Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Drama

Recenze (2 537)

plakát

Abiturienti (2011) (TV film) 

Souhlasím s BGH, hodnocení je zbytečně nízké (jeden z důvodů, proč jsem dal nakonec přednost plné palbě hvězdiček je ten, že mé hodnocení posunulo film do rudých barev). Děj je natolik dobrý, že zastíní na pár místech možná ne zcela prvoligovou technickou stránku, nebo lehké nedostatky především z jednoho důvodu - nesnaží se vysvětlovat mnohokrát viděná fakta o druhé světové válce a nacistech, místo toho jde po lidských osudech - velmi, velmi silných osudech. Výsledku pomáhá, že divák má šanci sledovat zajímavé takřka detektivní pátrání po osudu obou mladíků, rozhovory s bývalými spolužáky a úryvky z dopisů posílaných přátelům a rodině. Lehké ždímání prostřednictvím použité hudby milerád odpustím.

plakát

A Boy and His Atom: The World's Smallest Movie (2013) 

66% procent ve chvíli, kdy jsem hodnotil?! Děláte si srandu? TOHLE je krystalická ukázka vědecké práce s nano technologií, oproti které se veškerý um společností jako je WETA může jít bodnout. Nemá cenu říkat víc, než je potřeba - IBM vládne nanosvětu.

plakát

Absurp (2009) 

Potkali se u kolína, ovšem ne medvědi, ale hliněné kónické cosi, hliněná kulička a celé je to parafráze na sex, což je poměrně vděčné téma, jenže tady až příliš doslovné a technicky ne zrovna vychytané, vlastně ne příliš zajímavé. A není tak žádná vydra s chapadly a už vůbec ne vesmírná. Samozřejmě.

plakát

Ad (1983) 

Nádherné zpracování grafických prací Estonského umělce Eduarda Viiralta, které mě sice nedonutí prodat levou ledvinu a pokusit se vyloupit Talinskou národní galerii, ale hlavně proto, že filmový převod je mnohem lepší, než samotné grafiky. A to je kurevsky dobře. Navíc je to všechno naprosto perfektně oddanimované a přejatý styl kresby se hodí jako málo co jiného. Atmosferické, úžasné a podmanivé. Kéž by se někdo pokusil obdobně převést do animace výjevy hieronyma bosche, ke kterým Põrgu nemá moc daleko.

plakát

Adam (1991) 

Vutur?? Malá groteska o tom, jak Adam ke stvoření přišel a jak na planetě si počínal. No, dobře, jako nápad to nezní špatně, navíc v docela povedené plastelínové animaci, jenomže, do háje, to to muselo být alespoň trochu vtipné, tohle v sobě mělo humoru asi tolik, co podomní prodavač krému proti kuřím okům. Jeden jedinej povedenej gag s tučptákem to fakt nespasí, kurník.

plakát

Admirál (2015) 

Tak si Nizozemci natočili film o legendě, kterou znají jen oni sami. A to je vlastně kámen úrazu, protože tvůrci se místo věrné historické fresky dopustili mnoha zbytečných zjednodušení, které není potřeba, například v politické linii se vyskytuje několik totálních klaďasů a nejeden zlořádný padouch, z nichž je jeden slovy i vzhledem líčen tak slizce, že se při pohledu na něj zastydí kažná správná šnečí bordelmamá, co pořádá slimáčí gruppensex párty. Jinak by to bylo mnohem, mnohem lepší, jakmile se děj odehrává na moři, tak má tempo a příjemně odsýpá, čemuž pomáhá i to, že všem postavám lze věřit fakt, že když kolem nich létají dělové koule, tak se chovají jako příkladní profesionálové. Dalším plusem budiž fakt, že obsadili herce, který je svému historickému předobrazu a tudíž vypadá jako kříženec Norberta Lichého a stájového pinče. Mínusem budiž zbytečná linka s manželkou a o řád slabší děj mimo moře jako celek.

plakát

A Fox Tale (2012) (studentský film) 

Fuj to je ale ohyzdná animace... Tedy ne že by byla špatně udělaná, to vůbec, jenže je hrozně uniformní a nemá duši, když si jen představím, jak krásně a dokonale by mohli vypadat scény s liškou, kdyby se jednalo o klasickou 2D ruční animaci (nebo jakékoliv která jako ruční vypadá)... On i příběh je docela konina a akce je zbytečná jako volební letáčky doplňkových voleb českého senátu uprostřed písečné bouře v Turkmenistánu. Alespoň liška byla rozkošně roztomilá v obou podobách, ale klidně by si mohla nohu olíznout i v lidské podobě, muhihi.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Byt ve třetím patře (1989) (epizoda) 

\psychosomatická rýma v praxi, aneb kterak je detektiv ovlivněn nedostatkem potravy pro šedé buňky mozkové. Klasický krátký, seriálový Poirot se vším, co k němu v první sérii patří, tedy všechny stálé vedleší postavy, jakož i větší dávka humoru.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Dáma se závojem (1990) (epizoda) 

Nadprůměrné množství vtípků, Číňan ze Švýcar, dokonce je přítomen i knír ve stavu nenavoskovaném! Jeden z nejlepších dílů, u kterého vůbec nevadí (možná i naopak), že zápletce se ve finále dostává jen mrzkého prostoru. " A po celém městě by na každém rohu vykřikovali kameloti: Čtěte uvnitř listu! Pan VELKÝ nyní odhaluje svá tajemství! "

plakát

Agatha Christie's Poirot - Dobrodružství claphamské kuchařky (1989) (epizoda) 

Velká, převelká škoda, že v prvním díle seriálu, kterým tenhle filmek je, není dáno divákovi více nahlédnout na Poirota jako takového a není s ním divák více seznámen, i tak to ale ovšem nevadí, protože... Stejně každý ví, co je zač. Dobrá je i zvolená předloha, především proto, že se může začít vyšetřovat hned od začátku a nemusíme se v půlce filmu seznamovat s okolnostmi před činem, takže vyšetřování samé trvá vlastně skoro stejně dlouho, jako u některých pozdějších (čili novějších) filmů, kde se stopáž zdvihla na hodinu a půl. Rozuzlení sice divák může odhalit dříve, než sám detektiv, ale dle mě hlavně díky českému dabingu. " Existuje snad něco, s čím by si Poirot neporadil? ".. " Hřebík "