Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (9)

plakát

Pomsta mrtvého muže (2013) 

Perfektní postupná gradace děje, příběh a postup má hlavu i patu.Film není ukecaný, ale i tak se vše potřebné divák dozví. Příběhy o pomstě už tu byly vícekrát, ale tento je podán s originalitou a navíc okořeněn o jednu pomstu dívky navíc. Dívka to totiž není tuctová, hloupá blondýna, ale tak trošku "zoufalec", který hledá jak z bídné životní situace, a to jakoukoli cestou. Akční scén naštěstí není moc, ale jsou podány dobře, takže se ještě dá uvěřit, že tohle jeden člověk dokáže. Mix žánrů Krimi / Thriller / Akční / Drama je to tu opravdu dobře poskládán.

plakát

Mrtví a neklidní (2013) 

Perfektní začátek, kdyby se to neslo celou dobu v duchu první hodiny, tak bych byl spokojený, ale: R nebyl dostatečně zombík už na začátku, a čím víc to film postupoval, tak opět zmizlo pouto zombii (Tipton)-člověk (Palmer), ale zbylo pouze retardovaný člověk-člověk proti kost'ákům. Což už to bylo tisíckrát> film ztrácí na hodnotě. A celkové rozuzlení už mě po celkovém průběhu ani nerozhodilo. Ale i přes vše tohle je to lepší romantická komedie, než většina zbylých přihlouplých romantických komedii.

plakát

Trainspotting (1996) 

Na tenhle snímek jsem se podíval ne kvůli tématu, ale kvůli panu režisérovi. A nezklamal mě. Naštěstí film není takové psycho jako Requiem za sen, za což jsem moc rád. Ty psycho scény, které tu jsou, mi stačili dostatečně i v tomto malém množství. Ale zpátky k jádru. Na filmu jsem nejvíce oceňoval samotné charaktery postav, každý byl originální a uvěřitelný. Hlavně, že hlavní hrdina nebyl "klaďas", ale pravý narkoman jak se patří ( Sice žádného neznám osobně, ale takhle by měl vypadat). Po tomhle filmu je mi jasný, že být fetákem je zábavu možná tehdy, když mám tolik peněz, že už tu velkou cifru ani neumím přečíst, jinak ale zapadnout někam do prostředí, v kterým se ty lidi pohybují a žijí,to ne.

plakát

Nestvůra z hlubin (2004) odpad!

Už ten název je neoriginální. Vizuální stránka je hrozná, takže o navození atmosféry a strachu nemůže být ani řeč. Dialogy jsou nezajímavé a postavy prkenné. Film není vůbec v ničem zajímavý. Bohužel mě nenapadá žadné plus filmu. Zhlédnutí filmu nedoporučuji, lepší je vypnout monitor a jít dělat něco jiného- určitě to bude zajímavější než sledovat tento film.

plakát

Projekt X (2012) 

Celková úrověn filmu je slabá... Ale od začátku až do konce to ubíhá pěkně. Vývoj "epic pařby" je vcelku originální, hlavní postavy jsou uvěřitelné. Project X naplňil do puntíku to, co se od něho očekávalo podle popisu, nehraje si na nic a soustředí se na to, aby bavil, bez hlubšího smyslu. Kdo si přečte popis k filmu a řekne si, že tohle bude zájímavé téma, tak se prostě bavit bude. U ostatních ale nevím.

plakát

Avengers (2012) 

V oblasti komiksovek nemá konkurenci a neumím si představit, že by ji někdo v nejbližší době překonal. Spojení více než jednoho superhrdiny zafungovalo perfektně. Každý superhrdina dostal vyvážené množství hlasu a společně vytvořilo pěkný tým. Nejvíc jsem se těšil na procitnutí Hulka, který potom opravdu zářil až tak, že mu byl zbytek týmu k ničemu. To bylo asi jediné nevyvážení. Někdy se mi ale zdálo že i "ne-avengersové" jsou až moc schopní. Děj plyne celkem pěkně a nemá hluchá místa. Závěrečná bitva je pořádná pastva pro oči. Nechybí ani vtipné scény, zvlášt perfektní zakončení při dialogu Lokiho a Hulka. Tenhle film měl asi opravdu vše, co mít měl mít.

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Tenhle film můžu hodnotit ze dvou pohledů. Jeden z pohledu Američanů, kdy jsem z filmu nadšený a hrdý na moji vlast. Ale z mého českého pohledu je film, na který se podívám v televizi, když nic nedávají. Příběh je naivní a neoriginální, od začátku do konce mě nic nepřekvapilo ( Pravda až poslední minutka jo). Naprosto černobílé rozdělení na padouchy a hrdiny. Navíc ten vztah hlavního hrdiny s Hayley Atwell- to bylo jedno klišé za druhým. Bojové scény byly asi naschvál zmatené, nechápu proč nepřátelé s plazmovými zbraněmi vždy nabíhají na hlavního hrdinu pažbou, místo toho, aby po něm stříleli- ale zase na druhou stranu to vypadá efektivněji. Plazmové zbraně mi navíc zničili tu atmosféru z druhé světové... Thor měl aspoň grády, ale tohle nemělo podle mě nic.

plakát

Batman začíná (2005) 

Čekal jsem hodně, ale až tak hodně opravdu ne. Aby komiksová postava ožila na plátně tak, že se dá uvěřit, že tohle přeci může fungovat i v reálu, to jen tak nevidím. Film si drží laťku zábavy celou dobu, žádné hluché místa, perfektní gradace děje. Každý dokáže cítit tu nenávist, která ho naplnila a učinila z něho temného rytíře. Věci, které jsou normálně vysvětleny "komiksovými pravidly" jsou zde vysvětleny reálně až na na batmobil :) I když za ten jsem strašně rád. Tak brilantní honička je snad je u Bourna . Atmosféra zmaru a chaosu mě vtáhla perfektně, i když poloviční zásluhu má Hans Zimmer.

plakát

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 

Myslím si, že i když je film výborný, tak se z toho dalo vymáčknout víc. Bohužel pravé drama se začíná dít až posledních 20 minut. Do té doby je sice působivý souboj Mcpurphy vs Ratchedová, ale furt nejde vlastně o nic menšího než svobodu vyjádření, kterou se dábělská vrchní sestra snaží neůspěsně potlačit. Takže kdyby film začal se začalo napětí stupňovat už dříve, bylo by to vyšší hodnocení . Takhle bych to viděl na 80 % ( i s bonusovými bodiky díky národnosti režiséra)