Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (19)

plakát

22 Jump Street (2014) 

Jedna z mála komedií u které jsem se smál od začátku až do konce. Jak Jonah tak i Channing jsou skvělí. Ač se více či méně jedná o stejný děj jako v jedničce, to co prvnímu dílu chybělo tvůrci opravili a vytvořili uhozenou, akční komedii.

plakát

Gravitace (2013) 

Musím říct klobou dolů. Film prakticky o dvou hercích a dokáže vyvolat tolik napětí a pocitů. Na filmu mě fascinuje kontrast stísněnosti stanice, skafandru atd. s nekonečným prázdnem vesmíru. Byl to můj první film u kterého jsem opravdu ocenil 3D, protože velmi umocňuje pocit prázdnoty. Další věc, kterou bych velmi vyzvedl je práce kamery. Je až neuvěřitelné jaké psí kusy s kamerou ve filmu provádí. Od dlouhých klenutých záběrů až k POV akci. Celkově film hodnotím velmi kladně a snad jsem nenašel nic co by se mi vyloženě nelíbilo.

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) 

Ač je to hovadina první třídy, nemá žádnou skrytou zprávu, či zvrat, ba dokonce nemá ani pořádný děj. Musím nechat že mě velmi pobavila a Hugh Jackman s koulema na bradě je opravdu k nezapomenutí.

plakát

Casablanca (1942) 

Ne nadarmo se říká, že jde o mistrovské dílo scénáristiky. Osobně jsem měl čest toto dílo rozebírat scénu po scéně a analyzovat a zatím jsem se nesetkal s filmem, který by měl scénář tak promyšlený jako Casablanca.

plakát

Bůh žehnej Americe (2011) 

Velmi se mi na filmu líbí jeho názory na americkou společnost a to jak poukazuje na její problémy. Na druhou stranu musím filmu také pár věcí vytknout. Nejokatější problém filmu je jeho způsob vyprávění, ač může být scénář napsán obstojně, tak film se snaží diváka zaujmout pouze šokováním skrze zabíjení teenagerů a litry krve. Některé dialogy postrádají smysl a také jsem si povšiml pár chyb v kameře, ale to má snad každý film.

plakát

Hellraiser (1987) 

Na tento film mám velmi rozporuplný názor. Ač se mi líbí propracování kostýmů a efektů, tak děj mi přijde strašně jednoduchý a chabý, nemá žádnou složitou myšlenku. Film jsem asi moc přecenil, když jsem si četl recenze. 3 hvězdy za ty kostýmy-

plakát

Mazací hlava (1977) 

Já si prostě nemůžu pomoct. Lynche zbožňuju a prostě mě baví si sednout a nechat si vymáchat mozek v kýblu s****k. Libí se mi, že podobnej film nenajdete. Jde o čistou originalitu, vzatou v trochu jiném slova smyslu.

plakát

Dragonball: Evoluce (2009) 

Po dokoukání se mi chce brečet. Myslím, že jsem právě narazil na perfektní urážku skvělého anime. Proč se to jmenuje Dragonball??? vždyť s anime to ma společné tak maximálně jména. Goku není svalnatý, nemá ocas, nemá dobráckou povahu, zkrátka nic. V anime bylo vše vysvětlené, tady to člověk, který neví co je Dragonball nepochopí. Dávám jednu hvězdu, protože někdo by so možná mohl u tohoto bavit, ale fanoušci DB rozhodně ne.

plakát

Raubíř Ralf (2012) 

Před filmem jsem si říkal, paráda film o old-school hrách. Když jsem se na film začal dívat, byl jsem celkem zklamán, ale jak se děj vyvíjel a postupoval, čím dal víc jsem si říkal jak je ten film super. Musím říct, že na konci mi málem slza ukápla. Film má pomalý rozjezd, ale když se konečně rozjede, je na co koukat. Vřele doporučuji, skvělej animák.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Tak po návratu z kina jsem na jednu stranu potěšen, že jsme se zase vrátili na Nový Zéland a mohli vidět krásnou přírodu, ale na stranu druhou jsem velmi zklamán, protože za tři hodiny filmu jsem si k žádné postavě nevytvořil pouto a s těží zapamatoval jméno. V pánovi prstenů byla každá postava osobnost a vynikala osobitými vlastnostmi. Tady je hobit, čaroděj a dvanáct trpaslíků spíše Sněhurka než hobit. Navíc mi vadilo, že v každé scéně byla za každou cenu použita nějaká animace. Museli "vylepšovat" i krásnou novozélandskou přírodu a to nepřenesu přes srdce. Uvidím jak se budou vyvíjet další díly a taky až uvidím rozšířenou edici, ale zatím musím hodnotit podle mého názoru docela negativně.