Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (26)

plakát

Doteky osudu (2012) (seriál) 

Zkusila jsem první dva díly a... nelíbilo se mi to. Nedává mi to smysl a dle mě to ani žádný nemá. Žádná z postav v obou dílech mi nebyla nijak extra sympatická, nejméně je mi sympatický Jake, který nemluví, jen blbě čučí, nenavazuje ani oční kontakt a děj se vůle vesmíru, aby na něj někdo sáhl, pořád dokola píše nějaká čísla, která mu sděluje vesmír nebo si je jednoduše cucá z prstu, těžko říct.. Každopádně kdo chce najít souvislosti mezi nesouvisejícími věcmi, tak je pomocí čísel vždycky nakonec nějak dá dokupy. Nuda.

plakát

Pod povrchem (2000) 

Také moc nechápu to nízké ohodnocení, mně se filmek líbil. Předvídatelné, jak tady mnohdy čtu, mi to taky zprvu nepřišlo, během koukání mě napadly asi tři různé teorie, než jsem na to kápla. Film má přesně tu lenivou tísnivou atmosféru, jakou mám na takových filmech ráda. Navíc Pfeiffer i Ford podali dle mě skvělé herecké výkony, byli přesvědčiví, přirození, nenucení, věřila jsem jim každou větu, každý pohled.

plakát

Wanted (2008) 

Dávám 3 a 3/4 hvězdy. Tři hvězdy proto, že.. ehm.. místy to na mě bylo prostě moc.. Jasně, celý film bylo totální sci-fi, jen mi příjde, že přiměřené množství nereálných šílených situací je snesitelné, ba koukatelné a velice příjemné. Ale to neustálé vzájemné sestřelování kulek už mi lezlo krkem. A nejen to - když se týpek nechává stírat vypasenou šéfovou, jakž takž to chápu. Ale když si nechává srát na hlavu od debilního kolegy, co mu za zády obšťastňuje debilní přítelkyni a ještě za něj platí útratu v shopu, to už mi příjde, že si o neustálé ponižování ze všech stran vyloženě říká. Navíc, na krásnou sexy Angelinu se skvěle kouká, ale nemám pocit, že by se herecky kdovíjak předvedla. Takže zbylé 3/4 hvězdy dávám za super výkon Jamese McAvoye a za to, že akční střílečky má prostě rád každý. BTW. Ty scény, kde se McAvoyovi zrychluje tep a hlasitě a rychle mu buší srdce, mě samotnou vždycky totálně znervóznily.

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Moc hezká pohádka. A strašně se mi tady líbila Claire Danes - víc než v kterémkoliv jiném filmu.

plakát

Vedlejší účinky (2013) 

Líbilo se mi moc, jen Rooney Mara mi tam od začátku dost vadila (aniž jsem tušila, co se z ní nakonec vyklube). Hudba na jedničku.

plakát

True Blood: Pravá krev (2008) (seriál) 

Když se děj točil kolem upírů, bylo to fajn. Když se přidali vlkodlaci, říkala jsem si "What the hell, když existují upíři, tak proč by nemohli vlkodlaci." Když se do toho všeho přidali shapeshifters a víly, přestala jsem tu slátaninu sledovat. A tak dlouho jsem beztak vydržela jen díky Ericu Northmanovi v podání Alexandera Skarsgårda.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Asi se mi to líbilo krapet víc než jednička, ale i tak si to neodpustím: Jdou a jdou, tři hodiny jdou, až dojdou k řece (či kam). Pak se rok čeká na druhý díl - na to, že další tři hodiny jdou a jdou k jeskyni. Tam si 15minut povídají s drakem, který jim uletí. A teď budeme zase rok čekat na poslední díl, kde tři hodiny zase půjdou. BTW poprvé. Během přestávky v kině jsem si musela osvěžit paměť a na inetu si vyhledat, KAM to, do prdele, vlastně jdou a proč.. BTW podruhé. Absolutně nechápu, jaký smysl má pro tuto výpravu postava Gandalfa - někde zkraje se od zbytku partičky trhnul a celou první půlku filmu šel na nějakou horu, kde si vyměnil cca 5 vět s Radegastem. Toť vše. Ve druhé půlce šel pro změnu do nějaké zříceniny, kde jednou práskl klackem do země a pak ho zavřeli do klece. WTF???

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Chjo.. Beru, prostředí je úžasné, skvěle se na to kouká, po vizuální stránce se tomu fakt nedá nic moc vytknout, ale stejně.. Partička jde a jde a pořád někam jde, až tam na konci.. nedojde.. A teď rok čekejte, suckers!!

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Ohledně HIMYM mě lehce iritují dvě věci, přičemž jedna souvisí s druhou. 1) Ted a Robin jsou tak promiskuitní, až to bolí a normálnímu, rozhodně ne nijak prudérnímu a velmi tolerantnímu člověku to už připadá trochu moc, přičemž záměrně vynechávám Barneyho, který se jako promiskuitní kanec prezentuje, kdežto Ted a Robin mají znázorňovat "normální" mladé lidi, kteří jen "hledají toho pravého". 2) To jako fakt?? Robin s Tedem. Robin s Tedem. Robin s Barneym. Robin s Tedem. Robin s Barneym. Robin s Barneym. Robin s Tedem. A mezitím všichni tři ještě s desítkami (v případě Barneyho stovkami) dalších lidí ;) Až na tyto dvě "drobnosti" palec nahoru, epizodky jsou vtipné, svižné, zábavné, originální!

plakát

Smrt přichází v bílém (2003) 

Spíš než horror se dle mě jedná o černou komedii, ale proč ne.. Osazenstvo auta vás nejspíš bude točit tak, že jim všem budete smrt fakt přát. Potlačte nutkání film v půlce vypnout a vydržte do konce, bez něhož bych hvězd dala určitě méně. BTW. Českým distributorům by se mělo zakázat vymýšlet české názvy pro zahraniční filmy. Pokaždé mě to nadzvedne ze židle.