Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (139)

plakát

Doba ledová 2: Obleva (2006) 

Dvojka je pro mě zkrátka lepší, zábavnější, dramatičtější, nápaditější a hezčí než jednička. Vidět ji můžu kolikrát chci, ale smát se budu se stejnou radostí a slzama v očích. A je tady víc veverky, tak.

plakát

Rok ďábla (2002) 

Tenhle film je pro mě srdcovou záležitostí, hlavně díky jedný z mých hudebních lásek - Čechomoru. Celkově je to ale krásnej příběh se spoustou pravdivých a čistých myšlenek, jak jinak než vynikající hudbou, uvolněnou atmosférou, dávkou mystiky a osobitostí všech zúčastněných, včetně osobitého Petra Zelenky.

plakát

Osvícení (1980) 

Jedna z mála filmových adaptací, která se může hrdě postavit vedle knižní předlohy. Nejlepší horor, kterej jsem zatím viděla. Ani na chvíli jsem nemohla odtrhnout zrak od obrazovky, i když jsem měla několikrát tendenci si zakrýt oči. Naprosto šílená hudba můj pocit úzkosti ještě víc zvýrazňuje, až jsem měla párkrát nutkání vypnout zvuk. Dlouhý a nesnesitelný záběry. Úžasný výkony Nicholsona, Lloyda a Kubricka. TAKHLE se točí ryzí horor.

plakát

Kruh (2002) 

V zásadě povrchní horor, ale účel splnil. Skvělá atmosféra a hudba filmu ještě dodávají větší jiskru. A ta slečna z televize mi pěkně zrychlila tep. Mírnej nadprůměr v hororový branži.

plakát

Růžový panter znovu zasahuje (1976) 

Rozhodně nejlepší film ze Clouseaovské série. Peter Sellers je geniální, stejně jako vše ostatní - hlášky, gagy, scénky, humor a výteční herečtí kolegové, kteří pan Sellersovi sekudnují. Tenhle film pro mě nemá jedinou chybičku a je klenotem ve své řadě.

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

Zde jsem se seznámila se sirem Hopkinsem(!). Zde jsem se zamilovala do doktora Lectera a knižních předloh celý řady. Nejen nejlepší film z Hannibalovský série, ale i jeden z nejlepších thrillerů. Jedna z mála adaptací, která se může hrdě postavit vedle knižní předlohu. A pro mě jako pro lecterovskýho fanatika je to povinně pravidelná dávka rozkoše.

plakát

Soumrak dne (1993) 

Krásná anglická atmosféra. Úžasně suše britský sir Hopkins(!), kterému role padla na holé tělo. Komorní, romantickej, ale přesto né kýčovitej milostnej příběh. Tísnivý pocit jiskření a očekávání mě provází celým filmem. U závěrečných titulků jsem vždy plná pocitů a je jedno, po kolikátý film vidím. A to je u mě jedno ze zásadních kritérií hodnocení filmů.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Na okomentování tohohle filmu pro mě neexistují slova. Něco tak emotivního, dokonalého, hrůzného a omračujícího jsem asi neviděla. Citlivě zpracované téma holocaustu a důkaz toho, že i zvíře se může proměnit v člověka. Naděje, láska a lidskost na pozadí hrůzy, strachu a smrti. K tomu fenomenální režie, výprava, hudba a skutečný příběh. Tenhle film se mi dostal až do krve a já si ho tam uchovám. Musím ale podotknout, že pokud si někdy Ralph Fiennes(!) zasloužil Oscara, bylo to právě tady a taková šance už se mu asi nenaskytne.

plakát

Anglický pacient (1996) 

Ano - romantické až hrůza. Ano - dlouhé až hrůza. Ano ... tenhle film je pro mě srdcová záležitost. Neexistuje pro mě hezčí pár než jsou Ralph(!) a Kristin. Neexistuje pro mě srdceryvnější příběh a milostné příběhy. Romantické prostředí, dramatické chvíle, emotivní průběh, skvělé herecké a režisérské výkony. Tenhle film potřebuju k životu.

plakát

Mezi námi zvířaty (2003) (seriál) 

Vážnost, serióznost a dokumentárnost jako protipól animace a anglického humoru mě zas a znovu dostává do kolen. Roztomilé, úsměvné, geniální.