Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 044)

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Po jedničce, která mě fakt hodně bavila a moc jsem si ji užil, jsem se po navnadě v podobě Captain America 2 těšil na dvojku. Bohužel se konalo klasické dvojkové klišé, nebolí ztráta dechu. Přeplácané, nezajímavé, nemastné a neslané. Škoda, uvidíme co dál Marvel přichystá... Deadpool byla odbočka tak uvidíme jak se začlení do hlavní větve a jak to bude klapat dále.

plakát

Pohřben zaživa (2010) 

Klaustrofobici nohy na ramena. Obdivuju Ryana že to zvládl. Natáčení muselo být docela nepříjemné.. hlavně teda záběry kdy je to snímáno od chodidel a skutečně byl zasunut do tak úzkého prostoru. Velice komorní záležitost, přesto napínavé.

plakát

Nesmrtelný (2015) 

Příjemné překvapení... je to u mě tak na pomezí 3-4 hvězd. Ryan Reynolds mi v té roli sedl a Ben Kingsley možná zasloužil větší prostor. Zajímavý nápad.. né teda úplně originální, ale fajn. Hezky pojato, zajímavé postavy, určitě stojí za shlédnutí.

plakát

Informátorka (2010) 

Hodně silné pokoukání pro otrlejší nátury. Alespoň ve mně to vyvolávalo dost emocí a nasranost na ty přičmoudlé parchanty a na systém. Nejhorší na tom je, že se to fakt dělo a v jiných částech světa ještě děje. Smutné, myslím si, že by to mělo vidět hodně lidí, aby si z toho vzali ponaučení.

plakát

Boj sněžného pluhu s mafií (2014) 

Skvěle černá komedie... tak to na mě působilo, skutečně jsem se u toho několikrát hezky zasmál a bylo to skvěle stylizováno. Dostávala mě černá obrazovka ve stylu parte, dle příslušnosti k cirkvi :-) a samozřejmě stylové záběry na vodopád. Seveřani prostě umí a dokazují to poslední řádku let.

plakát

ACAB: Všichni policajti jsou parchanti (2012) 

Takové 3-4 hvězdy... je to na hraně. Docela dobrá podívaná, Stefano Sollima mě Suburrou zaujal a tak jsem koukl na starší kousek... a dobré dobré, určitě stojí za shlédnutí a budu se těšit na další kousky. Sice ve filmu hrála moje oblíbená hudba, ale nějak mi třebas White Stripes v úvodních titulcích extra neseděli... asi užito páč je to klasická stadionovka, kterou vybroukávají mraky fanoušků na fotbalových stadionech v Německu a Itálii.

plakát

John Wick (2014) 

Po dlouhé době to Keanovi sedlo... prostě správná stylová řežba bez zbytečných keců a přehnaných klišé (ikdyž ty se samozřejmě taky objevují.. bez toho to v USA nejde).

plakát

30 minut po půlnoci (2012) 

Četl jsem někde recenzi na 13hodin: Tajní vojáci v Benghází (který jsem před čtením recenze viděl a totálně mi sedl a je to pro mě 5hvězd) a tam prostě ten kritik psal jak se to nepovedlo a jak se někdo snažil natočit dospělý film ve stylu Black Hawk Down nebo Zero Dark Thirty.... a jak se to prostě nepovedlo atd atd... tak jsem byl zvědavý na tohle... mno... stopáž jako kráva... dvě hodiny se nedělo absolutně nic... a to mi fakt nevadí politické thrillery kdy se buduje napětí čistě jenom dialogy.. ale tady? prostě nic.. bylo mi to šumák, nic se nedělo jenom prostě tlachání a psaní čísel na sklo... prostě to pro mě nemělo žádný drive. Závěrečná stealth akce byla fajn, moc fajn... ale nějak to nemělo šťávu.. když to srovnám třebas se Sicario ... tam se taky celou dobu nic neděje a je tam 1 akce... ale byl jsem u toho jak na jehlách..

plakát

Hodinový manžel (2014) 

Na české filmy koukám velmi sporadicky a tady jsem tak nějak zase pochopil proč.... námět zajímavý, v rámci komedie se z toho dalo vyždímat určitě více... a co se nestane? Vyvrcholení v podobě tradiční trapné české taškařice kde už chybělo snad jen aby po sobě házeli dorty a hovna.... já nevím.. proč ten konec takhle posmolí? Zbytek filmu to nějak plyne, žádná hitparáda a pak si scénarista asi řekne a ted to vyfrčíme to pořádných obrátek at si sednou na prdel jako z těch zahraničních filmů... bohužel to tu těžce nefunguje a u finální části filmu mi bylo hrozně líto herců, protože je mám rád z jiných filmů a seriálů.

plakát

Hektorova cesta aneb hledání štěstí (2014) 

Příjemné a na zamyšlenou, ale podobně laděný byl i Walter Mitty a ten sedl teda ještě o dost více. Ale rozhodně pohodá záležitost.. skoro si to zasloužilo více prostoru pro tu "sluníčkovou" náladu a atmosféru cestování po Indii a okolí.Ono jak se to pak snažilo spíše zabřednout do té psychologie a uvědomování si... tak to ztrácelo dech.