Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (667)

plakát

Assassin (2015) 

Tohle je pravý art fim a super bojový film.

plakát

Peníze (1983) 

Uf, pohled na propad do pekel.

plakát

Hatfieldovi a McCoyovi (2012) (seriál) 

Dobré, něco mezi 4 a 5, zajímavé napětí a osudové okamžiky. Trochu moc vyvražďování, ale točeno na základě skutečné historie. Film se natáčel v Rumunsku!!!!!

plakát

Bodyguard (2011) 

Moc fajn, komické, Kareena je nádherná a fakt pěkně zpívá, Salman je vtipný a závěr je opravdově dojemný, emocionálně k prasknutí. Parádní masala.

plakát

Rudá volavka (2018) 

Film jako by chtěl vyvolávat zlé duchy studené války, hromadí klišé nad klišé, upoutá neotřelým tématem výcviku špionek-kurtyzán a krásou Jennifer Lawrence.

plakát

Na špatné straně (2018) 

Hodně drsný film, ovšem velice pravdivý a prorocký. Na hollywoodskou produkci až neuvěřitelné.

plakát

Vlastníci (2019) 

Je zajímavé sledovat, jak se český film často snaží ukazovat "malost" lidství, jak si v tom jakoby rochňá. Vlastníci se v něčem asi chtějí držet této "tradice", kterou ve slavnějších letech české kinematografie představovali tvůrci jako Passer, Forman, Papoušek. Ovšem u těchto filmařů se i při znázorňování lidské "obyčejnosti" dostával pocit jisté lehkosti, pochopení, všichni ti ve filmech znázorňovaní mají pověstnou "perličku na dně". Ovšem z Vlastníků zůstává pachuť hořká, je tam více odsouzení než pochopení. Je z toho postupně kabaret, z počátku realisticky vypadající film se zvrhne v estrádu nesmyslů a také společenských klišé. Herecky je to lepší navzdory scénáři, který t nikomu neulehčil. Trapně přehrává Havlová, Ramba přehrává, ale docela realisticky. Všechny značně převyšuje Lábus, v závěsu za ním Novotný, ten má ale nevýhodu, že jeho postava není uvěřitelná. Chápu, že se tvůrci snažili o absurdní divadlo, to ale vyžaduje velkou dávku empatie k člověku, jinak vyzní příliš chladně a hořce.

plakát

Oko dravce (2008) 

Přesto je ve filmu hlubší myšlenka, než to na první pohled vypadá.

plakát

Organ (1964) 

Veledílo, nejen slovenské veledílo. Více se mluví o české nové vlně, ale Uher ji (s výjimkou Vláčila a Kachyni, kteří byli stejně už před vlnou) převyšuje. Co záběr, to krásná fotografie. Role hudby. Výborná Maciuchová, ale i všichni ostatní. A moudrost, která někdy z dialogů (hlavně opata s Kristem) vykukuje, je nadčasová.

plakát

Hodina vlků (1968) 

Dechberoucí dílo - co záběr, to umělecké dílo, hudba, atmosféra, úžasné herecké výkony - víc už to snad ani nejde, prostředí, kde se točilo, psychologie příběhu a postav, tázání, hledání. Paráda.