Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sen Rubina "Hurikána" Cartera vyhrát šampionát v boxu ve střední váze se hroutí poté, co je zatčen společně s dalším mužem za vraždu tří lidí v baru v New Jersey. Nespravedlivě obvinění Carter a John Artis byli usvědčeni a odsouzeni na doživotí ve věznici, kde se Carter rozhodl dát průchod své frustraci a svému zoufalství tím, že sepsal svůj příběh. O několik let později mladý Američan žijící v Kanadě poprvé v životě pochopil směr, kterým se má ubírat, když si přečetl Carterovu knihu. Začal si s ním psát. Ani ne dvacetiletý mladík byl natolik přesvědčený o Carterově nevině, že přesvědčil sociální kurátory, aby rozjeli kampaň za jeho propuštění. Ačkoli byl Carter nejprve vůči těmto aktivitám opatrný, brzy si ho získali svým výjimečným nadšením a nesobeckým nasazením v jeho případu, což okomentoval slovy: "Nenávist mě přivedla do vězení, láska mě dostane ven." Carter v sobě našel víru a rozhodnost pustit se znovu do boje za spravedlnost, nakonec opustil stěny věznice jako svobodný člověk. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Je to snad osud, když se na někoho nepřetržitě lepí smůla? Čím to je, že právě ten, kterému není všechno jedno na to doplací? Rubin Carter to neměl jednoduché už od děství,ale když si usmyslel něco dokázat , udělal pro to vše. Možná i proto nakonec vydržel tak dlouho útrapy, které se mu děly. Při psaní své autobiografie jistě netušil, že člověk který si ji jednou přečte mu bude takovou oporou při boji za svobodu a jeho nevinnu. Výborný životopisný film se skvělým Danzelem Washingtonem. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"'Mr. Carter, now that you're free, are you still going to be 'The Hurricane'?' 'Oh, I'll always be 'The Hurricane', and a hurricane is beautiful.'" Denzel Washington je herec, který má prostě svůj určitý herecký postoj, ale dokáže ho vždy využít na sto procent. I v tomto snímku, kde ztvárnil boxera neprávem obviněného z vraždy, to není výjimkou. Norman Jewison natočil téměř 2,5 hodinový biografii, která má spád a nenudí..i když by se jí dalo ledacos vytknout. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Český titul sugeruje boxerský film, ale box má ve filmu místo jenom na chvíli. Tohle je daleko víc něco mezi soudním dramatem, detektivkou, melodramatem a hrou na pravdu. Norman Jewison nám tak předkládá Hurikánovu verzi pravdy a není při tom moc přesvědčivý. To naštěstí není případ Denzela Washingtona, který zachraňuje, co může (70%). ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Dle mého pohledu stál celý snímek hlavně na Denzelovi, který to celé táhl. Trojka pěstounů s mladým klučinou v čele hráli prachmizerně. Kdyby pouze stáli a nic neříkali, tak to vyjde nastejno. Nevím jak se to skutečně odehrálo v reálu, ale myslím, že trochu života by neuškodilo. Vzhledem k napsanému obsahu nahoře jsem Hurikána sledovala v naprostém klidu, protože konec byl jasně daný. Škoda těch let za mřížemi, Hurikán musel mít v sobě spoustu vnitřní síly, aby tohle všechno zvládnul a já ho za to obdivuji. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Tento film bol pre mňa veľmi sillným emocionálnym zážitkom..Denzel Washington tu podal excelentný herecký výkon,dovolím si tvrdiť,že najlepší vo svojej kariére.Krásny,silný a veľmi dôležitý film,pri ktorom mi tiekli slzy dojatia,smútku i bezmezného rozhorčenia nad strašnou krivdou,ktorá bola spáchaná na človeku vinnom len tým,že sa narodil v nespravnom čase,na nesprávnom mieste a s čiernou pleťou.Je v podstate jedno či Hurikán je,alebo nie je natočený podľa fiktívneho príbehu a Rubin Carter poslúžil iba ako námet,dôležité je memento.Existujú totiž milióny ľudských príbehov,ktoré fiktívne neboli a za ne hovoria práve takéto filmy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Obraz Malcolma X v Hurikánovej cele je obraz Denzela Washingtona ako Malcolma X z filmu Malcolm X (1992). (Smok)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama