Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (60)

plakát

Smrtonosná past 3 (1995) 

S jedničkou nesrovnatelné, ale přesto se mi líbil návrat McTírana do série .. u tohohle dílu to mělo skončit. Irons v oblasti záporáků šedivě průměrný .... měl se od bráchy co učit, dokud' mohl. Viliž tradičně dává na prdel všemu a pořád. Jackův syn ho slušně doplnuje. A ostatní? V jedničce byla horda teroristů a policajtů/federálů, a každého z nich si člověk zapamatoval, i když toho moc nenamluvili a brzy umřeli. Tady si nepamatuju žádného. Dobré ale je, že film má velkou dynamiku a stále se vyvíjí. Akční scény pěkné, i když od jedničky WTF míst poněkud přibylo. Hudba povedená, ale v jedničce byla lepší, jako vše ostatní. Celkově ale zůstanu u vyššího hodnocení.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Některé části skvělé, ale jiné pitomé .. Kopírování (zbytečné, nemístné, nevhodné ..) Kill Billa mě na tom vadilo hodně, ale víc tohle: Za sebe můžu říct, že nesnášim germány a z lidí, co prohlašujou třeba o komunistech, že byli horší než náckové, se mi dělá blbě, ale stavět jakýsi rasismus "panchartů" jako opozici rasismu nácků, a ještě se u toho tvářit že je to v souladu s nejmodernějšími představami a svobodě a rovnosti a tak že je to správně, je přinejmenším směšné. Waltz, Fassbender a Laurentová hráli skvěle, naopak Pitt nic moc a celá jeho skupina panchartů, podle které to má (WTF) název, za moc nestáli, když o nich ten film vlastně vůbec nebyl. Za další; chápu, že to je celé pohádka, ale jestli by zabít všechny nacistický pohlaváry bylo tak snadný, žádná válka by ani nezačala. Akční scény nic moc (sakra, oni tam ani skoro nebyly ..), ale zase jo, párkrát jsem se zasmál. Scéna v hospodě byla dobrá, ale to je tak všechno. I přesto nedám mín než 70% díky úžasnému vizuálu ..

plakát

Maso a krev (1985) 

V 57. minutě mohl Hauer říct něco pravičáckého jako "Tak. Tohle všechno jsem poctivě získal. A začal jsem od píky!" Raný novověk v celé své kráse. A všechno ve jméno Božím! Když to takhle vypadalo v celé Evropě, nemůžeme se divit, když parchanty, kteří za to mohli, nechali o pár set let později bolševici rozpustit v kyselině.

plakát

300: Bitva u Thermopyl (2006) 

Ne, není to o ničem - v tomhle filmu vidím silnou myšlenku odporu proti invazi arabů do evropy, která tu byla dlouho a je tu stále. Ne, není to tak historicky nepřesné, jak by se mohlo zdát - jistě, neříkám že chlápci s čepelí místo paže jsou reální, ale jestli jste to někdo pochopili tak, že to Snyder myslel vážně, tak to vážně není dobré ... Naproti tomu, věci, u kterých jsem si říkal WTF - zabití perských poslů, Nesmrtelní, Kněží i zrádce (že byl tak pohledný, není pravděpodobné ...), stejně jako spoustá hlášek, mají překvapivě reálný historický základ. Takže až bude zase někdo vřískat, jaká to je píčovina, měl by si o tom první něco zjistit. Vizuálně překrásné, to ale nevidím jako hlavní přednost filmu. Co se mi líbí, je to, že stejně jako zpráva o statečné smrti spart'anů tenkrát značně zvedla řeckou morálku, tak i tenhle film účinkuje stejně.

plakát

Sucker Punch (2011) 

Až si nebudu moct vzpomenout na adresu porno stránek, možná tenhle film ocením, ale do té doby mi to přijde jako trapný slepenec kill billa, pána prstenů, já, robot a dalších akčnáků ... Tomu bych dal 3*, nebýt té sračky v "realitě", kvůli které jsem to vždycky takřka vypnul. Rádoby filozofie, která se filmem nese, je zabíjena nejen formou prezentování, ale hlavně samotnou svou idiocií. Film absolutně bez nápadu, akční linie jen kopíruje jnié filmy a je do filmu násilím vecpaná. Ne, nejsem teplej, ale od režiséra 300 jsem čekal víc. Jednu hvězdičku dávám za povedený vtip o tom, jak němci pomocí páry a hodinkových strojů oživili mrtvoly ... :D

plakát

Robin Hood (2010) 

Tenhle film přesně vystihuje to, co v něm řekl Ríša Croweovi: Statečný, pravdomluvný ...... a naivní. Překroucená historie nevadí tolik jako tupost děje. PS: Abych se na Scotta tolik nezlobil, skouknul jsem hned po tomhle rozšířenou verzi Gladiátora, a při porovnání s tímhle jsem musel dát Gladiátoru víc a tomuhle ubrat na pouhé dvě hvězdy. Sorry, ale v konfrontaci těchto dvou podobných filmů je zkrátka smutným faktem, že Scott točí hůř a hůř a už by toho měl nechat.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Tak tohle je těžké hodnotit .. Nemůžu to srovnávat s LOTRem, kterému nesahá ani po kolena. Přesto mě to mile překvapilo. Herci a masky se mi líbili, i Thorina jsem snesl. Upravení příběhu mi nevadilo, spíše naopak - většinou si tvůrci nevymýšleli, věci navíc, co v knize nebyly, jsou vypůjčené z dodatků k Návratu krále, a jsem rád že to někoho napadlo. Samozřejmě jsou zjednodušené a některé prvky předimenzované, ale lotr geeka to potěší a tak jsem to ani nebral jako natahování filmu. Ani to schéma - naprosto totožné se Společenstvem - mi tolik nevadilo. Co mě mrzelo, byly digitální efekty. Což o ty kráčející skály - ty působily monumentálně a Jacksonovi bylo odpuštěno. Ale ti skřeti ke konci ... Megalomansky přemrštěné. Tam, kde si společenstvo vystačilo s pár elegantně vyřešenými souboji, temnotou Morie a chorály Shorea, nastavuje Hobit pouze dětské, rádoby strašidelné digitální tlusté potvory plus nesmrtelnost družiny ... Na druhou stranu, celá scenérie okolo Gluma byla perfektní. Celkově tedy dávám slabé 4*, a sice zhruba 70 - 75%. Jako film to je slušné, jenže v procentech bych trilogii LOTRa dal asi 200%, takže ... PS: Ale nedá mi to. V porovnání se Společenstvem ... nemá šanci, to víme všichni, ale když bych to srovnal s kolosálností, osudovostí a takovou zvláštní "reálností" bitevních Dvou věží či Návratu krále - přijde mi to strášně dětské .. Jistě, to byla i kniha, ale u té mi to nevadí, protože si na nic nehrála pomocí tun skřetů :-(

plakát

Olověná vesta (1987) 

Naprosto geniální film. Propracovaná psychologie postav na jedné straně, ale co mě překvapilo, podle mě skvělé a reálné akční scény na druhé. Jistě, není to Vietnam jak ho známe z jiných filmů, v džungli nejsme ani chvilku. To ale vůbec nevadí .. Zároven film není černobílý, takřka žádná z postav zde není vyloženě záporná, ani kladná. Stejně tak postoj filmu k Vietnamské válce je mi sympatický - film nemoralizuje a nepoučuje, jen skrz jednotlivé postavy zobrazuje důležité argumenty pro a proti, ne jen co se týče Vietnamu, ale z hlediska válek a vojenství celkově. Bravo.

plakát

Skyfall (2012) 

Konečně! propracovaná psychologie postav. Charismatický Daniel Craig. Překrásný vizuál. Tolik ke kladům. / / / Podle traileru jsem čekal něco mnohem víc propracovaného. Jestli se Mendes inspiroval Nolanem, tak přesně v tom, v čem neměl - bohužel. Doufal jsem, že film bude mnohem epičtější, složitější, reálnější, že způsob vyprávění bude strhující jako u Nolanového TDK. Místo toho tu vidím okopírování šílenosti Jokera, okopírování toho, že se nechá schválně zajmout, atd, atd. Již v první třetině filmu jsem byl vcelku zklamán - doufal jsem, že motiv Bondova návratu bude víc využitý, epický a že se na něm bude stavět - ale ono nic, celé to kolem nebylo vlastně pro zápletku důležité. Akční scény jsou na dnešní dobu naprosto průměrné, opakují se a nijak nezaujmou. Děj má velkou spoustu logických trhlin, na mysl mi neustále padala zkratka WTF. / / / A vůbec nejhorší na tom bylo, že jsem díky tomu zmeškal Nejistou sezonu. Čekal jsem něco víc než jen bondovku, a zdejší hodnocení na to vypadalo. A kvůli tomu jsem dostal ještě mín. 65% s přimhouřeným okem.

plakát

Mrňousci (2006) (seriál) 

Myslím, že v porovnání s jinými animovanými bejkárnami, které dneska televize tlačí dětem do hlav .. Upřímně, asi jedno z nejlepších novějších pořadů pro děti, které se dneska vysílají. Krásná příroda, animace působí příjemně, sledování mě osobně vždy velmi uklidní. Hmyz nemluví, ale komunikuje alespon tak, že vytvoří jednoduchou zápletku ideální pro děti, jimž je to určené. Perla mezi těmi přetechnizovanými, japonskými, akčními, komiksovými, bejblejdovými, betonovými, panelákovými, jetixovými a tak dále .. sračkami.