Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (8)

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Kdo neviděl Monty Pythony, tak nezná hranice humoru. Naprosto miluji tuto partičku Britů s úžasným smyslem pro humor a obdivuji jejich práci. Úplně nejradši mám Eric Idla a Mika Palina, kteří ještě dnes kypí zdravým humorem (viz některá jejich interview). Nejlepší skeč je podle mě Mr. Gumby (hláška My brain hurts! v naší domácnosti zlidověla) a Spam (Graham Chapman má úžasný ženský hlas). Lumberjack song jsem učila své spolužačky ve škole a u takové soutěže o Ňoumu roku (Twit of the year) si jen nevěřícně říkáte: Tihle lidé vystudovali Oxford a Cambridge?? Ale je to tak. MP jsou géniové v inteligentním, ulítlém humoru. Jejich dílo nezestárlo a nikdy neumře. Proč se takových lidí nerodí víc?!

Griffinovi

Griffinovi (1999)

Ze začátku mi vadilo, že epizody nemají skoro žádný děj a že se fóry objevují jen občas. Časem jsem však Family Guye pochopila, a dokonce jsem ochotna říct, že mi přijde velmi, velmi vtipný a hrozně mě baví. Pro mě to nejcennější na FG je, že tvůrci dokázali vychytat realističnost mezilidských rozhovorů a zdůraznit ono všudypřítomné nedorozumění, povrchnost a dost často nesnesitelnost (ať už ukecaný chlápek ve výtahu se Stewiem nebo třeba náročný Moby Dick při snídani). Parodie na vše možné jsou taky výborné a stojí za to si ke každé epizodě vyhledat jejich seznam na wiki. Na krátké scénky (flashbacky či "co kdyby") si člověk po chvíli zvykne a začne je vyhledávat. Stewie mi přijde ukrutně vtipný a nejlepší postavou v seriálu. Možná je to jeho extrémy, neuvěřitelně výrazným anglickým přízvukem anebo fakt, že jeho vzrůst a věk vůbec neovlivňuje situace, do kterých se dostává. Jeho hlody jsou většinou naprosto přesné. Taky žeru Briana - inteligentního, mluvícího psa, který má tak trochu problém s alkoholem a většinou je to on, kdo do situace přinese onen racionální, humorný nadhled. Asi nejslabší mi přijde dcera Meg, která je zakomplexovaným teenagerem. Chris je příliš dementní, ale epizoda, kde ho balí stařeček ze sousedství, mě totálně dostává :))) Facinující taky je, že jeden jediný chlápek namlouvá Petera, Briana, Stewieho i Quagmira. Celkově jsem si humor FG zamilovala a je mi hodně blízký. Chlap v letadle: Oh great, I always end up sitting next to a damn baby. - Stewie: What did you just say? Hey big man, turn around. Oh you can't hear me now. I was going to watch the movie, but forget it. For the next 5 hours, you're my bitch. ;)))

Spiderman

Spiderman (1994)

Tak na tomto seriálu jsem vyrůstala. A když se mi nyní podaří ho chytit v TV, s radostí se dívám. Tento Spidey ve mně vlastně probudil lásku ke komiksovým postavám a sám je podle mého názoru nejlepší superhrdinou vůbec. Je docela fascinující pozorovat jeho vývoj: frajerský kluk v 1. díle, který překypuje hlody a stížnostmi, se mění v sebeuvědomělého, vnitřně rozpolceného a na duši zraněného muže, který přišel o svou životní lásku vlastní vinou. Ve filmu Green Goblin nestojí za moc, ale tady skutečně věřím, že je jednou z nejsilnějších postav, se kterými se Spidey musel utkat. Sezóna 3. - "Hříchy otců" - skvělým způsobem interpretuje "daddy issues" a přidávám se k těm, co dávají bod Černé kočce. Proč jen musela za Morbiem? :-) Skvělá akce, hlášky, postavy a zábava. Jasně, jsou tu i slabší díly (např. díl s X-Meny), ale já mám k tomuto seriálu silné citové pouto, a proto mu nemůžu dát pod *****.