Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA Frank Moses (Willis) dává znovu dohromady svůj svérázný tým elitních agentů, aby s jeho pomocí vypátral ztracenou přenosnou jadernou zbraň. Aby uspěl, bude muset odolat hordám zabijáků, teroristů a mocichtivých vládních úředníků, kteří se superzbraně snaží zmocnit. (Bontonfilm)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (786)

kingik 

všechny recenze uživatele

Obstarožní parta kabrnáků do starého železa nepatří. Nejsou to sice sígři ve výslužbě, ale už jde po nich Tajná služba, nejlepší žlutý nájemný zabiják na světě a zradí je i bývalá krásná ruská špionka, která nyní hájí svůj generálský post. A to všechno kvůli dávnému tajnému vládnímu projektu "Nightshade", jehož cílem bylo vyvinutí mocné nukleární zbraně, která má velkou šanci padnout do nesprávných rukou, a navíc je naše partička považována mylně za nukleární teroristy. Je třeba se z toho vystřílet a vymlátit ven. Willis a spol. jsou ve druhém dílu nadupanější, nahláškovanější a akčnější oproti při zdi držící se jedničce. Sympatické invenční pojetí, napětí v akčních scénách, které mají švih a spád, solidní porcička zvratů a výborné balancování postav, kdy přesně nevíte, kdo je dobrý a kdo zlý. Děj se rychle posouvá vpřed, aby zase v další scéně něčím překvapil, anebo diváka hodil do víru třeskuté akce. Změna režiséra, kdy slabého Schwentkeho střídá nápaditý Parisot, filmu jen prospěla. Najdou se i některá slabší místa, jako třeba fakt, že postavy v řadě velkých měst na sebe vždy neomylně narazí a postav ve filmu není zrovna málo, čímž se v nich občas ztrácí přehlednost a znesnadnuje to orientaci v nich anebo chování Mary-Louise Parker, které je k jejímu věku neadekvátní. To jsou však jen takové nepodstatné výtky, které se s klidem dají přehlédnout. Herecké obsazení je excelentní. Každou chvíli děj táhl někdo jiný. Jednou Willis, podruhé zase Malkovich a jeho (komická) mimika, Catherine-Zeta Jones připomínající Olgu Kurylenko anebo Hopkins jako nevyzpytatelný vědec. Na tenhle film se vyplatí jít do kina, protože žánrovou konkurenci v současné nabídce nemá. Agenti ve výslužbě to na vás rozbalí ve velkém stylu. Mé hodnocení: 90% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

68%? První díl docela šlapal, hlavně díky skvělému Malkovichovi a výtečnému Urbanovi, stejně z toho ale Schwentke nevytlačil nic víc, než slušný průměr na jedno podívání a už jen to, že tak průměrný film může mít pokračování smrdí průserem.Naštěstí to nedopadlo tak katastrofálně, jak sem čekal, na drouhou stránku je to opět jen lehce průměrný Hollywoodský film, až si ščlověk říká, bože to vážně nezvládnou za ty miliony dolarů nic lepšího?Největší problém je scénář, který je blbý a plný nelogických píčovin.Jestli mám vypíchnout scénu, která mě definitivně utvrdila o jeho debilnosti, tak je to nástup Leeho na Franka.On je totiž Lee dokonalý zabiják, ten nejlepší na světě, což nám režisér ukazuje několik minut předtím, ale na Franka nastoupí uprostřed Paříže s rotačním kulometem.....eh, ještě chybělo aby zařval "hey, Franku, čau to sem já, bacha uhni budu střílet".Willis mě sere už nějakej pátek, jeho mrdání na fanoušky a točení sraček pro peníze zabilo už i Johna McClaena.Malkovich celej film čumí jak retardovanej medvídek a Mary-Louise Parker se překvapivě vůbec nezměnila, pořád nemá na filmovým platně co pohledávat. Potěšil snad jen Anthony Hopkins, kterému bohužel scénář ke konci dopřál nálepku výstavní kokot.Průměrně vtipné, průměrně akční.Sterilovaná konzerva bývalých hvězd, které na stará kolena ztrácí dech a to i vděk tomu, že Parisot si s tím potenciálem zoufale neví rady a vytvořil další unylou zbytečnost z fabriky na sny.55%. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jon Hoeber, Erich Hoeber / Predloha: Red - Warren Ellis, Cully Hammer | Hudba: Alan Silvestri | Produkcia: Lorenzo di Bonaventura | Distribúcia: Summit Entertainment, Lionsgate | Štúdio: DC Entertainment, di Bonaventura Pictures | Rozpočet: 84 miliónov $ | Tržby: 142,078,971 $ || Bavil som sa o dosť viac, než u jedničky. Gagov je tu neskutočne veľa, a napriek tomu sa film bere vážnejšie, čo je v mojich očiach posun dopredu. Vypracovanosť celého príbehu, jednotlivých lokalít - hlavne interérov - je okúzlujúco precízna a ukazuje, že to nie je len odfláknuté béčko, ako z hereckej, tak i zo strany tvoriacej skupiny. Silne nadpriemerná zábava, s úžasnou hereckou gardou. Trojke sa brániť nebudem. "Rád by som emigroval do Iránu" :D 78% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Průměrná akční zábava, která je snad až dokonale průměrná. Příběh o ničem, pár scén jsou vykrádačky, herecké osazenstvo je silné, ale místy každý z nich zabolí (snad jen krom Byeong-heona), nijak moc jsem se ani nenasmál. Jo, na druhou stranu jsem to úplně v pohodě dokoukal, takže nemám důvod hodnotit podprůměrně, ale zítra nebudu vědět, že jsem to viděl, natož o čem to bylo. To nevím už ani teď, 30 minut po skončení filmu. Po přečtení zdejších komentářů shledávám tento film velice zajímavý tím, že se každýmu líbí něco jinýho ve stylu "všechno je nahovno, všechno je skvělý" a "každej si tam najde něco, co ho pobaví, a taky něco, co ho nasere". Takže zvedám na červený. 70% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tri hviezdičky s odtrhnutými oboma ušami. Nehorázne tupé, plné nelogickostí, omnoho menšou porciou akcie a prevahov trápnych či nudných vtipov voči tým skutočne humorným, a desivá Mary-Louise Parker. No vďaka Willisovej cézarovskej hláške pri nákupoch "I ty, Marvine?", akčnej naháňačke s Byeong-heon Leem a Helen Mirren v nadupanom aute strielajúcej v spomalenom zábere v sprievode najlepšej časti Bleed it Out od Linkin Parku, a ultrazloducha Anthonyho Hopkinsa. Občas človeku sadne aj takáto priblblá, dementne napísaná volovina, čo už. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (30)

  • Když je v čase 23:40 střelen muž u auta, tak vůz o několik vteřin později nemá žádné známky po poškození. (panMartin)
  • Sekretářku Kelly, kterou na začátku filmu zastřelí Jack Horton (Neal McDonough), hraje anglická herečka a modelka Emma Heming, která se v roce 2009 provdala za herce Bruce Willise (Frank). (Koldyn)

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

29.05.2012

Hrdina je jen natolik dobrý, jak kvalitního zlosyna dokáže zdolat. Pokračování komiksových hitů dostala v tomto směru mimořádně vydatné posily. Penzionovaní agenti ze složky Red (vrátí se Bruce… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Reklama

Reklama