podstatně vyvynutější zbraně, tak je spartani "vybíjejí" jako kuželky ;-) A ted ta holka... Jak by řekl Milouš Jakeš - je to sice milá holka, ale už 5x každý měsíc bere 200 tisíc... každý měsíc... já bych řekl: krásy moc nepobrala, navíc je votravná jak výběrčí činže a tak nějak neví co chce (nejdřív je silně "antihumánní", paxe zabouchne do Máster Kuchtík Šéfa a NAJEDNOU je z ní ochránkyně lidstva... čím to je, že tomuhle "scénáři" nevěřím ani jaxe jmenuje?? ;-)) a ten konec :-) taky "srandovní" jak ten šéfík k artefaktu (zase) přišel, vzal a odešel - jako by se nic nestalo. No... a ted pozitiva (kterých moc není - nicméně v dnešní době "nicoty") jež dominuje visuální stránka díla: ANO - jak lodě, tak "Smečkové" postavy byly vyobrazeny super, avšak... co dnes v 21století čekat jiného, že ;-) , dále "doktorka" skvěle zahrála svou roli zákeřnice a swiňky v jednom. Zajímavá byla i Cortana, která se "naučila" emoce. A závěrem?? To HALO je ta "krajinka", kde se holčina a 1170ka schází??

plakát

Zone 414 (2021) 

Tak hrozné to úplně nebylo, ale do Blade Runnera to má daleko. Jak už tady někteří prohlásili - ponuré místo neonového města nemusí vždy stačit. K tomu, aby dílo mělo hloubku, na to je potřeba kvalitní scénář. Zde došlo k jistému "odfláknutí" a proto celkový dojem je docela průměrný. V podstatě jakákoliv běžná kriminálka, akorát místo lesa je tady město robotů (aby to bylo sci-fi). Takže jediné výrazné plus snad vidím v tom, že TAM snad nebyl ani jediný černoch :-D

plakát

Seveřan (2022) 

Nesílím nadšené ovace mnohých recenzentů předemnou už z toho důvodu, že ač film severský, taxe tam pořád musí žvanit převážně anglicky. Já sice chápu, že rejža je amík a celkově film asi bude určen/vydělávat za velmi velkou louží mnohem více než na severu, ale amík obecný by si měl uvědomit, že angličtina není jazyk, kde se automaticky mluví v každý prdeli světa. Tak jako dolar není jediným platidlem na světě. Občas si zřejmě ve světlých chvílích rejža vzpomene, že točí film o vikingách a tak některé pasáže jsou v dánštině, ale... sorry jako... CELÝ film má být v dánštině (částečně staroruštině). Takže mě to připomínalo chvílemi tamilský tvůrce, který "nutí" herce, aby do tamilštiny záměrně vkládali anglický slova, takže co věta to mišmaš........a ted k filmu jako takovému. Nedá se upřít syrovost.. o tom žádná, ale - občas jsem tak nějak nechápal co tím básník chce naznačit (především v rituálních částech) a tudíž jsem měl pocit, že sleduji nějaký artový snímek, jímž jsou sobě vlastní různé jinotaje a přesmyčky, který běžný divák zrovna moc nepochopí. (dobře... seveřani třeba se pasovali do rolí zvířat - vlků a jejich dítka byly štěnata..OK, ale ty ostatní příměry jsem fakt nepobíral ;-)) To, že Amleth šel tvrdě po pomstě se tak nějak u Vikingů očekává, ale ten závěr .... no sorry, ale bojovat na místě, kde vesele protéká (digitální) láva - nejenže hrozí "ušlápnutí vedle" a je konec, ale navíc - v takovém prostředí se nedá pracovat :-D . Jinak ale jo.... úplně zlý to nebylo, akorát si řikám, že snímky, (které se poměrně dost probírají stěžějní linky dané kultury) by měli vznikat v zemi dění. Přecejen domorodci znají svou kulturu mnohem lépe než nějaký "převandrovalý amík", jehož kultura není stará ani 200let ;-) Jinak díky OSE za titulky :-)

plakát

X (2022) 

Film jsem začal sledovat asi od té 41minuty a to protože až od prvního "píchance" to mělo konečně horrorový ráz. Co se týče důchodců, tak ti byly fakt super nalíčení. Představa, že taková slizká špinavá důchodkyně by si lehla vedle mě do postele (a začla osahávat)... fuj - taky bych se lekl až bych z toho dostal infarkt :-)) Co se týče vraždění - nebylo to špatné (včetně toho aligátora co důchodci "chovali" ve svém jezeře ;-)) Nicméně... pořád se nemohu zbavit dojmu, že celá ta partička nebyla zto ty belhající-se důchodce "umravnit". Takže pro mě jako za -tři- přátelé... PS: ten americký venkov musí být docela adrenalin :-D

plakát

Bombardování (2021) 

Tak tu máme opět (po delším čase) slušně odvedenou práci s prostředí zázemí 2sv.v. Tentokrát se jedná o "dvojchybu" Dánských pilotů bojujících v RAF. Nejdřív tahle "dvojka" zmasakruje v jednom autě skupinu svatebčanů, aby v druhém náletu pak "zapluli" (díky osudové chybě pilota) do Dánské školky a tím zbytku letky omylem "označili" špatný cíl. Bohužel tato chyba způsobí zbytečnou smrt mnoho nevinných dětí, řádových sester a učitelek. Film ukazuje ve své syrovosti bezradnost rodičů onech dětí, záchranné operace hasiců při odklízení trosek a nakonec osud jednoho chlapce, který šokem se opět "rozmluvil". Očekával jsem kvalitu a tu jsem i dostal. Narozdíl od Madarského öroksel, byl tento snímek daleko lépe natočen, ačkoliv první polovina filmu se spíše zabývala vykreslení (a propojení) několika rodin a jejich dětí. Akorát bych měl jednu "výtku".... zajímavé je, po náletu tam nebylo vidno jediného prchajícího němce/vojáka, což v okupované zemi je poněkud .... neobvyklé.

plakát

Projekt Adam (2022) 

Rozmýšlel jsem se mezi 3 a 4.. No nakonec to je za 3. A proč??? Protože závěr. ANO - opět a zase - rodinné hovnoty a .... bejsbóól !! (ono to nestačí, že chlapec má foukadlo, ne... chlapec s foukadlem musí mít sportovního koníčka a to budto basketball (a na to by zas byl moc malej) nebo bejzból (na to může bejt malej), ale tam nějak "nehraje" to astma.... (no a co?? že by neudejchal to věčný pobíhání po hřišti??? ale dyt je to US film?! Takže MUSÍ hrát alespon jeden "národní" sport !!! (není černej, takže baket je mimo hru :-D ). A protože si klučina házel s míčkem jen chvíli, tak bylo zapotřebí (alespon na závěr filmu) divákovi toto připomenout. Tot k tomu emerickému klišééé. A ted k filmu jako takovému: No... je jasné, PRO JAKÉ publikum je tento snímek určen, takže je také jasné, že tam se "logika věcí" neřeší, protože děti logiku ve filmech také neřeší ;-) Staré JÁ navštíví omylem své mladší JÁ a těmto "JÁ" vůbec nevadí věci, které v podobných snímcích bylo -tabu-. Pak tu máme mnoho otázek na téma "kde se vzali, tu se vzali a především - JAK TO (ne)MOHLI VĚDĚT ??" Přece když někdo přijde z budoucnosti do minulosti, tak CO se pak bude dít samozřejmě se "otiskne" do budoucnosti, takže (zjednodušeně řečeno) v minulosti se činy nedají utajit, protože už se to v budoucnosti ví ;-) Takže jen tato logicka věci ukazuje, že většina cestování časem je nemožná, protože o všem co se změní se ví (a těm změnám se dá zabránit). Nicméně závěrem musím říct, že na Netflix to nebylo úplně zlý.... Akcí bylo dost, vizuální triky na dobré úrovni, takže na jedno zkouknutí doma na pohovce to stačilo ;-)

plakát

Nadace (2021) (seriál) 

Předem musím říct, že Asimovskou Nadaci jsem nečetl (předpokládám hoooodně stránek a na to nemám trpělivost ;-)), nicméně při shlédnutí tohoto seriálu musím přiznat svou "obavu" z dalšího možného dění v čase budoucím. Velmi mě znepokojuje totiž "varování" v tomto seriálu. Ano - je to SCIFI a scifi obecně těží z náhledu do budoucnosti. Ač jsou náměty jakékoliv, i zde se skrývá něco... pravdivého, z čehož mrazí. A to - záplava černochů a minorita bělochů v filmech budoucích. Zde se jedná o "varovný prst" ukazujíc jaxe bude filmový průmysl "za velkou louží" brzy ubírat. BOHUŽEL - zde se nejedná o SCIFI, ale o realitu :-( Jsa evropan, tak alespon je pro mě útěchou, že tento "černý mor" se zatím vyhýbá severskému, evopskému a asijskému filmovému průmyslu a že se z velkou pravděpodobností nedožiji dne, kdy "černý mor ve filmu" zaplaví i tyto části světa. Z tohoto důvodu (ač jinak je seriál velmi zdařile natočen) dávám -1* bo - VŠEHO MOC ŠKODÍ.

plakát

God afton, Herr Wallenberg - En Passionshistoria från verkligheten (1990) 

No... na toto téma jsem už viděl zajímavější filmy. Akce pomalu žádná, dialogy a jednání protagonistů zmatečné a nebýt dohledaných info o Wallenbergovi, tak mnoho věcí by bylo záhadou, jako sama smrt Wallenberga v CCCP. Jedno PLUS to ale mělo... filmaři se nebáli "tabu". Kulky padaly jak na dospěláky tak na dítka (v US produkci prakticky nemyslitelná věc!) - sekvence s cisternou mléka... no nic.