Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Poslední samuraj

Poslední samuraj (2003)

Skvěle podané končící období samurajů a jejich poslední vzpoury, kterou původně vedl vojevůdce Saigo Takamori (Ken Watanabe). Samozřejmě Tom Cruise a jeho obrovské charisma tomuto filmu jen přidává. Prakticky po všech stránkách podle mě dokonalý film, který dokázal skloubit možné i nemožné a vyšel z toho vskutku skvostný kousek co dlouho neměl/nemá ( ? ) konkurenta.

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Tváří se to jako jedna z dalších válečných tuctovek, ALE je to tak geniálně pojaté - perfektní kamera, fantasticky ozvučené ,režie přímo geniální a ten celkový pohled.. Že si to můžu pouštět znovu, znovu a ZNOVU !!! A nikdy mě tenhle film ani v nejmenším neomrzí. :)

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Závěrečné epické vyvrcholení celé série, které se určitě nemá za co stydět. Tenhle film dokázal obrátit ve svůj prospěch všechny jak negativa, tak pozitiva předchozích dvou dílů. Jackson se snaží ze všech sil doslova emočně rozsekat diváka a prakticky celý film se mu to daří. Jedinou pihou na kráse by byla asi občas nějaká stagnace děje (různé kratší flashbacky atd..), ale ta je tak nepatrná, že to skoro ani nepostřehnete. Podle mě si základní verze filmu zaslouží tak 85% a prodloužená verze žene tuto laťku zhruba o 5-10% výš.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Další klasický Hollywoodský hrdinský epos o pomstě a slávě, který se tentokrát i vydařil. Ve filmu je skvěle podaný a vyjádřený podpis režiséra Ridleyho Scotta, který mu dává tu správnou "váhu". Russel Crowe se hlavní role zhostil jako vždy s grácií a vydal se sebe to nejlepší co za poslední dobu mohl a nemohl bych to označit jinak než samozřejmě velice pozitivně. :) Prostě Gladiátor je film, který podle mě patří mezi ty historické ( i dramatické) špičky, které by jste rozhodně neměli vynechat pokud opravdu rádi sledujete filmy, ikdyž by vám třeba film nic nedal, tak je to úžasný prožitek se na něj dívat znovu a znovu. :)

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Fantastický kousek, který se jen tak nevidí. Skvělé podání důchodce, který už nestačí na svět a jeho rodina jím opovrhuje v roli Clinta Eastwooda. U tohoto filmu sem jen ztěží mrkal, abych náhodou o něco nepřišel :). S jasnou přesností bych ho zařadil mezi mých TOP 10, někam mezi posledního samuraje a shawshank.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Údiv střídá rozhořčení, rozhořčení střídá extáze, extázi střídá delirium...The Shawshank Redemption je pocitová horská dráha o nezlomnosti vůle, která je prostě synonymem pro dokonalost.

V jako Vendeta

V jako Vendeta (2005)

Zpočátku sem od tohoto filmu prakticky nic neočekával, ale musim říct, že mě obrovsky překvapil. Je to boj jedinců (později davů) proti diktatuře s poměrně zajimavým a poutavým příběhem. Musím uznat, že film v nějakých akčních scénách mírně (ale opravdu jen mírně) pokulhával, ale i kdyby vám to přišlo nějak markantní, tak musím říct, že zbylá část ,kde byl třeba stylizován příběh lesbické dívky to opravdu doháněl. Velmi dobrý výkon herečky Natalie Portman a ještě dalo by se říct lepší výkon Huga Weavinga, který ikdyž za celý film nesundal masku, tak dokázal dojmout nejenom svým hlasem. Za mě to je zhruba tak 4 a 3/4 hvězdy, jelikož filmů jako tenhle se moc nedělá (a že se jim povedl) a skvělé herecké výkony. Přece jenom ale čtvrt hvězdy dolu za některé ty slabší akční "scénky".

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Tohle se skoro nedá vyjádřit slovy, prostě... dechberoucí.