Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (225)

plakát

Černý jestřáb sestřelen (2001) 

Silný příběh natočený tak, že z filmu nesmíte ani na vteřinu spustit oči, ale díky tomu se ani chvíli nenudíte.

plakát

Snídaně u Tiffanyho (1961) 

Jedno je jisté, zamiloval jsem se. Teď ale nevím jestli do postavy Holly Golightlyové nebo přímo do herečky Audrey Hepburn či do té skvělé hudby. Možná vlastně do celého filmu.

plakát

Poslední samuraj (2003) 

Japonská kultura mě vždy uchvacovala, stejně tak bojová umění. Spojení těchto dvou prvků s hereckým výkonem Toma Cruise, který by pro roli udělal cokoliv (a toho já si hodně vážím), mě nutí napálit filmu plný počet. "Všechny květy jsou dokonalé"

plakát

Grindhouse: Auto zabiják (2007) 

Tady nejde o ten příběh, ale spíše o dialogy a o skvělou automobilovou honičku. Kdybych se na to díval jen jako na umělecké dílo Quentina Tarantina, který si pohrává s kamerou jako nikde jinde, dal bych klidně 4 hvězdy. To ale nemůžu a musím zohlednit i zbývající aspekty díla, takže jen za tři.

plakát

Co žere Gilberta Grapea (1993) 

Zajímavý snímek, který stojí za to vidět hlavně kvůli mladému Leonardu diCapriovi, který se předvedl v roli retardovaného chlapce a Johnny Deppovi.

plakát

Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009) 

Skvělé zakončení trilogie. Ta Noomi je prostě fantastická! Strašně se mi líbí názvy filmů a celkově hodnotím trilogii jako výjimečně povedenou. Navíc se mi v poslední době velice zalíbila severská kinematografie a právě "Millennium" je z posledních let to nejvydařenější. Dávám 4*, a to za skvělé zakončení.

plakát

Dívka, která si hrála s ohněm (2009) 

Druhé pokračování knižní trilogie. Je tu značný rozdíl. V prvním díle šlo spíše o tu detektivní část, kterou se Muži, kteří nenávidí ženy uzavřeli. Obsahovala ale i část s hlavní postavou Lisbeth Salanderové, o jejíž osudech se více dozvídáme až zde. Opět musím vyzdvihnout Noomi Rapace, jinak ale jen 3 hvězdy.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Švédko-Dánsko-Německo-Norské Muže, kteří nenávidí ženy jsem viděl asi půl roku po shlédnutí americké remaku. Ony jsou v podstatě oba filmu téměř totožné. Jádro příběhu je stejné a obě se opírají o knižní předlohu. V americké verzi dávám na stranu kladů Daniela Craiga, který se mi v roli Mikaela Blomkvista líbil víc, takovou skvělou atmosféru a trošku umělečnost tomu dodal David Fincher. Naopak originální verze má strašnou výhodu v nádherných scenériích Švédska a na plné čáře to vyhrává perfektní Noomi Rapece (která se skvěle ukazuje i v následujících dvou pokračováních). Každá verze má tedy své plusy a mínusy, ale takhle stejně jako ta americká ode mne získává 4*.

plakát

Hon (2012) 

Jagten aneb mé první setkání se severskou kinematografií. Vážně jsem se na tento snímek těšil a musím uznat, že naplnil všechna má očekávání. Pro ty, kteří viděli jednu z epizod Nevinných lží (konkrétně díl Klukovina), které je teoreticky na to stejné téma, je tu srovnání. Hon je dokonalý ve všech směrech, emocionálně vypjatý a rozhodně si ho budete (na rozdíl od Klukoviny) chtít pustit další den znovu. Nesmím opomenout vychválit výkon hlavního hrdiny. Mads Mikkelsen je výborný charismatický herec, který mě momentálně uchvacuje v americkém seriálu Hannibal.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Naprosto perfektní western! Asi nejlepší, co jsem kdy viděl. A ještě mladý Clint? ten je také výborný.