Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zaběhané mašinérii vztahů, orientované na legální i nelegální vydělávání peněz, se v rozmezí deseti let odehrává příběh trojice zúčastněných osob: Sam "Ace" Rothstein (Robert De Niro) je bývalý hazardní hráč, dosazený mafiánským gangem do Las Vegas na vedoucí místo velkého kasina, které se jeho přičiněním stane minořádně úspěšným. Rothsteinovu osobní bezpečnost zajišťuje jeho nejlepší přítel, brutální gangster Nicky Santoro (Joe Pesci). Osudový zvrat do Samova života přinese profesionální podvodnice Ginger McKennaová, do níž se Rothstein zamiluje a jíž bezmezně věří. Město, obklopené ze všech stran pouští, je pro Scorseseho prostorem ze zvláštní působivostí, místem, kde platí odlišná pravidla a kde může organizovaný zločin dospět k naprosté dokonalosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 066)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Výborný krimi film. Stojí podle mě hlavně na úvodní trojici herců; perfektní Robert De Niro, kterému divák fandí od začátku až do konce, Sharon Stone, která podává chvílemi opravdu strhující výkon a naprosto přesný Joe Pesci (popravdě řečeno, mně by stačilo poslouchat jen jeho komentář, jeho hlas v originále je super). Příběh je taky slušný, prostředí casina a praktik kolem něho rozhodně zaujme, ale pak přichází na řadu jediný, avšak neméně důležitý kaz filmu, a to jeho délka. Znám několik filmů, které mají kolem 3 hodin, nenudím se u nich ani chvíli a považuju je za skvělé dílo, bohužel v případě Casina se objevuje rozvláčnost a kolísavost tempa, takže pak nestačí jenom výborní herci, ale je potřeba i dynamičtější příběh. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nechci, aby se tento komentář příliš zvrhl v průjem superlativů, ale Casino je mistrovský kousek - skutečně jeden z mála filmů, který je po všech stránkách dokonalý. Ať už je to vzrušující a intenzivní vyprávění génia Scorseseho, kdy nám formou vnitřních monologů předkládá komplexní mafiánský svět, schopný odřiznout člověka od okolí na bezmála 3 hodiny, ať už je to vytříbený styl s vybroušenými dialogy, perfektním využitím hudby a herci v životních pozicích, anebo prostě fascinující zpověď výjimečného člověka s jednou nohou v podstvětí... Tohle snad ani nemůže být "jenom" film. 10/10 ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nicholas Pileggi, Martin Scorsese .. „When you love someone, you've gotta trust them. There's no other way. You've got to give them the key to everything that's yours. Otherwise, what's the point? And, for a while, I believed that's the kind of love I had“ - Sam Rothstein, Las Vegas, 1983. 95%. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Film je postaven na podobné herecké sestavě jako předcházející Goodfellas. Filmová dvojčata De Niro a Pesci jsou i v tomto filmu "hustí." K tomu jim výborně asistuje Sharon Stone. Film je natočený velmi svižně. Za doprovodu hudby divák propluje téměř třemi hodinami, jako by to byla hodina jedna. Úžasný střih a kamera tomu silně napomáhají. Je zde pár opravdu úžasných scén, třeba hádky ožralé Stoneové a De Nira atp. Scorsese rád točí filmy o pravých drsňácích a i tentokrát mu to vyšlo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

""Federální agenti sledovali Nickyho tak dlouho, až jim došel benzin." Nějaký ten fórek se v ruletě občas objevil, ale jinak se Capo di tutti capi Scorsese tradičně vykašlal na mé filmové choutky a aby mě naštval, tak vytvořil film, který milují všichni ostatní a já v něm tu auru výjimečnosti nedokážu objevit. Mě totiž mafiánské praktiky nikdy nijak zvlášť nezpříjemňovaly život, komentování děje přes rozhovory postav mi připadalo poněkud nepřehledné a za obětování tří hodin svého života jsem očekával mimořádný zážitek. Ten se nedostavil, i když jsem ho toužebně vyhlížel - tedy minimálně ve formě sexu s Ginger. ()

Galerie (208)

Zajímavosti (67)

  • V čase 2:46:39 je v odrazu bočního okénka auta vidět kamera. (imagoo)
  • Keď sa Nicky (Joe Pesci) vláme do domu, vidíme ho používať nabíjateľnú baterku Maglite. Batériová verzia tohto modelu prišla až v roku 1982, zatiaľ čo táto scéna sa odohráva v roku 1980. (Arsenal83)

Související novinky

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama