Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (16)

plakát

Osm hrozných (2015) 

Co říct? Troufnu si tento film zařadit mezi top 3 Tarantinovky, které jsem viděl. Délka mi vůbec nevadila, zkoušel jsem zapřemýšlet, jestli je něco, co bych z tama vystřihl aby to bylo kratší, ale nelze. Vše tam prostě do sebe zapadá tak jak má. Herecké výkony? Samuel je prostě klasika, tam se nedá o ničem polemizovat. Maddsen a Roth k Tarantinovi jednoduše patří. Kurt Russell a Demian Bichir tam museli být a nádherně zpestřili celý děj. Bruce Dern. Pokud chcete do filmu senilního "oldmana" jinde sáhnout nelze. Ale kdo mě ve filmu naprosto rozsekal, byli Goggins s J.J. Leighovou, to bylo něco neskutečného. Marně bych ve filmu hledal něco, co tam bylo špatně. Jediné co mě napadá, tak bych se vyhnul zpomaleným záběrům, ale to je maličkost. A kdo mi řekne, že to je nejhorší film od Quentina, protože se tam hodně mluví, tak ho praštím, protože to snad je právě ten Tarantino, který to má být ne? A kdo čekal něco jiného, tak šel do kino proto, že je pro ně Tarantino asi IN. QT ukázal, že mu to pořád šlape a píše a je mi moc líto, že je to už osmý film a na kontě jich chce mít pouze devět. Ale nemělo by se přehánět a odejít v nejlepším, takže to chápu. Dávám minimálně 90%.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Budu mluvit jako velký hard fan SW, nedokážu posoudit dojem běžného diváka, protože jsem to jednoduše hltal. Tak jak jsem měl obavy, jak to pod jinýma rukama dopadne, tak mi to bylo zcela vyvráceno. J.J. prostě dokázal, že filmy točit umí a to více než dokonale. Navíc Harrison jako Solo byl v lepší formě, než jsem očekával. No a zbytek herců napsali novou etapu Star Wars. Z hereckého hlediska nemám co vytknout. Taky jsem se obával přílišného humoru, který je dnes IN. Ale až na je jednu hlášku byli všechny úplně nenásilné a vůbec ne trapné. Masky, kostýmy, postavy, kulisy, vše bylo top. Jediné malinké minus byl takový strašně rychlá spád některých událostí a dost podobný scénář s původní trilogií, ale to mě vůbec netankuje. Bylo to prostě Star Wars se vším všudy a tak jak to mělo být. Už se těším na další díl a dávám 99%. Podotýkám znovu, že jsem velký fanda, tak si to každý proberte dle sebe!))) P.s. Po přečtení více komentářů chci ještě dodat. Ano, film má chybky, někdy působí přímočaře, žádného Finchera nečekejte. Pro mě je zásadní, že je to Star Wars takový jak, ho mám rád a to jsem od toho očekával. A klidně ať se to našim specialistům přes filmy nelíbí, já nepotřebuji nové SW fans. Ale vy, co tenhle vesmír milujete, tak věřte, že to budete milovat budete dále!

plakát

Straight Outta Compton (2015) 

Jak někdo tady napsal, společně s Mad Maxem, nejlepší film roku. Já na to šel hlavně jako fanda Niggaz With Attitude a i když jsem většinu jejich příběhu znal, tak jsem byl i mile překvapen pár věcma (třeba Cubuv attack na Priority haha))). Dost z vás tady píše, že to mohlo být o něco kratší, já bych naopak ocenil minimálně ještě půl hodiny navíc, neboť po rozpadu NWA tam byl Ericův život, tak nějak odbytě ukázán, přitom si ještě i jako solo interpret pořádně dupnul, toto asi jako jediná výtka. Muttafucka world is the ghetto!))

plakát

Ant-Man (2015) 

Tři hvězdy s odřenýma ušima. Nic moc velkého jsem od toho neočekával a bylo mi jasné, že zrovna tento hrdina bude na plátnech spíš pro rodinnou podívanou, ale Ant-Man je můj oblíbenec a jít jsem chtěl. No mohl jsem počkat, než se to dostane do TV. Samotný Giant-man se mi líbil, ale Scott Lang jako Paul Rudd ani tak moc ne. Bylo to přeplácané zbytečnými vtípky, Peña a T.I. byli teda super, to jo, ale klidně bych se obešel bez dalších 15486 pokusů o humor. V kolonce filmu stojí Akční/Sci-FI, ale že by tam byla nějaká šílená akce? Spíše bych tam dal Komedie/Sci-Fi a akční až možná někde na třetí místo. Myslím, že kdyby bylo ve filmu trochu více temna, tak by to bylo daleko lepší, ovšem Marvel už si prostě našel k běžnému divákovi cestu právě skrze film typu Úžasňákovi. Proto DC u mě momentálně vede, alespoň ve světe filmu. Ještě teda k Yellowjacketovi. Stolla mám strašně rád jako Epha z The Strain, ale teda tady to byl výtvor. Přišel mi jako naprostý šašek, ze kterého nešel ani milisekundu strach. Příběh standart, bez nějakého zvratu s očekávaným koncem. Douglas ušel. Pokud máte děti, tak si zajděte na rodinnou podívanou a zpestřete si víkend, ale pro ostatní, žádnou komiksovou bombu nečekejte.

plakát

Veterán (2012) 

Na tenhle film jsem se chtěl podívat především kvůli Treja a nic moc jsem neočekával, ovšem byl jsem příjemně překvapen. Mě prostě tyhle filmy svědčí, asi mi začíná vadit ta přehnaná vážnost novodobých akčních filmů. Mnohem více mi sedí tahle naprosto lehkovážná trejovka, u které jsem si krásně zarelaxoval a párkrát i upřímně zasmál, což není tak často! 75%.

plakát

WolfCop (2014) 

Parádní uvolnění a pobavení, párkrát jsem se fakt slušně zasmál a nebýt toho konce, tak bych hodnotil ještě lépe! Dneska je už takových filmů vážně málo. 65%

plakát

Rychle a zběsile: Tokijská jízda (2006) 

Tak jak praví Zajdaanek, mám to stejně. Pro mě taktéž nejlepší díl celé série, možná ale proto, že já nejsem nějak velký fanoušek FF, ale tady mi šlo spíše o japonskou kulturu, kterou mi film krásně naservíroval. Pro mě, za mě klidně z názvu vyhodím Rychle a zběsile a zbude mi tam jen to, co potřebuji, toť Tokijská jízda. Za mě minimálně 80%. Koukám na to často. ))

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Ale jo! Film s teens, který se absolutně netočí okolo typických teens problémech a navíc, žádná milostná scéna, hell yeah! Místama určitě mezery byli a dlouho jsem přemýšlel, jaké hodnocení nakonec dát, ale konec byl tak silný, že nakonec bylo jasno. Na pokračování do kina určitě chci jít a hlavně, už aby tu bylo!

plakát

Funny Games USA (2007) 

Jak psala Viktooorka, taky si nedokážu rozmyslet, jak film ohodnotím. Byli věci, které film mohl originálně nabídnout a byli věci, které už mi nabídlo mnoho jiných filmů. První polovina byla super, potom tempo na nějakou dobu umřelo a i když i v té pauze byli faktory, které jsou tak reálné, jak ve skutečném životě jsou, tak já to asi ve filmu nepotřebuji. Zároveň brutalita a to, jak film skončil na mě udělal hluboký dojem a takový, jako u filmu často hledám, takže taky hodnotím střední cestou 3* a těch 70%, co tady je, k tomu naprosto sedí.

plakát

Zombieland (2009) 

Za Woodyho Harrelsona a Billa Murrayho 2*.