Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (64)

plakát

Pýcha a předsudek (1995) (seriál) 

Skvělé, nádherné - úžasných 5 hodin plných geniálních rozhovorů, skvěle vymyšlených a uvěřitelných postav zahraných snad nejlepším možným způsobem. Prostě paráda, doporučuji všema deseti!

plakát

Gran Torino (2008) 

Geniální příběh, suprově zahrané - jen smekám a smekám před Eastwoodem. I napodruhé naprosto skvělý zážitek.

plakát

Král Artuš (2004) 

Film, který se známou legendou nemá moc společného. Rád mu to ale prominu, protože dobrým příběhem, který se od předlohy odlišuje na každém kroku, stojí za to nechat se překvapovat. Dobrá výprava, působivé bitvy a dobří herci rozhodně nejsou na škodu. Prostě dobrý film.

plakát

Interstellar (2014) 

Možná je tam pár fyzikálních nesmyslů, možná, že se v tom najde i pár logických skulinek, fakt ale zůstává, že tenhle film umí zaujmout, překvapit i potěšit. A díky tomu jsem se dobře bavil a dávám zasloužené 4*.

plakát

Co žere Gilberta Grapea (1993) 

Tenhle film je zážitek. Mohu naprosto doporučit každému - DiCaprio s Deppem excelují a přivádějí k životu jednu parádní část scénáře za druhou. Prostě krása.

plakát

Chalupáři (1975) (seriál) 

Asi by se slušelo složit hold pánům Sovákovi a Kemrovi, i dalším našim hereckým ikonám, které v tomto seriálu bravurně vystupují. Asi jsem ale příliš mladý na to, abych naplno podlehl kouzlu tohoto díla. I přesto, že se občas přistihnu, jak si broukám: "Když máš v chalupě da da da da, da da da da da da da da... "

plakát

Most (2011) (seriál) 

Velmi promyšlený příběh (i když trochu povědomý - vzpomněl si někdo během první série na Sedm?), špičkové herecké výkony (zejména Saga je výborně zahraná i nadabovaná - řekl bych téměř oskarový výkon) a celkově přitahující atmosféra. Jen mi trvalo asi pět dílů, než jsem se opravdu nechal vtáhnout. Tempo je zpočátku opravdu pomalé a i když nevím, jestli to objektivně vzato nedostatek, asi právě z tohoto důvodu pátou hvězdu nedám. Každopádně doporučuji. Ještě mně napadlo - co je to za detektivní seriál, kde se hlavní hrdinové celou dobu honí za zločincem, kterému se nakonec povede všechno, co chtěl a teprve potom se nechá chytit (opět evokuje Sedm...) Druhá série přináší možná o něco méně poutavý příběh, ale mnohem barvitější osudy hlavních postav - Saga, Martin vs. Jens, poslední scéna s Pernille, závěr celé série - spoustukrát jsem si zkrátka říkal: to je síla. A jestli se během první série moje hodnocení pohybovalo od 3* do 5*, tady jsem si byl čím dál jistější, že tenhle seriál si zaslouží plnou palbu.

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Už se vám někdy stalo. že by se vám naprosto hnusilo to, co hrdina nějakého příběhu dělá, a přesto si nemohli pomoci a potichu mu drželi palce? Mně asi tady poprvé v takové míře - a to hlavně díky Spaceymu. Vynikající provedení od A do Z - tomuto seriálu (kromně morální zvrácenosti) snad nejde nic vytknout.

plakát

Láska je láska (2012) 

Tento film není komedie - ani mně nenapadlo jej za ni považovat. Od dramatu s propracovanými (téměř typizovanými) charaktery bych humor sice neočekával (a taky ho tu, pravda, moc není), ale je příjemným zpestřením jinak vážného a promyšleného příběhu k zamyšlení.

plakát

Neviditelní (2014) (seriál) 

Prvních pár dílů bylo plných skvělých hlášek a prvotřídního humoru spojeného paradoxy vodnické říše. Kazilo to jen pár hloupých vtipů. co se nepovedly. Dobré vtipy ale postupně vymizely, a seriál táhla dějová linka. Až do 9. dílu to bylo ještě obstojné, ale pak už se to zvrhlo v nezajímavý a nevtipný nesmysl bez jakéhokoli rozumného základu.