Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (93)

plakát

Andaluský pes (1929) 

Obdivuhodné, jak čtvrthodinový film z roku 1929 může tak odrovnat. Zvláštní, pozoruhodné, krásné. Sama mám v hlavě občas podobné výjevy, takže volba jasná.

plakát

Lov na Gluma (2009) 

Velmi mile mě toto malodílo překvapilo, očekávala jsem rozhodně méně. Užívala jsem si scénky s kajinami, vzhled skřetů i ponurou atmosféru. Samozřejmě oproti LOTR je to obrovský rozdíl v efektech, pozadí atd, ale v celku dám klidně 5 a nestydím se.

plakát

Smrtonosná zbraň (1987) 

Největší zážitky z filmu: 1) Gibsonův zadek 2) plačící Gibson 3) padouši přijíždějí v tetelícím se vzduchu Ale vážně, film je to super. Nějaká ta typicky americká scénka je zcela odpustitelná.

plakát

Muž na Měsíci (1999) 

Je mi líto. Perfektně zahrané i natočené, ale nic to se mnou neudělalo.

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Občanský průkaz mám zkouknutý snad desetkrát, přesto se neomrzí, mám ten film neskutečně ráda a dle mého by si zasloužil stejné opečovávání, co Pelíšky. Některé chvilky přímo vhání slzy do očí, jiné nepřímo. Přátelství na život a na smrt, soudržnost "rebelů", společenská nervozita, utajené koncerty a velebená elpíčka...V malých i velkých příbězích mnoha a mnoha postav si film uchovává své kouzlo. A kdo by nesympatizoval se zamilovaným básníkem, geniálním skladatelem, mladou a skvěle drzou verzí Petera Gabriela a konečně s Petrem, který stihne po čas filmu tak najednou dospět? Malé i velké boje s různými zly, malé i velké naděje. Krása! "Soudruzi, co je to vjurt?"

plakát

Ostrov (2005) 

Jak filmy od Baye jinak moc nemusím, tak Ostrov na mě zapůsobil. Něco mezi 1984, Truman show a Transformers. Pěkně natočené, dynamicky a přitom ne přeplácaně, působivé, pěkné. Není to doják jako A.I., ale je to zajímavé. 4!

plakát

Králova řeč (2010) 

Velmi milý film s velkým přesahem. Bonham-Carter ta role velmi slušela, líbila se mi daleko víc než ve svých obvyklých rolích. Na kapesníček to nebylo, přesto je to jeden z filmů, který jsem dlouho chtěla vidět a který za to opravdu stál.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Čekala jsem málo, viděla jsem bohužel hodně a neodnesla jsem si skoro nic. Došlo mi, jak si vážím LOTR. Hobit je tak přeplácaný, tak sytý na detaily, že je člověk nestačí sledovat. Ano, je to jen pohádka, ale kniha má prostě ten Tolkienovský šmrnc, což film postrádá. V knize je tajemno, krása. Kamenní obři? Šílený Radagast? Sarumanova hláška o houbičkách? :) Tohle není ono. Mám o knize určitou představu a tu film bohužel těžce přesahuje, rozšiřuje, odkrývá tajemno. Pán prstenů je nádherný, decentní, kouzelný, a nemálo tajemný. Je velkolepý a přitom ne přeplácaný. Kdyby byl Hobit natočen za desetinu prostředků co LOTR, asi by se mi líbil víc. Na druhou stranu nádherné scenérie, krásní orli, kouzelný hobitín, úchvatné oči Gluma. Dost věcí se i povedlo. Trpaslíci-super! Elfské kování-krása! Přesto jen za 3, možná se časem rozmyslím.

plakát

Mezi řádky (2007) 

No, pěkné to je. Vytknu typicky americký způsob natáčení (dialogy převídatelné, umělé, prostě americké) a některé nedostatky (když mluví Erin, ve třídě je nějak moc ticho). Jinak ale docela dobrá věc toto.

plakát

Ve jménu krále 2 (2011) 

Podívaná místy ne nezajímavá, avšak nestydatě splácaná. No tři hvězdičky dávám za to že jsem se nemohla vynadívat toho pěkného prostředí.