Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (16)

plakát

Krematorium - Epizoda 4 (2024) (epizoda) 

Zatím se jedná asi o nejvíc zvrácený díl tohoto seriálu s "párty v krematoriu, oslava příchodu dítěte na svět" - něco neskutečně nereálného a ve výsledku i velice trapného humoru. A asi jsem si ani nevšiml toho, jak se pan Záhorský (Albert Čuba) vlastně opil? V tomto díle se neobjeví Jiří Lábus, kterého považuji za tahouna celého seriálu a díky kterému je tento seriál aspoň trochu koukatelný. Hvězdičku uděluji tak "důchodkyním" a jejich konverzací o "zombících" a za překvapení u Záhorských v podobě dvou krásných černobílých slepiček. Jinak to bylo "pain to watch".

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) odpad!

Úvodní díl Elišky a Damiána, mne vůbec nepřesvědčil o tom, ten seriál sledovat dál. Dialogy v tomto jsou poněkud nudné a postrádají vůbec nějaký smysl. Moc se táhne. Působí to spíše jako nepovedená telenovela. Kostýmy a kulisy jsou celkem laciné a korunku tomu přidávají i herecké výkony, které se snad ani nedají označit za "herecké". Velikánské zklamání. Za mne je to velikánský propadák, kýč a pravděpodobně největší přešlap TV Prima za rok 2023 - 5 %.

plakát

Špión (2015) 

Před shlédnutím tohoto filmu jsem si několikrát pustil ukázku resp. část filmu, kde vystupuje Věrka Serďučka. Tato ukázka mne natolik zaujala, že jsem si řekl, že se musím podívat i na film. Nakonec však z toho bylo zklamání, neboť jsem čekal od tohoto filmu zkrátka víc. Humor je zde téměř trapný a někdy až téměř nechutný. Spíše mne bavily scénky, které byly trochu akčnější, ale to je jinak vše. Není to ultra velký propadák, ale existuje spousta lepších komedií a filmů. Toto byl takový lehký podprůměr - 45 %.

plakát

Infiltrace: Obchod se svědomím (2019) (TV film) 

Jedná se o docela děsivý dokument, kde vám v mysli utkví příběh, dítěte, které po operaci začalo krvácet a nikdo mu v té nemocnici nedokázal pomoct, kde došlo k selhání personálu v nemocnici. Svým způsobem se jedná o dokumentární horor až z toho všeho lehce mrazí a jde na vás beznaděj. Určitě to není dokument pro slabší povahy (měl jsem i já co dělat). A úplně to nejděsivější na tom je to, že se to vážně stalo a ty záběry, které jsou v tom filmu, tak jsou skutečné. Už z důvodu toho jaké pocity tento dokument vyvolává, nelze hodnotit hůř - 95 %.

plakát

No není to romantika? (2019) 

Když vidím někde u filmu označení jako "americká komedie", tak nemám obvykle moc velká očekávání, protože buď se ta komedie snaží vypadat až moc chytře a nebo používá až velice zvrácený typ humoru. No tady se tak nestalo. U filmu jsem si jen u pár vtipných scén říkal "Proč?". Je to spíše průměrná komedie resp. nenadchne a asi ani nezklame. Film jednoznačně táhne kupředu Rebel Wilson, na které defacto celý film stojí a díky které je vlastně i ten film vtipný, Ostatní herecké výkony jsou trochu slabší, nicméně stále je to příjemné na sledování. Film má dobrý příběh a celkem mne pobaví i rozuzlení tohoto filmu, které je správně sladké a šťastné - jak v romantických filmech má přesně být. Příběh je správně naivní - 55 %.

plakát

Mamut (2006) (TV film) 

Film jsem sledoval, protože jsem chtěl proniknout do žánru horor/komedie. Už z hodnocení jsem nečekal kdo ví jaký zázrak. Film šel v televizi, kdybych měl jít na něj do kina, tak určitě lituji vyhozených peněz. Film je nudný a mamut celkem taky - vypadá docela nepovedeně. Film je špatný a to i kdybych ho měl hodnotit na základě jeho žánru. Nicméně nemohu mu upřít pár vtipných momentek jako je rádoby sex staršího páru důchodců v autě, dále poskakování sklenice se zubní protézou a nebo vraždící vysavač značky mamut. Jinak se však jedná o Déčkový film - 10 %.

plakát

Špindl (2017) 

Jedná se o film od kterého jsem měl velká očekávání. Kvůli Aničky Polívkové. Film by měl být komedií, ale moc vtipných momentek tu není a pokud ano, tak se jedná docela o hloupý humor s někdy až přílišným natahováním. V závěru filmu se humor snaží vystřídat romantika, která však v některých případech je hodně neuvěřitelná - chladná jako samotné prostředí filmu. Film mě ve výsledku nenadchl - možná je to i tím, že jsem na Špindlu nebyl, ale pokud to tam vypadá tak, jak je vykresleno ve filmu, tak tam radši ani nechci. Ve výsledku se jedná o českou podprůměrnou komedii, na jedno shlédnutí je to ještě dobré - 35 %.

plakát

Po čem muži touží (2018) 

Kupodivu se mi film líbil a docela jsem se u něho krásně bavil. Po dlouhé době nějaká dobrá česká komedie, která člověka rozhodně nenudí. Není to kdovíjaký trhák a příběh není zrovna dvakrát originální, ale na večerní shlédnutí je to zkrátka dobré. Rozhodně doufám, že jsem film neviděl naposledy.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Nevím jestli to bylo stopáží nebo scénářem, ale film je vážně velmi moc dlouhý. Příběh celkem fajn. Taková romantická slaďárna, kterou zabijí drogy a alkohol. Ten alkohol, tam vůbec neměl být. A mělo to skončit svatbou. Filmu bych pak přidal hvězdičku navíc. Ale abych nebyl jenom kritický. Co je úžasné na tomto filmu, tak je výkon Gagy. Netušil jsem, že je i herečkou - hrála dobře. Shallow a prakticky všechny písně jsou velikým tahounem filmu, kdyby tam nebyly tak z filmu nemám prakticky žádný zážitek, proto 3*. :)

plakát

Tátova volha (2018) 

Dlouho jsem uvažoval, jaké hodnocení dát tomuto filmu. Nicméně jsem se nakonec rozhodl pro čtyři hvězdy, neboť se jedná po dlouhé době o docela povedenou komedii u které se člověk dokáže i zasmát. Výborné herecké obsazení, pal čert, že to není genderově vyváženém, jak někteří poukazují. Film utíká rychle. Je to i tak trochu doják. Skoro vůbec nic filmu nechybí. Snad jen možná trocha lehkosti. Ale jinak jsem se skvěle u filmu bavil a snad se na něj zase někdy podívám.