Reklama

Reklama

Breakin'

  • USA Breakin' (více)
Trailer

Obsahy(1)

V prvním slavném snímku o break dance ztvárnila Lucinda Dickey nespokojenou jazzovou tanečnici Kelly. Tahle mladá a atraktivní studentka nesnáší přísný režim svého učitele, a když se seznámí se skupinou pouličních tanečníků, kteří vyznávají break dance, příliš neváhá a upjatou taneční školu opouští. Dá se dohromady s nerozlučnou dvojkou, mladíky Ozonem (Adolfo Quinones) a Turbem (Michael Chambers), a nově vzniklá trojice se brzy stává senzací pouličního tance. Ve snímku se jako klubový MC objevuje také slavný rapper ICE-T. Necelý rok po tomto úspěšném snímku vzniklo pokračování s názvem Breakin’: Electric Boogaloo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

ink flo 

všechny recenze uživatele

Děj je zbytečný řešit, protože slouží jen jako záminka pro co nejvíc tanečních scén, který teda často spíš než breakdance připomínají legendární strečink VHSky Jane Fondové v supermanském stylu "na černý lesklý elasťáky si navléknu ještě lesklejší fosforový kalhotky". Černí mladící jedou electro-boogie na bílé muže Kraftwerk, k matchům jim tam rapuje mladej Ice-T do rychlýho elektra, většina vypadá jako kdyby utekla z nějakýho videa Jacksona nebo Madonny (tzn. pravděpodobně ne uplně tak, jak tenkrát vypadali real breakdanceri) a když to začne být zajímavý, tak to utnou a napíšou "více čekejte v druhém dílu electric boogaloo"....kdo si všimne camea Jean Claude Van Damma, může z odměnu chodit celé léto ve stejných elastických řecko-římských nasrávačkách, jako tam má on. Kolem a kolem mě nenapadá nic, co by se tomu dalo vytknout, možná tam mohlo být ještě víc záběrů na zapařený klobásy natlačený do o dvě čísla menších jeansů... ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

No...dokoukávám veškerou filmografii Van Dammea. Netušil jsem, že se dostanu až do těchto filmů. JVCD jako křoví pouličního tance, co se snaží vrtět se v šíleným ohozu vedle jiných šílených chlápků. Nejsem zaujatý, ale ten film je fakt tak špatnej, že to není možný. Příběh je tu absolutně navíc a dává jen další a další možnosti pro další a další taneční vystoupení, které v té době byly in, dneska jsou pro všechny šíleně trapný. Ti dva černoši to ale rozjet uměli, o tom žádná. ()

BrianStorker 

všechny recenze uživatele

Patřím do generace, kterou tato éra zasáhla snad nejvíce. Při zhlédnutí snímku jsem se vrátil do těch krásných teenagerovských let, kdy jsme v Brně založili taneční breakovou skupinu Reges´, vystupovali jsme v různých disco klubech, na plesech a úspěšně se účastnili několika soutěží. Vzpomínám jak jsme se scházeli v parcích a na náměstích s kazetovým magnetofonem a tančili jsme jen tak pro radost. Díky za tento film! Pro různé rýpaly, co sem dávají nemístné komentáře: homosexuálové jsme skutečně nebyli. Byla taková doba a móda, která k tomuto tanci neodmyslitelně patřila. Vrstevníci mi dají za pravdu, současným teenagerům to ale asi těžko vysvětlovat. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Film soutěžil o Cenu mladého umělce v kategorii nejlepší rodinný film, muzikál nebo komedie. (Terva)
  • Prvotní myšlenka na vznik filmu přišla od dcery Menahema Golana, poté co spatřila breakdance na Venice beach. (Grimaldi)

Reklama

Reklama