Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (643)

plakát

Manželské etudy: Nová generace (2019) (seriál) 

Nemohl tam být nějaký muž se smysluplným zaměstnáním? Nebo to je znak doby, že se velké peníze vydělávají na totálních nesmyslech a excelových tabulkách? Mezi ženami byla alespoň jedna učitelka a jedna sociální pracovnice/učitelka. A manžel na chvíli k dělnické profesi u pásu okolnostmi dotlačen. Ale nemohl tam být někdo, kdo opravdu něco tvořil? Snažil se hospodařit?

plakát

Příběh služebnice (2017) (seriál) 

Takhle asi vypadá feministické peklo. Bohužel mi chybí někdo, kdo by z toho uspořádání profitoval, někdo, koho by režim uplácel, protože ho potřebuje. Nacisti jako s odpadem zacházeli s těmi, kterých se chtěli zbavit. Ale tady? Chtěj po služebnicích, aby jim rodily děti, ale zacházejí s nimi tak, aby je o plodnost připravili. A ukažte mi jediného člověka, který z celého systému profituje.

plakát

Co tomu řeknou lidi (2017) 

Otázky: "Jak se dostat z Pákistánu bez pasu?" "Proč Barnevernet nesebral rodině děti, které zůstaly v Norsku, když měl silné a oprávněné podezření?" V jednom rozhovoru režisérka přiznává, že byla sama rodiči unesena do Pákistánu ve 13 letech a že to byl způsob, jak se se zážitkem vyrovnat a že si po letech o tom byla schopná promluvit s otcem. I o tom, že natočí film.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Zasmála jsem, se to nepopírám, ale zároveň mi z toho filmu bylo úzko, příběh prostřední dcery byl jednoznačně nejtrapnější, ten mi byl opravdu nepříjemný.

plakát

Senekův den (2016) 

S filmem jsem z pracovních důvodů strávila více času, než jsem plánovala. Pořád si kladu otázku, co chtěli sdělit a proč zrovna tohle vybrali Litevci vloni do Oscarů. Sledovala jsem film několikrát a ač jsem vůbec nepochopila obsah sdělení, bavily mě jednotlivé obrazy. Chibiny, ostrov Ruhnu atd. Vcelku dobrá hudba. Rozhodně si ten film pamatuju víc než cokoli, co jsem v poslední době viděla. Takže zatím tak. Pro Jenda: V Litvě žádný hory nejsou. A taky žádná taková pustina. Chibiny leží na poloostrově Kola.

plakát

Gravitace (2013) 

Nějak nemám nervy na film, kde se jen pořád něco rozbíjí, chvíli výdech a zase výbuchy, nárazy, požáry. Že je to krásně nasnímáno, nestačí.

plakát

Dangal (2016) 

Viděno na netfixu. :-)

plakát

Výletnice (2013) 

Doporučuji všem obdivovatelům Ruska. Třeba procitnou a uvědomí si, jak nelaskavý ten režim byl a jak těžké bylo pro dobré lidi prokázat lidskost.

plakát

Třídní sraz po estonsku (2016) 

Oproti finské verzi věrněji kopíruje dánskou předlohu, i když drobné odchylky se najdou i zde. Nečekala jsem nic a pobavila jsem se. :-)

plakát

Druhá strana naděje (2017) 

Kaurismäki jako obyčejně. U prvního setkání bych nadšení ještě pochopila, já si ho ale vybrala u Muže bez minulosti. A všechny další už byly pořád takové stejné. Jako třeba Mraky odtáhly. Měli se špatně, nic nestalo a měli se dobře. Nový prvek byl tedy ten uprchlík.