Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Poslední recenze (4)

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Tomuto filmu bych byla ochotná dát i tři hvězdičky, ale těch záporů je tady prostě tolik, že nemůžu. Příběh začal opravdu dobře, původní královna a malá Sněhurka byly opravdu krásné a bylo jasné, že po vizuální stránce, nepůjde filmu cokoli vytknout. Což se také potvrdilo. A ještě v té době, kdy se na scéně objeví zlá čarodějnice Ravenna, zabije krále, Sněhurka je uvězněna a pak nakonec uprchne, je film zajímavý. Výkon Charlize Theron opět nezklamal a její podání záporné postavy je stejně tak brilantní, jako když hraje nevinnou a slabou ženu (jako např. v Ďáblově advokátovi). Ale. Ve chvíli, kdy Sněhurka skončí v temném lese, to jde s celým filmem od desíti k pěti a v závěru od pěti k nule. Od výkonu Kristen Stewart jsem čekala to, co obvykle, tedy nic, a taky jsem ho dostala. Její zběsilé pobíhání, dva, maximálně tři výrazy obličeje (otevřená pusa, zavřená pusa, mírný úsměv) a její veliká řeč k vojákům, kterou svým hřmotným hlasem "milá, jemná a krásná" Sněhurka opravdu zabila, mě vyloženě štvalo. Ke Chrisovi Hemsworthovi musím konstatovat, že v Thorovi opravdu hrál a dobře, ale tady mi připadalo, jakoby se jen protloukal ze scény do scény, aniž by vlastně věděl, co a v jakém filmu hraje. Nakonec i proměna zlé královny na temnou, uřvanou a se strachem z toho, že zůstala sama, bez bratra, je k nepochopení. Dialogy byly naprosto hrozné, až hloupé a opravdu bych je neočekávala ve filmu, který nám Hollywood předkládá jako skvělou novinku. Stejně tak postavy byly až příliš jednoduché a o jejich růstu či emocích jaksi nemůže být řeč. Celkový příběh byl složený z kousků, které byly dohromady sešité horkou jehlou, a nabitý vším možným, jenom aby to diváka zaujalo. Tím se ovšem docílilo jen toho, že místy film nedává smysl, je přespříliš podbízivý a zdlouhavý. Celkově tedy dávám dvě hvězdičky za výkon ostatních herců a vizuální stránku. Jinak bych řekla, že tento film dokáže opravdového a hloubavého fanouška filmů jedině zklamat a naštvat.

plakát

Sběratel kostí (1999) 

Snad žádný film, který byl natočen podle literární předlohy, nebude dosahovat její kvality. Některé jsou dokonce tak špatné, že pokud jste nečetli ony knihy, podle kterých byly natočeny, naprosto nevíte hlavu a patu děje. Sběratel kostí naštěstí není tímto případem, čemuž odpovídá i rozdíl mezi jeho rozpočtem a celosvětovou tržbou. Děj, herecké výkony a konečné rozuzlení nám dohromady dává docela slušně natočený film. A jelikož má kromě hlavního tématu - řešení vražd, i vedlejší témata, má pro mě větší hodnotu, než zde již zmiňovaný, podobný film "Sedm". Sběratel kostí je pro fanoušky detektivních příběhů dostačující a příjemnou oddechovkou.

plakát

Hurikán v ringu (1999) 

Filmové zpracování příběhu o Hurikánovi je, samozřejmě až na pár detailů, velmi zdařilé. Snímek se drží dostatečně daleko před pomyslnou hranicí únosnosti odchýlení se od pravdy. Příběh o boxerovi, který se neustále setkává s rasovými předsudky, nespravedlností právního systému té doby a lidskou blbostí a zbabělostí, je sám o sobě silný a s hereckým výkonem Denzela Washingtona nezůstane jedno oko suché. Režisér Norman Jewison nám děj servíruje postupně v podobě částečné retrospektivy, což byl v tomto případě, velmi dobře zvolený tah a dvě hodiny filmu utečou jako nic. Nesmíme také zapomenout zmínit hudbu Christophera Younga, která perfektně sedí k ladění a ději filmu. Máte-li tedy chuť se emočně vyřádit a užít si kvalitního filmu, pak je Hurikán v ringu dobrou volbou.

Poslední hodnocení (1 407)

Šéfové na zabití (2011)

02.01.2015

Red 2 (2013)

02.01.2015

Milenec (1992)

02.01.2015

Město bohů (2002)

02.01.2015

Intimita (2001)

02.01.2015

Edith Piaf (2007)

02.01.2015

Čertův švagr (1984) (TV film)

02.01.2015

Casino (1995)

02.01.2015

Úsvit planety opic (2014)

02.01.2015

Reklama