Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Thriller

Recenze (256)

plakát

Gravitace (2013) 

Po zralé úvaze jsem druhého dne musel snížit hodnocení na 3*. Ano, je to zcela jistě pastva pro oči, ale té si užijeme v lecjakém dokumentu, nebo Sci-Fi (viz Vetřelec). Zde se jedná o snímek vychvalovaný do nebes, ale proč? Jen pro tu vizualizaci? Ale proboha zamyslel se někdo nad reálností tohoto snímku?

plakát

Contracted (2013) 

Tak trochu podivné drama (o horror se jedná až v poslední minutě snímku), kde chybí ono základní "kdo a proč". Film vlastně končí tam, kde by mohl začínat onen avizovaný dobrý horror. Bohužel však končí v tom nejlepším. Pokud vám tento snímek nic nedá, tak alespoň se poučíte v medicíně, že lékař je schopen diagnostikovat chřipku a vyrážku poslechem srdce a pohledem do uší. A pokud máte abnormálně nízký tep? No a co!? To nic není :-))

plakát

Truth or Dare (2012) 

O horror se v žádném případě nejedná. Škoda času. Pár pubescentů toto možná nadchne, ale horrorový fajnšmekr jen hořce zapláče.

plakát

Devil Seed (2012) 

Zřejmě absolventský film kanadských studentů. Známé a ohrané téma, nic nového, neurazí, ale v žádném případě nenadchne. Potěšily jen neokoukané, nové tváře.

plakát

Drákula (2013) (seriál) 

Zapomeňte na Mistra Brama Stokera, zapomeňte na jeho postavy i nesmrtelný příběh. Toto zpracování má s původním románem jen společné jméno upíra a jména hlavních postav, jinak zhola nic. Skvělá výprava, kostýmy i atmosféra viktoriánské anglie se zde snoubí s příběhem, který lze jen těžko zařadit do nějaké kategorie fenoménu "Dracula". Jak jsem již uvedl, snímek s původním románem má společná jen jména postav, ba co víc, charaktery postav i dějová linie je zde úplně převrácená. To jako celek staví román Brama Stokera do absolutně jiného světla a kdo původní dílo neviděl, bude jen mystifikován. Problematické jsou zde z historického hlediska i flashbacky, či jiné reálie, které absolutně nemají se skutečnou podstatou nic společného (Řád draka, chyba v překlau /viděno s č. titulky/ a následná záměna slov "princ" a "kníže"). Pokud by se jednalo o samostatný seriál, který by se nehonosil názvem "Dracula" a nevystupovaly v něm postavy z tohoto románu, byla by to snad průměrná fantasy série pro teenagery. Takto se přikláním k názoru, že snímek jen těží ze jména Dracula a jeho románových postav. Nicméně gothické pojetí viktoriánské anglie je úchvatné... ale bohužel, nic víc. /P.S. Tak bohužel po shlédnutí více dílů od tohoto "rádobydíla" odstupuji a dál nesleduji. Navíc odebírám jednu hvězdu. Tohle je spíše Dallas, nebo Dynasty. Díky, fakt ne.

plakát

Nebezpečná známost (2005) 

Další z mnoha filmů, které zde mají vysoké hodnocení a já nechápu proč... Označení "Horor / Thriller / Mysteriózní" je naprosto od věci, tento film neobsahuje prvky ani jednoho z uvedených žánrů. K jeho pochopení je nutné neustále o něčem přemýšlet, všímat si detailů a šponovat mozkové závity, abyste po 69 minutách (zbytek titulky) zjistili, že nechápete zhola nic a pro vysvětlení toho "co tím chtěl básník říci" se hodí všechny možné verze vysvětlení filmu, které vás zrovna napadnou.... a já se na to nechal zdejším hodnocením zlákat... škoda času.

plakát

Insidious 2 (2013) 

Bravo!!! Pokračování snímku Insidious vás nenechá vydechnout. Čistá duchařina s pohledem do nejtemnějšího záhrobí, bez násilí a potoků krve, kterými se to v současných rádoby horrorových snímcích jen hemží. Insidious 2 naštěstí takový není a kráčí si svou osvědčenou cestičkou temného gothického horroru. Bravo, bravo, bravo!!!

plakát

Cementerio del terror (1985) 

Zdejší nadhodnocené bodování tohoto snímku nechápu. Překonáte-li po třech dlouhých minutách titulky, neděje se pak další půlhodinu zhola nic. A potom to přijde... Ne, děj prozrazovat nebudu, beztak je tu o něm napsáno dost. Omlouvám se, ale neubránil jsem se smíchu. Mluví se zde španělsky, ale děj je evidentně umístěn do Spojených států (auta s registračními značkami Texasu, anglické názvy obchodů...), při oživování mrtvého vraha je konstatováno, že je šestého dne šestého měsíce šest hodin... přitom se slaví Halloween (!?), no a korunu tomu všemu nasadilo finále filmu s vylézajícími mrtvolami z hrobů... Jinými slovy, viděli-li jste Halloween a Thriller Michaela Jacksona, toto již vidět nemusíte. A nebo ano, jako parodii zmíněných filmů...

plakát

Home Sweet Home (2013) 

Dějově plytký, bez zápletky kratičký film nezachrání ani bravurní kamera. Home Sweet Home nepřichází s ničím novým. To vše tu už bylo... a mnohem lepší kvality.

plakát

The Changeling (1980) 

Zde naprosto nadhodnocený, průměrný horror, ze kterého si nic nezapamatujete už po pár dnech.