Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Minimum akce a zdlouhavé dialogy zasazené do prostředí druhé světové války. Quentino Tarantino dokázal, že i s takové kombinace dokáže vytvořit mistrovské dílo, které dokáže pohladit na duši. Pro mě určitě jeden z nejlepších filmů posledních deseti let. Scéna v pivnici TOP.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Po všech stránkách geniální film. Začátek prudký a furt se přitápí až do samotného konce. Nolanovi se podařil vytvořit jeden z nejlepších filmů posledních deseti let. Nemůžu nezmínit výkon Heatha Ledgera alias Jokera, který předvedl asi nejlíp zahraného filmového padoucha v historii filmu. Ponoření do této oscarové role ho nejspíš stálo život. Peace.

Desperado

Desperado (1995)

Film mého oblíbeného režiséra Roberta Rodrigéze do něhož skvěle zapadl v hlavní roli Antonio Banderas. Pro Banderase to podle mého názoru byl jeho nejlepší herecký výkon jaký kdy předvedl , který skvěle doplnila okouzlující Salma Hayek. Nemůžu opomenout scénu u baru s Quentinem Tarantinem - Super.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Po všech stránkách dokonalé. Viděl jsem ho mnohokrát, ale pokaždé jako by to bylo poprvé. Film co je opravdovým filmem.

Sedm statečných

Sedm statečných (1960)

Jeden z nejlepších filmových kousků všech dob. Hvězdné herecké obsazení, strhující děj a to vše doplněno vynikajícím hudebním doprovodem. Prostě umělecké dílo.

Jurský park

Jurský park (1993)

Film mého mládí, který se určitě zapíše do dějin kinematografie. Skvělé speciální efekty i atmosféra celého děje. Vyzdvihl bych herecký výkon Sama Neilla i obou dětských postav. Scéna s příchodem tyranosaura rexe a třesoucíma se sklenička na palubní desce automobilu mi i dnes při každém zhlédnutí nahání strach.

Tanec s vlky

Tanec s vlky (1990)

Výborná režie, scénář i herecký výkon Kevina Costnera. Dodnes to považuju za nejlepší western všech dob. Dokonce i na úkor Tenkrát na západě, který je samozřejmě taky výborný. Myslím, že je to snad jediný film u kterého zapomenu jak je dlouhý ( přes 3 h). Milovníkům westernu doporučuju.

E.T. - Mimozemšťan

E.T. - Mimozemšťan (1982)

Co dodat, Steven Spielberg vytvořil dokonalý film " scifi-pohádku " . Myslím že to byl první film u kterého mi jako dítěti ukápla slza. Těžko popsat něco co je tak dokonalé a o čem již bylo napsané mnoho. U tohoto filmu zaručeně zapomenete kolik vám je let a užijete si parádní filmový zážitek.

Nepřítel státu

Nepřítel státu (1998)

Špička ve své třídě. Tempo filmu, dostatek akce, herecké obsazení. Všechno do sebe skvěle zapadá. Děj má myšlenku od začátku až do konce. Určitě jeden z nejlepších thrillerů vůbec.