Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Horor
  • Akční

Recenze (54)

plakát

Toy Story 4: Příběh hraček (2019) 

Už třetím dílem jsem očekával úspěšné ukončení této hračkovské série. Proto jsem měl z dalšího pokračování trochu obavy - působilo to na mě jako uměle nastavovaná kaše. Technická stránka filmu je naprosto famózní a po delší době jsem si uvědomil ten obrovský rozdíl oproti animákům z devadesátých let. Hlavně na pastýřce je ten pokrok nejviditelnější. Příběh není ničím revoluční a stále se točí na podobném principu jako v minulých letech. Určitě zaujme trochu hororovější nádech a závěrečné ukončení filmu. Po shlédnutí v kině musím přiznat, že obavy můžou jít stranou a Toy Story 4 je podařeným pokračováním v mojí nejoblíbenější animované sérii.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Nevyužitý filmový potenciál jsem viděl v černobylské katastrofě už dlouho před tímto počinem. A tento pětidílný seriál je toho důkazem. Většina dílů má parádní atmosféru i spád. Dokonce i politická část, která je tady zastoupena v docela širokém měřítku, nenudí. Škoda, že to, co se dělo těsně před katastrofou, je tu zfilmováno jen krátkými vzpomínkovými úryvky. A nemusela tady být ani ta občasně mírná rozvleklost, která je nejvíc patrná v předposledním dílu. Ale jinak Černobyl patří mezi výjimečné díla, které zaujmou snad kohokoliv.

plakát

Zastav a nepřežiješ (2006) 

Zastav a nepřežiješ jsem objevil díky mini roli Chestera z Linkin Park a ihned mě film zaujal. Něco tak zběsilého a zároveň správně ujetého jsem snad ještě neviděl. Trochu mi to připomíná film Hardcore Henry, ale ten mi nepřišel zdaleka tak zábavný. Novodobému drsňákovi Jasonu Stathamu padne role Cheva Cheliose jako ulitá. Skvěle natočeno, zahráno a až na nějaké nelogičnosti je film perfektní zábava pro páteční večer.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Je plný sál, film má přes dvě hodiny stopáže, přesto všichni sedí na svých místech až do posledních písmen závěrečných titulků, aby mohl zaznít oprávněný aplaus. Tyhle situace se často nestávají, proto považuji Bohemian Rhapsody za jeden z výjimečných filmů. Film necílí vyloženě na fanatiky legendární skupiny Queen, o které film pojednává - není to dokument rozebírající detailně celou kariéru kapely. Naopak dokáže být někdy trochu roztěkaný a přelétavý z okamžiku k jinému okamžiku. Jenže to není vada na kráse, protože technicky není možné zfilmovat detailně celou kariéru skupiny. Drtivá většina ostatních sledovačů bude ale nadšena. Film má fajn zápletku, naprosto vynikající herecké výkony s Rami Malkem v roli Mercuryho - smekám. Skvělý zvuk technologie Atmos a perfektní cit pro detail. To vše řadí film mezi špičku a nebojím se jej doporučit komukoliv.

plakát

Robinsonův ostrov II (2018) (pořad) 

Když jsem v prvním Robinsonovi vytýkal jalového moderátora, tak tentokrát musím uznat, že Ondra Novotný udělal obrovský krok kupředu a je naopak tahounem této soutěže a na roli moderátora sedí perfektně. Soutěže na mě působí propracovaněji, finální fáze s posledními pěti nebo šesti členy je obdobně uspěchaná jako minule. Soutěžící byli opět různorodých charakterů, takže je možnost vypíchnout třeba Herr Führera Dominika, taktika Radima, feministku Blanku, poctivce Martina, nebo nevyzpytatelnou Báru se Zinou. Pro mě ještě díky moderátorovi a průběhu soutěže ještě lepší než minule a opět jsme se náramně bavili. Takže za mě plný počet.

plakát

Robinsonův ostrov (2017) (pořad) 

První díl Robinsona hodnotím kladně. Dle mě se s tím Češi poprali víc než statečně a rozhodne nedělá své původní americké předloze ostudu. V průběhu jednotlivých dílů se tam najde pár hluchých míst, ale ve výsledku chválím hlavně dobře poskládanou skupinu lidí. Účastní se ostřílený vojenský veterán Radovan, svalovec Míla, "jednodušší" playmate Petra, taktik Marek, nebo většinou tipovaný adept na vítěze David. Jediné opravdové mínus vidím v moderátorovi, který byl minimálně do půl soutěže bez emocí jak robot. Hlavně teda při komentování soutěží. Jinak ale na Česko po všech směrech velice nadstandardní soutěž, já se bavil..

plakát

Saw 2 (2005) 

Druhý díl Pily je po skvělé a originální jedničce i mým, v pořadí druhý oblíbený díl (ze dvou). Potom už to jde se sérií trochu z kopce. Každopádně náš oblíbený "Skládačkový vrah" pokračuje ve svém nápravném zařízení a policejní složky s tím nemají tak úplně pochopení. Všechno známé z prvního dílu pokračuje, jen ve větším měřítku. A opět jsou tady někteří naprosto zbytečně pohoršení nad údajnou brutalitou. A kde prosím? Nečekejte extra horor, spíš ponurý thriller se zajímavou zápletkou a nečekaným vyvrcholením. Komu se líbil první díl, nebude pravděpodobně litovat ani devadesát minut života stráveného u dílu druhého, ať si života vážíte nebo ne.

plakát

Saw: Hra o přežití (2004) 

Film o tom, jak si jeden postarší člověk po diagnóze rakoviny, úmrtí nenarozeného dítěte a následném pokusu o sebevraždu uvědomí cenu života. A všem těm, kteří si toho svého dostatečně neváží, připravuje léčbu po svém v podobě "her". Jak to teda aspoň on sám rád označuje. Jedná se o příjemný, nepřekomplikovaný thriller s mírně hororovou atmosférou, která by se dala krájet. Rozhodně nečekejte žádné brutální jatka, jak tady někteří pohoršeně popisují. Fantastický námět a překvapivý závěr. Jeden z filmů, který se vyplatí vidět víckrát. Doporučuju.

plakát

Rivalové (2013) 

Trochu mě zklamalo, že v mnoha ohledech je film "přitaźenější za vlasy", než reálná předloha a Lauda s Huntem vlastně byli vcelku kamarádi. Čert to vem, aspoň je to celé mnohem napínavější. Z herců se mi líbil hlavně Dan Brühl, který ztvárňoval Laudu a působil velmi věrohodně. Docela mě překvapilo, že "šéf" projektu Ron Howard není žádný fanda do formulí a vlastně jsou pro něho tak trochu španělskou vesnicí, protože ty vymazlené kamerové záběry, hlavně teda v závodech, to je opravdu pastva pro oči. Nevím co víc dodat, lepší film o motoristických závodech snad neexistuje a staré ef jedničky jsou oproti těm dnešním podstatně atraktivnějším tématem. Doporučuju i laikům, kteří o těchto okřídlených monopostech nemaj páru. Sexappeal tomuto filmu rozhodně nechybí.

plakát

Smrt ve tmě (2016) 

Smrt ve tmě jsem viděl v kině a musím říct, že se dle mě jedná asi o nejlepší hororový zážitek roku 2016. Výborné postavy, kterým vládne nevidomý Stephen Lang a fantastická atmosféra, která by se dala krájet po celý průběh filmu, bez nějaké vyloženě slabší chvilky. A hlavně tu nefiguruje žádné nadpřirozeno, které je sice u hororové tématiky častým faktorem, ale mě ubírá na celkové věrohodnosti. Tento film nevyčnívá krvavýma gore scénama, ale exceluje v atmosféře, lekačkách a napětí po celý film.