Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Poslední recenze (1 036)

plakát

Grisaia no rakuen (2015) (seriál) 

Příběh navazuje na předchozí speciál "Grisaia no Meikyuu: Caprice no Mayu 0", kdy tu máme druhou část historie hlavního hrdiny. Tato část se drží svou úroveň jako v předchozím počinu. Pak však nastane druhá část této série, která je celkem nezáživná kvůli tomu všemu plánování. Závěrečná část pak zvedne zase úroveň zajímavosti, kdy tu máme akčnější stránku. Objeví se tu tak několik překvapení s tím, že příběh mi přijde trochu vynucený - zaprvé úpravou událostí z první sérii, aby to nevyznělo tak krutě, jak to tam vyznělo, zadruhé snaha sem nacpat v závěru veškeré návaznosti z minulých dílů a zatřetí trošku přestřelenou snahu zapojit 5 ženských hrdinek ze školy. Obecně ten příběh neurazí, ale člověk si z toho neodnese moc zajímavý zážitek, kdy i ten konec je veden až k přílišnému jednostrannému klišovitému cíli. Více dramatu a nějaká ta špetka špatných událostí by tomu více prospěla. Po animační i hudební stránce se to drží svého.

plakát

Grisaia no meikjú: Caprice no maju 0 (2015) (TV film) 

Tenhle jednodílný počin byl o trochu lepší, kdy to mělo určitou souvislost zaměřenou na jedno téma - a to minulost hlavního hrdiny. I když to skáče na jednotlivá období, tak každé má svůj prostor a člověka tento příběh vtáhne do děje. Obecně si to hraje s docela temnými tématy, ale to už není nic nového, co bychom neznali z původního seriálu. Navíc to už objasnilo trochu tu závěrečnou scénu v seriálu ohledně té postavy na lodi, kdy se člověk dozví alespoň nějakou souvislost. Divákovi se tak dostane základní kontext k tomu, co se asi bude odehrávat v dalších počinech z tohohle prostředí. Každopádně si ale musím postěžovat na úplnou bezhlavost ohledně úvodní scény s letištěm, kdy tam vidím spoustu různých absurdností v chování jednotlivých aktérů (i když jsou tam jako křoví) - aneb ona nedomyšlenost detailů. Po animační stránce mi to přišlo trochu rozmazanější (nevím jestli to nebylo kvalitou videa) a po hudební se to držilo svého.

plakát

Gkidžóban High School Fleet (2020) 

První část filmečku se věnuje speciálním hrám, kde soupeří jednotlivé školy mezi sebou - takže taková ta oddychovější část, kterou můžeme vidět kdekoliv jinde, kde je nějaké to mezivztahové drama a trávení volné času v rámci těch her atd. (trochu jiný sportovní festival). Druhá část se pak vrací k akci, kdy tu máme "zlobivé" piráty - píšu to tak schválně, protože místo vážnosti to v první části operace nabralo spíše parodického ducha. Druhá část operace už začala být tím, co známe z seriálu - takže nejlepší část z celého filmu, ale bohužel to má onu chaotickou podobu jako předtím a autoři se nepoučili, takže tomu můžu dát jen průměr s tím, že to ani celý film celkově nezachrání k vyššímu hodnocení. Obecně tomuhle počinu chybí určitá vážnost a hlubší drama. Sice to tu kritizuju, ale byla to celkem příjemná podívaná, kdy je tohle anime dobré na oddych, když člověk nemá co sledovat nebo chce vypnout, ale nesmí od toho očekávat nic velkolepého. Po animační a hudební stránce se to drží svého.

Poslední hodnocení (2 512)

Grisaia no rakuen (2015) (seriál)

19.06.2024

Grisaia no meikjú: Caprice no maju 0 (2015) (TV film)

19.06.2024

Gkidžóban High School Fleet (2020)

16.06.2024

Ingress (2018) (seriál)

15.06.2024

Maó no ore ga dorei elf o jome ni šitanda ga, dó medereba ii? (2024) (seriál)

13.06.2024

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023)

11.06.2024

Equalizer 2 (2018)

10.06.2024

Equalizer (2014)

10.06.2024

Futari-bun no šómei (2022)

10.06.2024

Reklama