Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (170)

plakát

Hlas moře (2004) 

V okamžiku, kdy padla věta: "Horší, než když rodič přežije své dítě je, když ono samo si přeje zemřít", padla všechna moje přesvědčení, že nebudu brečet. Zastihla mě úplně nepřipravenou, nestačila jsem ani mrknout a už mi tekly slzy, vůbec to nešlo zastavit. To se mi ještě nikdy nestalo.

plakát

Kdo je tady ředitel? (2006) 

Nářez, nářez, NÁŘEZ! Lars von Trier je bůh! Jeho Ředitel mi dal neskutečně na prdel, to se jinak napsat nedá. A já se fakt nezmůžu na nic jinýho než na tyhle hysterický výkřiky nadšení!! Ó, dokonalý! .. to jsem prostě musela, chápete.

plakát

21 gramů (2003) 

Tohle dývko zakopu na zahradě a v životě už nechci nic tak bolestnýho vidět!

plakát

Vesnice (2004) 

Dobrý to bylo, originální. Zajímavý nápad, dotažený až do konce.

plakát

Volver (2006) 

Trefně, citlivě a s příjemným humorem naservírovaný ženský svět. Věřím, že některým mužským divákům se může zdát film celkem plochý, protože tohle je prostě ženský film. Kdyby ho všichni chlapi pochopili a s nadšením přijali, asi by na tomhle světě bylo něco špatně. Penelopé s vycpaným zadkem se tímhle filmem stala jednou z mých nejoblíbenějších hereček.

plakát

Jackie Brown (1997) 

Moje Nr.1! Postava Jackie Brownové mě dokonale fascinuje - její chůze, její hlas (v českém dabingu Valerie Zawadská, snad lepší než originál), to, jak si v baru zapaluje cigaretu,.. prostě všechno. Skvěle zahrané od všech, není třeba jednotlivě jmenovat. Ve filmu zdaleka nejde jen o mazaný manévr s pěnězi, je to především o životním stylu. O tom, že každý potřebujem mít to své jisté, a jak si to zařídíme je jen na nás. A k tomu nám dopomáhej Mel!

plakát

Mluv s ní (2002) 

Pedro dává do svých filmů duši. Díváte se na ně a čtete v jeho duši. Nechává vás číst mezi řádky, kroužit kolem ní, ale dotknout se nemůžete. On se naopak směle dotýká míst ukrytých hluboko ve vaší duši. Jak je možné, že něco naprosto ohavného vám v jeho podání vůbec ohavné nepřijde? Nepřijde vám to snad ani ujeté a perverzní, naopak. V jeho podání je to počin člověka, který hluboce miloval, věřil, naprosto propadl své iluzi až do té míry, kdy ztratil poslední zbytky soudnosti. Pro mě nepochopitelné.

plakát

Casino Royale (2006) 

Dávám plný počet už jen proto, že tahle bondovka mi bondovky, ke kterým mám vyloženě averzi, nepřipomínala ani v nejmenším. Daniel Craig byl úúžasný a přiznávám, že těžko ohodnotím jeho herecký výkon, protože ten jsem vnímala až v druhé řadě..! :) Skvělá akční podívaná, jednoznačně.

plakát

Proč kočka není pes? (1996) 

Moje zamilovaná oddychovka. Můžu ji vidět desetkrát do roka a pokaždý budu zamilovaně civět na Bena Chaplina a obdivovat skvělou Umu. Nikdy žádnou svoji věhlasnou roli nevyšvihla takovým způsobem, jako právě Noelle - můj názor.