Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Mysteriózní

Recenze (300)

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Celkem ve sprintu jsem po sobě dala 5 sérií po 12 epizodách. Teď si musím udělat chvilku přestávku, bo mám v hlávce "předextrováno":-)). Seriál výborný, byť bych pár drobností, co mi nesedí našla, ale čert to vem.  Musím sdělit tyto dojmy: Dexter ja takový roztomile zajímavý vážný psychouš, Debra je baba od rány s trefnou zásobou sprostých slov, komisařka Maria pěkná baba a z portorikánského detektiva - Angel Batista - nemůžu spustit oči - když mluví, tak se fascinovaně koukám na jeho pusu - všimli jste si toho jeho krásného hlubokého nosového hlasu a výslovnosti? :-)). On hraje svoji roli tak nějak nenuceně, v reálném životě před herectví byl také policista, takže do seriálu zapadne jako prdel na hrnec:-)

plakát

Zmizet beze stopy (2021) (seriál) 

Tak jasně - Fauda to není, ale Lior Raz se svým pohledem a výrazem drsňáka stojí za tu dobrou podívanou i tady - že jo, holky? :-))). Takže "shukra", Liore a pokračování příště:-)

plakát

Chudáčci (2023) 

Parádní kombinace Barona Prášila a Frankensteina v dámské parodii, kde z Emmy Stone nespustíte oči, je fakt naprosto výborná a po právu sebrala za roli Belly ocenění nejlepší herečky snad na všech festivalech. Ostatně všichni herci tu jsou dobře zapasovaní:-). Z filmu jsem měla nejdříve malinko obavy (sci-fi žánr nemusím), ale úplně zbytečně. Příběh mě v kině bavil, vtáhl + ty vtipné scény + hudba s místy zaznívajícími hodně sytými až děsivými tóny byla podle mě super a doplňovala tu bláznivou - černobíle a pak barevně vykreslenou - atmošku. Možná kdyby byl film kratší o 20 minut, stačilo by to k tomu zážitku, jinak dávám plný počet:-)

plakát

Zimní prázdniny (2023) 

Film je takové moc milé pohlazení, i ta delší stopáž plynula v kině docela rychle. Pod vnější maskou postav je ještě další odhalující slupka, která mě bavila. Profesor byl teda výborný (tady vypadá o hodně starší než na jeho v době natáčení 54 let) a dohromady s kuchařkou a studentem Angusem (to je také herecký talent) tvořili fajnou kombinaci příběhů s inteligentním vtipným sarkastickým humorem. K tomu příjemná atmosféra staré školy a hned tu máme plný počet bodů.

plakát

Ještěr (2023) 

Tady mě dostala asi nejvíc ta hudba - zvukový doprovod a gradace hluku, napružovala jsem se stejně  jako u lekavek při hororu:-). Proč Ještěr? A jasněže se na Benicio D.T.  i moooc hezky kouká, ten jednoznačně zvyšuje atraktivitu fimlu....že ano, holky? :-))

plakát

Chalífát (2020) (seriál) 

Od samého začátku mě seriál chytnul a nepustil, vynikající napětí, sledovala jsem s takovým tím sžíravým pocitem v žaludku....a taky jsem se snažila si představit, že bych musela žít v takové situaci, domově a víře jako Pervin a vůbec ty ženy v Sýrii....strašné. A ten závěr - bomba (doslova)! Náborář dívek džihádistů IS Ibbe byl úplně přesvědčivý (mladý herec je původem ze Zimbabwe), ostatně jako všichni ti švédští herci tady to ve svých rolích zahráli krásně. Všechny epizody jsem dala na jeden zátah, nešlo se od toho odtrhnout:-)). Připomnělo mi to film Profil (2018), u kterého jsem měla podobné pocity, že by se měl promítat i ve školách jakožto osvěta, aby se holky nenechaly tak snadno zblbnout a uvěřit pohádkám. No a i přesto: salam alejkum :-). PS: samozřejmě mi v seriálu neuniklo, že manželé sledovali oblíbený švédský seriál Most (2011):-).

plakát

Mamacruz (2023) 

Krásná španělská pecka, moc příjemně natočeno a podáno divákovi. Bavilo mě sledovat to postupné "osvícení" paní Cruz, jak dostává jiný pohled nejen na svůj život.....ale že se teda babča nedala odradit, co? :-))) Vtipné scény a hlášky kamošek z "masturbačního" dámského klubu:-)

plakát

Povídky z kuchyně (2003) 

Tak tohle byla úžasná úleťárna už od prvního záběru kamery na kolonu jedoucích aut s čímsi nahoře:-)). Bláznivý příběh, nápad tohle natočit a ještě, aby se do té hodiny vešel děj, vlastně několik náčrtů příběhů. Ta problikávající drsná citlivost postav mě taky dostala. Tyhle severské filmy miluju a Povídky z kuchyně doporučuji všem, komu se líbí absurdní studený humor:-)

plakát

Bastard (2023) 

Mads je prostě naprosto boží výrazový herec, který okoření a vytáhne každý film, to bez debat. Krásně to tady popsal Verbal a i mně se na vzklíčení Madsových brambor čekalo fajně:-)). Za mě opět skvělý ponurý severský film!

plakát

Neuvěřitelná (2019) (seriál) 

Obzvlášť výborně na mě zapůsobily zahrané role obou vyšetřovatelek (Toni Collette je fakt krásná ženská oproti své kolegyni M. Wever - tak trochu mývalce:-)), no a ta mladá chudina holčina Marii byla teda oproti názvu seriálu maximálně herecky uvěřitelná. Super zajímavé psychologické krimi drama.