Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (1 316)

plakát

Vedlejší účinky (2013) odpad!

Úplná ztráta času, vývoj filmu, to, čemu říkají psychologie, předvídatelné rozuzlení s absurdními konotacemi, to všechno, no, ani nestojí za komentář.

plakát

Pan Pip (2012) 

Nejde jinak, musím říct, aspoň bezprostředně po shlédnutí to vidím tak, jeden z nejlepších filmů. Dickensova kniha o Pipovi mě kdysi nenadchla, alespoň ne tolik, teď mám chuť si ji znovu přečíst. Může za to postava ztvárněná tím, kdo hrál dr. House. Ani toho jsem nemusela, zde byli herec i jeho postava skvělí. A film není ani zdaleka jen o propojení válečných časů s literární fikcí. Spojuje v sobě anglickou novelu, antickou tragédii, papuánskou realitu, krásu zářícího ostrova. Spíše než válečný, je to film rodinný. Kromě H. Laurieho tam hrají papuanští herci, hlavně děti a mládež, a hrají skvěle. Vedeni citlivou rukou režiséra, objímaní nenápadnou krásou hudby, křídla jim dávala výborná kamera. Násilí, na něž nás upozorňují úvodní titulky tam je, ale ne moc a hlavně, o něm to není. Film vámi projde a když ho necháte, tak vás změní.

plakát

Píseň jmen (2019) 

Smutné a přece povznášející. Až na tu ženskou v závěru, co mě tak svým postojem rozčilovala, ale i to je součástí. Cítit, ale taky přemýšlet a kriticky se vymezit, je-li třeba, hlavně ale v sobě hudbu/pocit nechat rozeznít, pak je to moc přínosný film.

plakát

Láska pandí matky (2017) (TV film) 

Hezké. Hezké sledovat metodu, kterou v Japonsku zvolili pro odchov pand. Také příležitost poznat pandí život o něco blíže.

plakát

V proudu (2023) (seriál) 

Je to asi druhý cyklus, co s P. Pithartem vidím, styl podání mě baví a můžu se dozvědět, co je vranka nebo to u nás jako fakt ve volné přírodě žijí lososi?

plakát

Tajemné cesty stěhovavých ptáků (2014) 

Dojemně krásné. Kdo je schopen představit nám husy tak, že přímo vidíme jejich osobnost? Myslím, že jen člověk vedený láskou a poznáním. Ten "bláznivý" muž, co se naučil létat na rogalu, aby dělal "husí matku" nejen na zemi, ale i ve vzduchu, nám vypráví o husách velmi vzácným způsobem. To je schopnost těch mála jedinců, co jednomu zvířecímu druhu zasvětili svůj život. Představí nám husy, ale ukáže nám též jejich cestu evropskou krajinu tak, že myslím, že díky němu svět uvidím zas o něco jinak a lépe...

plakát

Marie Antoinetta (2022) (seriál) 

Stačí tak málo gest, trapných gest, aby se člověk z diváka stal kritikem, stačí vteřina, aby bylo jasné, že tady někdo nechápe lidi, teda až na hvězdu protagonistku, ti ostatní jsou závistiví nebo jako leklé ryby. Stačí pár slov, aby byl trapas ještě umocněn, a ten smích a výsměch, ach jo. Stačí pár záběrů kamery, aby jeden jen vrtěl hlavou nad tou nabubřelou stupiditou, pár záběrů pochopit, že způsob vyprávění je zcela zcestný, že autoři mají pomýlený světonázor. Nakonec se ale jedná asi jen o smutný obraz reality. Ne tehdejší, ale te dnešní...

plakát

Velká francouzská revoluce (2020) (TV film) 

Když jsem byla na gymplu, přála jsem si dění ve Francii v letech kolem 1789 porozumět. Ale na to dějepis ve škole, učitelka a patrně ani moje hlava nestačily :) V tomhle dokumentu si s tím hravě poradili již během prvních 50 minut.

plakát

Poutníci moří nám ukazují cestu (2019) (TV film) 

Jak se dnes v dokumentech stále častěji objevuje apel na ochranu přírody spojenou s jejím mizením, tento film je krásným dokladem toho, jak rychle se ochrana může projevit a přinést ovoce. Zde v podobě návratu keporkaků a karet na jedno konkrétní místo.

plakát

Jab We Met (2007) 

Poněkud ztřeštěná komedie s příjemnou hudební složkou.