Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(více)

Recenze (106)

classic 

všechny recenze uživatele

John Russell stratil,čo najviac v živote miloval,a to ženu a dcéru,trauma,ktorá ešte neskončí.Onedlho sa presťahuje do starého domu,v ktorom ako postupne zisťuje,že niečo nie je v poriadku,skrýva sa v ňom smútok a tragédia.Smrť malého chlapca prišla v dome,kde býva John,ale takým spôsobom plným hrôzy v najdesivejších predstavách.John je vlastne hudobným skladateľom,kde v novom dome chce tvoriť,túto činnosť musí prerušiť,aby ho znepokojili desivé zvuky a výkriky,podujme sa ešte s jednou sympatickou babenkou na to,že rozlúsknuť históriu domu Chessman,bude pre neho vyčerpávajúcou skúsenosťou,pričom stretnutie významného senátora bude kľúčové...George C.Scott ako John Russell je bravúrny,postupne,každou minútou vo filme je čoraz bližšie tomu,že divák sa bude mať na pozore,strih je dobrý,ale atmosféra a hudba spĺňa svoj účel na výbornú.Film je zaujímavý,nie od začiatku,čo nezanevrieť je extrémne dôležité. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Postarší haunted house o postarším skladateli, kterému tragicky zemře manželka s malou dcerou. Ten si potom pronajme velkej brák, ve kterým mu pak začne malinkej hajzlik poletrgeist. Ono dnes už je to strašně ohraný, ale na rok 1980 to vůbec není špatná duchařina, takže sběračům duchařinek se tohle určitě doporučit dá, ostatní tento filmek určitě ničím nepřekvapí. Objektivně jsou to 3*, ale já jednu přihodím za povedené herecké výkony, stáří filmu a tipl bych to i na jistou dávku pionýrství, protože co si vybavuju, tak podobný a starší je snad jen úvodní, o rok starší a teda mnohem lepší Amityville. 70% ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

The Changeling sice nemůže strachem konkurovat dnešním přezvučeným duchařinám založeným na nekonečných lekačkách, ale určitě může konkurovat velmi dobrým a napínavým scénářem a brilantním výkonem George C. Scotta v hlavní roli. Na počátek osmdesátých let je to velmi dobrá podívaná, která tak nějak završuje etapu amerických duchařských hororů na téma "co je ten dům zač?" a začíná novou éru na téma "co je ten duch zač?". Mohl bych ještě vyzdvihnout velmi dobrou hudbu Ricka Wilkinse a velmi dobře nasnímaný interiér domu. Navíc za scénu s kolečkovým křeslem by se nemusela stydět žádná dnešní infarktová duchařina. Tím samozřejmě dobré scény nekončí, je jich zde mnoho. Toto je na svou dobu velmi povedené dílo. Možná by zasloužilo větší pozornost. Má co nabídnout. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Och, to mě zahřálo u srdce, příjemná duchařina s tou pravou atmosférou (nj, rok vzniku 1980) paráda.. Kanaďani se vytáhli, tohle strčí hravě do kapsy leckterý horor z dnešní doby. Sice si opět říkáte- proč se sám stěhuje do takové ratejny.. (= tichá závist, proč se tam nemůžu nastěhovat já??) Proč se z ní nevystěhuje, když se mu tam začnou dít takové podivné věci.. Váhám mezi čtyřmi a pěti* a střelila bych s klidem i za pět, ale za závěrečný ohníček se nakonec přikloním ke kvalitním, více než uspokojivým 4*. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tu! Typická atmosférová hororovica v ktorej celý čas čakáte, že sa niečo stane, a keď je to nastane nestojí to za nič. Vŕzganie, hrmot, rachot či iné zvuky tráviacich kyselín po čase otupia aj toho najnaivnejšieho a najsenzitívnejšieho juvenila do takej miery že ku koncu mu je už úplne jedno čo sa skrýva za rohom. Staré domy, starý ľudia, starý scenár. Pre skeptika a človeka mysliaceho dve hodiny strateného času. Avšak som tímový hráč takže v rámci partiovej dohody som to dokukal, i keď som pokračovanie príbehu od polovice nostradamicky vyspojleroval. Raz za čas to s horormi skúsim. Stále nič. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama