Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 047)

plakát

Nejhvězdnější noc popu (2024) 

Hodně zajímavý dokument o tom jak vznikla jedna z nejznámějších písní své doby. Vznikla pro dobrou věc. Zda šly všechny peníze, které vyprodukovala na vždy správnou věc je jinou otázkou. Obsazení bylo galaktické a věřím, že práce s tolika hvězdami, kdy každá má své manýry musel být ohromnou výzvou. Podařilo se a výsledek slyšíme již několik desetiletí. Bylo fajn dozvědět se o té písni víc. Já ji vždy považoval jenom za Michaelovu, jak vidno tak dost práce udělal i Lionel. Dost z těch hvězd už bohužel není mezi námi, tak to bylo pěknou vzpomínkou. Bob byl dobře mimo, asi to nebyl jeho šálek kávy.

plakát

The Beekeeper (2024) 

Taková jednoduchá oddychovka s akcí. Řečičky okolo, jakože si pro tebe jde Včelař a když se rozhodne, tak si přijde byly jasně inspirované Wickem 1. Akce slušná, záporáci otravní a člověk jim to přeje. Člověk, co má chuť jen tak kouknout na střílečku/mlátičku si to vklidu užije. Nenadchne neurazí. Jason je stejný jako ve všech ostatních filmech. Kamenná tvář a jde si za svým. Pod taktovkou Guy Ritchieho však dokáže film okouzlit mnohem více.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Na poměry Marvelu, se kterým to jde od Endgame fakt z kopce je toto velice milé překvapení. Bál jsem se, že nastavovaná kaše bude nudná. Strážci drží prapor kvality nahoře a já se opět skvěle bavil. Jednička byla jedinečná, ale i další díly patří k tomu nejlepšímu co Marvel vypotil. Opět skvělá hudba.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Strážci se v tvorbě Marvelu drží na mém žebříčku oblíbenosti vždycky o kousek výše než ostatní. Než je zamíchali mezi Avengers a udělali z toho naprostý guláš. Dvojka už nemá takové kouzlo jako první díl. Ten byl naprosté překvapení a dostal mě na plné čáře. Tady si zažijeme nové dobrodružství se starou partou. Pořád je to ale skvělý nadprůměr a v rámci Marvelu jde o špíčkovou záležitost.

plakát

Bratři (2023) 

Společně s Úsvitem je toto pro mne velice milé překvapení z českých luh a hájů. Kvalitní filmařina s příběhem o kontroverzních postavách našich dějin. Chlapi to měli těžké, to jim nikdo brát nemůže a doba byla svinská. Ovšem to co předváděli, tak to taky nebylo zrovna košér a odnášeli to i nevinní lidé, kteří jen dělali svou práci. Útěk skrz Východní Německo se jevil jako sci-fi dokud jsem si nepřečetl, že bylo skutečně nasazeno cca 20tis příslušníků všemožných orgánů. To klobouk dolů co se jim povedlo. Zajímavě natočeno, dobré obsazení s fajn hereckými výkony. Na české poměry kvalitní kus.

plakát

Nabídka (2022) (seriál) 

Naprosto vynikající seriál. Člověk co má rád Kmotra, ale i obyčejný divák, je nadšen. Dobová stylovka s množstvím faktů, které člověk znal a se spoustou dalších, které jsou novinka. Okolo natáčení byl solidní šrumec a toto zpracování to vystihlo naprosto skvostně. Člověk pak má chuť si Kmotra hned zase pustit, což jsem udělal a vychutnával si v něm ty drobnosti o kterých se v seriálu hovořilo. Skvělé obsazení, úžasní herci. Hned to zapadlo mezi mé nejoblíbenější seriály vůbec. Navíc jsem rád, že je to jednosériová záležitost a nevzniká tak z toho vaření z vody. Skvělé, skvělé, skvělé!

plakát

Tenkrát v Americe (1984) 

Tak jsem shledl verzi o 251minutach. Byly tam vloženy i rozostřené stopáže, které restaurovali z materiálu co měl Sergio Leone u sebe. Zda by to takto poskládal i sám režisér je otázkou. Nicméně těch pár scén moc světla do příběhu nepřineslo, spíše to jen natáhlo stopáž. De Niro a Woods jsou zde skvělí, nicméně film nějak nema drive. Hudba je nadherna, a 1* je za ni. Ja si dal takovy gangstersky tyden a videl dva Kmotry a tohle. Ačkli jsem Kmotry viděl už několikrát a tento film poprvě, tak TvA je pro me bohuzel nejslabsi z celé trojice. Proste mi to nesedlo, velka očekávání nebyla naplněna.

plakát

Přes řeku a do stínu stromů (2022) 

Videno s ceskym dabingem, takze verim, ze original by mel mozna jeste vetsi silu. Hodne kvalitni komorne konverzacni drama v kulisach Benatek. Stret dvou svetu: zkuseneho veterana a lehce naivniho mladi. Ani jeden neni ze svych duvodu stastny. Spolecne vsak najdou chvilkovy klid a uspokojeni. Mlada Renata je krasna a plukovnik ma charisma. Diky tomu to zajimave funguje a veze se to na vlne dobrych dialogu. Pro mnohe to vsak muze byt nuda, ale zkuste zpomalit a uzit si to.

plakát

Životní trefa (2022) 

A pak ze to Adame nejde bez sprostych a lacinych vtipku. Sandlerovi vazna nota sedi a ja jsem za to rad. Na Netflix velice kvalitní sportovni drama s tradicni skladbou, ale velmi velmi prijemnym zpracováním.

plakát

Filip (2022) 

Polaci umi a presvedcuji me o tom s kazdym dalsim kouskem co vidim. Skvela stylovka v kulisach Říše s překvapivou "romantickou" linkou a zajimavym a stylovym zaverem. Směs hudby v pozadi i popředí je taky vyborna.