Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Klub rváčů pro mě je a asi navždy bude tím nejlepším filmem ze všech. Fantastická režie mého oblíbeného Davida Finchera, který nám tímto dílem ukazuje, že tomu co dělá, dobře rozumí. Když k té režii přihodíte originální scénář a herce, kteří patří nejen mezi ty kvalitní, ale i mezi mé oblíbené- Helenu Bonham Carter a špinavého, systému odporujícího Pitta, vznikne vám tohle parádní dílo. Tenhle film je nepředvídatelný a zajímavý nejen příběhem, ale i zpracováním a při poslední půlhodině vám minimálně jednou spadne brada. Je to film, který jsem si prostě musel pustit dvakrát po sobě, ale řeknu vám, vůbec mi to nevadilo! Za mě je to 100% záležitost, dávám 5 hvězd, ale kdyby to šlo, přidal bych ještě jednu :)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Tohle je prostě koncert absolutně bezchybných scén, pro které se tu dost používá výraz kultovní. A ono to tak fakt je. Quentin Tarantino- můj neoblíbenější režisér je bůh! Vytvořil tohle dílo s fantastickou hudbou, perfektním scénářem a nezapomenutelnými hereckými výkony výborných herců. Když jsem film viděl poprvé, zamiloval jsem se. A když ho dnes vidím po milionté jsem moc rád, že se můžu znovu a znovu zamilovávat.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Tento film jsem viděl ještě dříve, než první díl (Batman začíná) a do teď jsem přesvědčen, že jde o nejlepší díl trilogie. Christopher Nolan se celkově s tématem o netopýřím muži popral více než slušně. Tenhle film je pro mě ale jeden z nejlepších kvůli tomu nejdůležitějšímu- Joker. Bože! Bezchybný výkon Heatha Ledgera v jeho nejlepší roli. Bohužel posmrtně udělený Oscar snad nikdy nebyl v lepších rukou. Nyní pokaždé, když uslyším „Batman“ se mi vybaví namaskovaný Heath. A vlastně mi to nevadí, protože mi to připomene, že bych se na tenhle skvělý film mohl kouknout znovu. A víte co? Jdu na to!

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Asi nejlepší psycho film, který sem kdy viděl. Ukazuje co s lidmi udělá závislost na drogách a nejen jich. Navíc je tu můj oblíbený zpěvák, ale jak můžeme vidět i skvělý herec Jared Leto. Další herecké výkony jsou také báječné. Tohle je prostě snímek, který vás svým příběhem chytne a nepustí. A právem patří do mé TOP10!

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Nechápu, že jsem si tohoto snímku nikdy nevšiml. Příjemný, inteligentní, vizuálně krásný, většina scén vám vykouzlí úsměv na rtech a závěr i slzy do očí. Tenhle typ filmů miluju!

Kill Bill

Kill Bill (2003)

Patřím mezi milovníky tohoto snímku a i mezi ty úchyly uctívající Quentina Tarantina. Jeho styl natáčení prostě miluji a tento film se mi líbil už když jsem ho viděl poprvé. Od té doby jsem ho shlédl snad milionkrát a vždy jsem se nad ním rozplýval. K tomu všemu skvěle vybraná hudba.Do oblíbených filmů se mi oba nevejdou, takže dávám jen první.

Sedm

Sedm (1995)

"Ernest Hemingway jednou řekl: Svět je krásné místo a stojí za to o něj bojovat. Souhlasím s druhou částí." Jeden z nejlepších filmů, které kdy byly natočeny. David Fincher je bůh! Skvělé herecké obsazení, skvělý příběh, výborně natočeno. Tomuhle snímku prostě není co vytknout. Právem 6. nejlepší film na ČSFD. Navíc je to pro mě jeden z těch filmů, kterým bych dal i šestou hvězdu :)

Ten, kdo stojí v koutě

Ten, kdo stojí v koutě (2012)

Dnes jsem tenhle film shlédl po třetí! Po třetí za poslední 3 měsíce, a tím se tenhle film definitivně zařadil do mé TOP10. Já si prostě nemůžu pomoct, ale tenhle snímek- The Perks of Being a Wallflowers je moje krevní skupina. Těch celých 103 minut, co sleduji tento film mám ten stejný pocit, jaký měl Anton Ego, když ochutnal Ratatouille. Tento film vás donutí uvědomit si, přemýšlet a snít...