Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (59)

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Kdyby se začalo točit více seriálů jako je tento počin, možná by Česká produkce i filmová obec dostala konečně impuls se posouvat dopředu.

plakát

Buchty a klobásy (2016) 

Nejlepší animovaný film v comedy žánru, bezchybný proud urážek, ironie a vtipů skrze celý děj. Hodnocení nemohlo dopadnout jinak.

plakát

Toy Story 3: Příběh hraček (2010) 

I kdyby Toy Story 3 bylo složeno jen z posledních dvaceti minut byl by to pro mě ten nejemotivnější animák ever... Lie Down. Try Not To Cry. Cry A Lot.

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Vynikající seriál pro milovníky intrik a propracovaných příběhových zvratů. Je jedině dobře že se díky tomu seriálu Kevin Spacey opět dostal na výsluní.

plakát

Pátrání po Sugar Manovi (2012) 

Je to jako bych se celou dobu díval na film u kterého vím že je vše vykonstruované. Ke konci, když si na po desáté ověřujete pravdivost tohoto příběhu Vám spadne čelist a jen se snažíte zpracovat to vše okolo i když to prostě nejde. Skvělá Life-story jaká mi ukázala ne jen že každý potřebuje velké věci ke štěstí ale i vyjímečného interpreta jehož úroveň je vysoko jako největší hvězdy jeho doby! Děkuji za tento "dokument"

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Upřímně jsem tento seriál před prvním shlédnutím dost podceňoval, přeci jenom jak by mohla fungovat adaptace anglické klasiky v moderním Londýně? Očividně funguje... Musím se poklonit před vynikající prací scénáristů kteří dokázali vymyslet tak skvělé promyšlená děj s rozuzleními při jakých se bojím aby mi nezpřetrhali mozkové spoje svou komplexností. Dále smekám Geniálnímu ztvárnění Sherlocka Benedictem Cumberbatchem bez kterého by celý seriál jistě nefungoval tak jako teď. Dalším skvělým tahákem pro mě byla postava Jim Moriartyho. Jak sám řekl: "Every fairytale needs a good old-fashioned villain." a Andrew Scott vytvořil více než jen dobrého padoucha. Celý Sherlock od BBC je pravděpodobně tím nejlepším detektivním počinem který naši dekádu mohl potkat a proto si také nezaslouží nic jiného než 5 hvězd.

plakát

Memento (2000) 

Proč je mezi námi tolik fanoušků Nolana? Protože nám dokáže zamotat hlavu. Jeden ze stěžejních snímků Nolanovy tvorby který ke mě přišel až jako jeden z posledních. Vynikající dílo které nepopiratelně patří a navždy bude patřit mezi TOP filmy v žánru.

plakát

Chlapectví (2014) 

Na každého bude Boyhood působit jinak. Na mě jako osobu které není stejně stará nebo starší než hlavní postava Mason nevyjímaje. Celé to je opravdu něco vyjímečného což nikdo nemůže popřít, přeci jenom, kdo točí film 12 let?! Richard Linklater očividně ano a z jeho vize vzešlo něco vskutku unikátního. Z mého osobního pohledu se mi začínal Mason zamlouvat právě okolo let ve kterých sám teď jsem. To že řešil a řeší podobné otázky jako já dokazuje, že autor věděl dospívajících více než jen nějaký z prstu vycucaný blábol. Za mě film dostává horších 5 hvězd za originalitu a již zmíněný náhled do duše.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Líbivý film s pro mě neobvyklým obsazením které do této všehochuti náramně zapadlo. Barvitá pocta časům minulým kde člověk stále dokázal udržovat své ideály i přes to že třeba již nebyly reálné ve společnosti. Grandhotel Budapešť na mě působí mírným, nenásilným dojmem filmu, který se nevnucuje ale přesto se divákovi dostane do přízně. Neobyčejné dílo na které se rozhodně vyplatí podívat.