Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Nejlepší seriál za poslední dobu. I když se první skutečné akce dočkáme až v pátém díle první série, nadšený pro věc jsem již byl od první minuty. Více než tucet zajímavých a originálních postav, záludné intriky, nečekané zvraty a neustálé očekávání, co bude následovat v příštích pěti minutách. Game of Thrones je jeden z důvodů, proč se vyplatí sledovat HBO.

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

Scrubs prostě miluji. Seriál je naplněný bláznivým až naprosto ztřeštěným humorem, ale čas od času dokáže i chytit za srdíčko. Málokterý seriál dokázal vytvořit tucet opravdu sympatických a originálních postav, které Vás vždy dokáží něčím překvapit. A i když je dlouhodobý vývoj postav hrozně pomalý a nenápadný, časem si uvědomíte, že Vás jejich osud naprosto pohltil. Kdy se dají JD a Elliot konečně dohromady? Dočká se JD svého obejmutí od Coxe? Jak bude pokračovat vztah Turka a Carly? Spřátelí se Cox s Kelsem vůbec někdy? Je Todd opravdu gay? Navíc Scrubs je jednou velkou seriálovou výjimkou, protože na rozdíl od většiny sitcomů se Scrubs neustále zlepšují.

Newsroom

Newsroom (2012)

Výborně zpracovaný seriál v prostředí televizního zpravodajství, které touží dělat svou práci opravdu poctivě. Dokáže ale skutečně kvalitní žurnalistika udržet své diváky? Nová produkční věří, že lidé až tak hloupí nejsou a že to možné je. Sice mi na seriálu trochu vadí až příliš zaměřená kritika na jedno politické spektrum, ale jinak nemám sebemenších námitek. Při sledování jsem si už několikrát povzdechl, že takto kvalitní zpravodajství bychom tu taky potřebovali.

Přátelé

Přátelé (1994)

Seriálová klasika, absolutní průkopník v žánru sitcomů. Sice na rozdíl od jiných konkurenčních seriálů (Scrubs, How I Met Your Mother) Friends postrádají nějaký povedenější celkový příběh, téměř každý díl se zaměřuje na jedno jediné téma - kdo s kým - a je pozoruhodné, jak se nikdo z šestky kamarádů nekamarádí s nikým mimo skupinu. Ale o tom tento seriál vůbec není. Klíčem úspěchu je šest obrovsky sympatických postav ztvárněných často až geniálními hereckými výkony. Mimochodem mým favoritem vždy byl Chandler. A kdo je Vaším?

Domek z karet

Domek z karet (2013)

Co od tohoto seriálu očekávat? Politiku, intriky, sexy prostředí Washingtonu DC atd atd. Ale hlavně Kevina Spaceyho v roli naprosto chladnokrevného pomstychtivého manipulátora, kterému není rozumné zkřížit plány. Nutno podotknout, Spacey není mafiánem. On Vás nesváže a nehodí do tuhnoucího betonu. Nikoliv. Spíše Vás politicky zničí a psychicky rozloží takovým způsobem, že si do toho betonu půjdete s radostí zaplavat dobrovolně, jen abyste se před ním ukryli. Kdyby takový politik pobýval v české Poslanecké sněmovně, zaručeně by si i z Kalouska udělal svého osobního čističe bot.

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Na tomto seriálu jsem vyrůstal a zdaleka nejsem jediný. Sice si stále nejsem jistý, jestli jsem skutečně viděl všechny díly, ale spoustu z nich jsem určitě shlédnul alespoň třikrát. Krásný humor, sympatické postavy a čas od času pocítíte i tu hrůzu války. Výborný seriál, který navždy zůstane v mém srdci.

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Je taková škoda, že lidi si pamatují South Park většinou jen kvůli hrubému jazyku. Vždyť o tom to ale vůbec není! South Park je hlavně o satiře současné společnosti. Parker a Stone si berou na paškál cokoliv a kohokoliv - popové hvězdy, herce, politiky, filmy, mýtické postavy a samozřejmě stvoření jménem Barbara Streisand. Navíc se mi líbí, že tento seriál je o tom, kdo koho dokáže přechytračit. To je přesný opak většiny obdobných animáků. A proto si South Park nezaslouží nic jiného než hodnocení 5/5.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Za první čtyři sezony dávám plných pět hvězdiček. Chytlavý humor, skvěle promyšlené postavy a i ten příběh v pozadí jsem si oblíbil. Vlastně tento seriál i trochu pozměnil můj slovník a chování v okruhu přátel. Ach, kolikrát jsem od té doby rozdal fist-bumpů a řekl slovo awesome. Ty první čtyři série jsem viděl asi už sedmkrát a určitě to nebylo naposledy. Ale od páté série ta úroveň šla hrozně dolů. Je mi to líto, ale poslední dobou ten seriál sleduji už jen kvůli tomu hledání matky. Aktuální humor himym mě už téměř neoslovuje.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Dokonalá šílenost! Opravdu netuším, jak jinak bych tento skvost měl popsat. Tolik záchvatů smíchu mi připravil málokterý seriál.

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Ten nejbritštější humor ve své plné kráse. Mnohé dialogy se mi tak vryly do paměti, že je dokáži recitovat s absolutní přesností i pár let po shlédnutí tohoto kultovního seriálu. Navíc neznám lepší učebnici o britském demokratickém systému, než je seriál Yes Minister.