Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Thriller

Recenze (256)

plakát

Volha - FOXTERIÉRY (2023) (epizoda) odpad!

Ke sledování mne nalákala televizní ukázka. Na první pohled solidní výpravu pokazil po zhruba dvou minutách náznak erotických hrátek na pracovišti. Po pěti minutách již sledujete soulož se vším všudy, do desíti minut si vyslechnete peprný slovník, včetně řvaní na sotva dvouleté dítě "do pr*ele žer!" Následuje další snůška krásného slovníku "kdyby mrzlo, nachcal bych Ti klouzačku", řev dítěte a další soulož... Po dvaceti minutách vypnuto. Účinkující (toto nelze nazvat herci) opět nezklamali, stejně jako celá česká filmová a televizní tvorba posledních dvaceti let. Úpad morálky, slušnosti a vkusu v přímém přenose.

plakát

Pustina (2016) (seriál) odpad!

Na Pustinu jsem dostal tip jako na nejlepší český seriál všech dob. Namísto toho jsem v prvních dvaceti minutách dostal pohled na několikanásobnou soulož s ku*vou, znásilnění, holou prdel Duška, vyšetření análu pubescenta, prdění, feťáky, ztroskotance ve výchovném ústavu s patřičnou náloží, mírně řečeno, peprných slov která se ani nedala spočítat. Účinkujícím (záměrně nepíši hercům) jsem nevěřil ani slovo, neboť jen trapně citovali plochý scénář. Mysteriózní drama? Ani náhodou. Absolutně nechápu zde silně nadhodnocenou ovaci tohoto počinu nejen zde na CSFD, ale i u Filmové akademie. Opět jsem se přesvědčil, že česká kinematografie je v posledních více než dvaceti letech v silné krizi a svou tvorbu staví téměř výhradně na vulgarismech, sprostotě, nahotě a výběrem účinkujících, kteří se jen naučí pár slov, které bez "hraní" odříkají před kamerou. Pokud se toto někomu líbí, budiž... já jsem asi náročnější. P.S. Kdosi se zde nad tímto počinem rozplýval až tak, že tento seriál přirovnal k Městečku Twin Peaks! To snad asi nemyslel vážně!!?? Já to po dvou dílech vzdávám...

plakát

Bábovky (2020) odpad!

Jen další důkaz úpadku naší kinematografie posledních několik let. Komedie? V žádném případě! Romantika? Tak to už vůbec ne! Jen cosi založeného na vulgarismech a sprostotě, bez nichž se již naše kinematografie neumí obejít. Trapnost.

plakát

Krvavě rudé nebe (2021) odpad!

Upřímně absolutně nechápu, jak se tu různí uživatelé rozplývají nad kvalitou tohoto "upírského" filmu. Patrně ještě neviděli Nosferatu - symfonie hrůzy, Draculu (Bela Lugosi, Frank Langella, Christopher Lee ...), nebo Interview s upírem. Rovněž nechápu zařazení filmu do výroby SRN a USA, když byl celý vyroben v ČR Státním fondem České kinematografie pro Bayern Film.

plakát

Breakin' (1984) 

Patřím do generace, kterou tato éra zasáhla snad nejvíce. Při zhlédnutí snímku jsem se vrátil do těch krásných teenagerovských let, kdy jsme v Brně založili taneční breakovou skupinu Reges´, vystupovali jsme v různých disco klubech, na plesech a úspěšně se účastnili několika soutěží. Vzpomínám jak jsme se scházeli v parcích a na náměstích s kazetovým magnetofonem a tančili jsme jen tak pro radost. Díky za tento film! Pro různé rýpaly, co sem dávají nemístné komentáře: homosexuálové jsme skutečně nebyli. Byla taková doba a móda, která k tomuto tanci neodmyslitelně patřila. Vrstevníci mi dají za pravdu, současným teenagerům to ale asi těžko vysvětlovat.

plakát

Zlatá maska (2020) (pořad) odpad!

Zábavný pořad? Snažil jsem se...opravu...dokonce celou hodinu a dvacet minut to vydržel a dával tomu šanci...ale nešlo to. Už upoutávky v TV mi naznačovaly, že to nebude to pravé, zábavné, ořechové... ho*adina!

plakát

Šarlatán (2020) 

Další důkaz o totálním úpadku české kinematografie během posledních let. Životopisný film o velikánu českého léčitelství se velmi brzy změní v erotický film pro homosexuály, když je divák nucen sledovat celkem tři erotické scény mezi dvěma muži. Pokud někdo obdivuje, jak se mravenci procházejí po holé zadnici muže, prosím... Já toto však nemusím. Existuje mnoho filmů o známých osobnostech, kteří byly homosexuálové, ale tvůrcům se většinou podařilo ve snímku toto zdůraznit decentně a vkusně. Ve snímku Šarlatán mi však připadne, že když už tvůrci nevěděli kudy kam, uchýlili se k těmto scénám. Snímek trpí také ještě dalším nedostatkem - a to je zvuk. V některých okamžicích není hercům vůbec rozumět a tak některá slova a dokonce i věty zůstanou divákovi utajeny.

plakát

Ad Astra (2019) 

Těšil jsem se jak malé děcko na špičkově obsazené Sci_Fi a namísto toho jsem dostal totální nesmyslnou slátaninu psychologického seberozboru Brada Pitta. Film je protkaný absolutně nesmyslnými scénami (v poslední sekundě naskočit do nastartované rakety, přelet ve skafandru od jedné vesmírné lodě k druhé skrz Saturnovy měsíce atd...atd... O to by ale nešlo, ale ta nuda! Na plátně se nic neděje, hromada nicneříkajících monologů a zbytečných sekvencí...a ta délka... na několik minut se mi v kině podařilo usnout a potom jsem se modlil ať už tohle týrání skončí... vyhozené peníze za lístek do kina.

plakát

Chata na prodej (2018) odpad!

Naprosto zbytečný film, jehož smysl je nepochopitelný. Je zařazen do kategorie "komedie" a "drama", ani jedno však nenaplňuje. Komedie má vyvolat pobavení, smích, nebo alespoň úsměv na tváři. Já se při sledování snímku však ani nepousmál, nebyl důvod... Drama zase má vyvolat obavy o postavu, směřování děje, který je napínavý. Bohužel ani toto film nesplňuje. Jedná se o přehlídku trapna. Bohužel je to výsledek, kam směřuje naše současná kinematografie. Smutná vizitka.

plakát

Léto 84 (2018) 

Pubertální kecy se táhnou téměř celým snímkem, něco se začne dít až posledních patnáct, deset minut. Osmdesátkový look zde nečekejte, připomíná ho jen dobrý hudební doprovod, za který dávám jednu hvězdu. Ztráta času.