Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (660)

plakát

Stranger Things - Season 1 (2016) (série) 

První řada je z dosavadních tří jednoznačně nejlepší. Chvílemi jsem měl pocit, že za rohem musí být schovaný E.T. mimozemšťan, komunikace světly mi připomněla Blízká setkání třetího druhu, občas jsem měl strach, že se odněkud vynoří Freddy Krueger. Zkrátka nostalgie obrovská. Nepřijde mi fér srovnávání Stranger Things se seriálem Dark, neboť americký seriál je mnohem hravější a díky dětským hrdinům i často odlehčenější. A díky tomu asi i divácky svým způsobem stravitelnější.

plakát

Stranger Things - Kapitola osmá: Bitva u Starcourtu (2019) (epizoda) 

Závěr je pravda hodně přepálený, ale vlastně mi to vůbec nevadí. Mnohem víc komiky, než jsem čekal, brutálnější a o něco nechutnější, než dosavadní díky. Dojemné loučení na závěr vymáčklo i nějakou tu slzu, ale je jasné, že nás čeká (přinejmenším) ještě jedna série. A já se moc těším.

plakát

Stranger Things - Kapitola devátá: Brána (2017) (epizoda) 

Výborný závěr (ano, čekání nás přinejmenším ještě dvě série, ale prozatím se to jako závěr tváří ). Ani u jedné epizody jsem nestihl vyzdvihnout dvě věci, které tento seriál vyzdvihují nad mnohé ostatní. Skvělá hudba je již takřka tradicí, ale soundtrack Stranger Things se opravdu povedl. Co se však povedlo ještě víc, je neskutečně zdařilý casting, a to ve všech rolích.

plakát

Stranger Things - Kapitola šestá: Špeh (2017) (epizoda) 

Atmosféra temná jako asfalt, nebo spíš ten všudypřítomný chrchel pokrývající vše z druhé strany. Zatím to vypadá, že do finále se blížíme velmi slibně...

plakát

Stranger Things - Kapitola osmá: Vzhůru nohama (2016) (epizoda) 

Poslední díl svým závěrečným odhalením poněkud ztrácí na dosavadní tajemné atmosféře (prostě když se celou dobu bojíte něčeho v temnotách a teď to naplno profláknete, trochu to ztratí své kouzlo). Přesto se opět podařilo nalákat na díly druhé série, protože asi každému je jasné, že takhle to skončit nemůže.

plakát

M*A*S*H - Sestry (1976) (epizoda) 

Jedna z vážnějších epizod, kde se postava Margaret začíná pomalu, ale jistě měnit...

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Filmařina s velkým F. Tom Hanks je prostě národní poklad a Clint Eastwood režíruje jako Bůh. Skvěle podaný příběh podle skutečné události. Bez zbytečného patosu nebo rozmáchlých gest. Pro diváka je to radost sledovat.