Reklama

Reklama

VOD (1)

El plánuje dokončit, co začala. Ostatní stupňují tlak na děsivou sílu, která drží Willa jako rukojmí. (Netflix)

Recenze (51)

Grondal 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím jednotlivé sezóny seriálov, nehodnotím ich epizódy a už duplom by som k nim nepísal komentáre, lebo podľa mňa má zmysel hodnotiť seriál ako celok. V tomto prípade však musím urobiť výnimku, pretože toto je prípad, kedy jedna epizóda spravila z výborného seriálu nezabudnuteľnú záležitosť. Dopredu hovorím, že epizóda ako taká nie je bez chýb, uvedomujem si, že tu došlo k nejakým logickým nezrovnalostiam ale kašlem na to. Totiž táto záverečná epizóda dokonale využila to hlavné, čo seriál budoval dve sezóny, teda vzťahy a charaktery jednotlivých hrdinov (a tým nemyslím iba hlavných "detských" hrdinov). Priateľstvo štyroch kamarátov, súrodenecké vzťahy, rodičovské vzťahy, mladé detské lásky aj lásky teenegerské, všetko prešlo počas týchto dvoch sezón skúškami, ktoré sa na hrdinoch podpísali a umožnili mi postavy spoznať, obľúbiť si, fandiť im a vnímať ich ako skutočné osoby aby ma potom záver tejto epizódy mohol dokonale zdrviť. Najlepšie ukončenie seriálu aké som zažil. Všetko do seba zapadlo (nie, stále nehovorím o deji :-)) a na záverečnú 15 minútovku budem spomínať ako na absolútne blaho, kedy som sa mohol tešiť a smútiť s hrdinami súčasne. Myslel som, že niečo takéto už nikdy od seriálu/filmu nedostanem, že som otupel, ale som šťastný, že som našiel niečo, čo mi ukázalo, že to tak nie je. Z tohto pohľadu vo mne preto aj plánovaná 3. sezóna zanecháva horkosladké pocity, keďže seriál som si zamiloval, ale toto bol ten "Záver", ktorý si zaslúžil a obávam sa, že nič čo príde ho už nebude môcť prekonať. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, poslední díl byl "Bitchin". Vše do sebe krásmě zapadalo, mělo drive, mělo logiku, jen to zavření brány do "The Upside down" bylo moc rychle, leč vše co tomu předcházelo bylo dokonalé. A díky nevyřešenému nepříteli se otevírá možná zápletka pro třetí sérii v podobě The Mind Flayera... + Dufferové by si možná mohli přividělat i novým High school musical, závěr epizody nebyl špatný :) ... ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luxusní zakončení druhé sezóny. U deváté epizody jsem se skvěle bavil, atmosféra byla příjemně mrazivá, napětí prostupovalo celý díl a nechyběla ani spousta kvalitní akce. Když jsem se díval na ples v závěru, nemohl jsem se zbavit pocitu, že mi, čert ví proč, připomíná Carrie. Osmdesátkové dekorace se asi hodně podobaly těm sedmdesátkovým. Výborná epizoda. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak - a zas je koniec. Oceňujem, že Netflix urobil len 9 dielov a nenaťahoval to donekonečna ako marvelácke seriály Luke Cage či Punisher. Som v tretej sérii zvedavý na Stevea, lebo v druhej to prekvapivo dobre ťahal ako jeden z najväčších a zároveň najnečakanejších sympaťákov celého kastu. Jeho spojenie s Dustinom je prekvapvio funkčné, vtipné a milé. Navzájom sa doberajú a oficiálne sa príliš nemusia, ale v skutočnosti Dustin povedzme jednoduchšiemu Steveovi dáva rady ohľadom vedy a výskumu a Steve dospievajúcemu Dustinovi na poli dievčat, takže sú si vyrovnaní a navzájom sa potrebujú. A inak? Proste posledný diel: na konci cliffhanger a dovtedy plno postupne sa uzatvárajúcich dejových liniek. Dojatie, smiech, vtip, rozkošnosť a nejaké to zrnko ponaučenia. Dôstojný koniec série, ktorá bola predsa len o čosi slabšia, než prvá. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak je seriál kulervoucí popisuji v hlavním komentáři. Tady bych proto vypíchl několik věcí, které zůstaly nedořešeny: 1) Doktor herce Paula Reisera má stejné rysy, jako jeho postava Burka v Aliens. Má stejné záměry s šerifem Hopperem jako měl s Ripleyovou? Dufferové jsou velký blázni do detailů, nedivil bych se tomu. 2) Co je ta velká nohatá věc? 3) V první sérii Hopper našel vejce, ze kterých se očividně něco vyklubalo. Demogorgoni a Demopsi to nejsou, ty se rodí z hostitele. Co z nich tedy leze? ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Karen Wheeler (Cara Buono) si ve vaně čte knížku „Heart of Thunder“ („Bouřlivé srdce“) od Johanny Lindsey. (Duoscop)

Reklama

Reklama