Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (30)

plakát

The Last Rescue (2015) 

Tváří se to velkolepě a tak sedíte a čekáte až to začne velkolepé být...a sedíte a čekáte a čekáte...a...konec filmu. Slabá příběhová linie, nepřesvědčivé obsazení, absence snad jakékoliv hudby atd. Celé to na mě působilo dojmem, že kdyby tenhle film nevznikl, svět by na tom byl lépe.

plakát

Chappie (2015) odpad!

Nemám slov... o 115 minut přetaženej videoklip Antwoordu, kterej působí stejně komicky a trapně jako "skupina" sama. Asi nemá cenu zabíhat do podrobností, proč je to celé nesmysl a kolika nelogických absurdit byl člověk svědkem. Člověk aby poprosil hradního mluvčího, aby mu v tom našel nějaký smysl, ale všichni víme, jak mu to hledání neexistujících věcí jde.....ztráta času. Bezpáteřní vykrádačka sebe sama (District 9 by se asi v hrobě obracel) je jen ostudnou tečkou za celou touhle absurditou.

plakát

Vice (2015) 

Tak špatné jak jek špatné Béčko může být. Nebo snad ještě o něco horší? Kvalitou to šlape na paty poslednímu Hobitovi. A to neni film, který byste chtěli v tomto směru předčit. Bezduchý snímek s ne-příliš originálním námětem, příšernými dialogy a odpudivím zpracováním. Víc se asi napsat nedá. Jedinou hvězdu dostal snímez z důvodnu osobní sympatie vůči Brucovi, ale sakra chlape, věčně ti to procházet nebude...

plakát

John Wick (2014) 

Konečně film bez zbytečných vycpávek a proslovů. To moment je pro mě ignorování klasického klišé hodinových proslovů než někoho zastřelím (+ jedna hvězda). Ne. Prostě vidím cíl, tak pálím! Svěží akce, která vážně neurazí.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) odpad!

Zaplať Pán Bůh, že už je tomuhle utrpení konec. V posledním díle, po šesti hodinách chůze, konečně Bilbo a parta anonymních trpaslíků došli na místo. A teď? Zírají. Všichni někam na něco čumí. Po hodinových proslovech na téma "nejsem jako mí předci" jsme svědky toho, že ten černovlasej je přesně takovej. Ale zajímá to vůbec někoho? V bitvě "pěti" armád nevidíte pět armád natož nějakou bitvu. Průměrný divák rozezná nanejvýš tři. Ale k čemu to, stejně nevidí bitvu... Individuální souboje jsou chabé místy stupidní (nejvíc pak ten hlavní). Vůbec všichni vypadají, že jsou po těžké mrtvici nebo alespoň na IQ 65. Že celá série ignoruje jakoukoli fyziku jsem si již stačil všimnout, ale pověstnou poslední kapkou byl Legolasův úprk vzhůru po padajících kusech věže. Vážně? Odrážet se od padajících věcí??? Navíc v tak špatně provedém záběru, že to bije do očí? Stejně jako zbytek mirezných a odfláklých CGI a vůbec všech počítačových scén. Pasáž s jízdou na beranech či co to bylo jak skáčou nahorů po skále...nemám slov. I jako béčková parodie na Hobita by to bylo špatný. Urážka každého, kdo se šel na film kouknout do kina a sprostý stroj na peníze. Za hodně peněz žádná muzika. A to vlastně doslova. Fail.

plakát

Odpojit (2012) 

Aktuální a ještě chvíli (nebo déle?) aktuální bude. Můžeme to vidět všude kolem sebe. Těžko popsat ten pocit, kdy mlčky sledujete jednotlivé linie příběhů hlavních hrdinů a místy se s nimi dokážete i ztotožnit. Drama s ne úplně předvídatelným koncem/ci. 5* za téma i příběh. Zpracování míst lehce pokulhává, ale je to víc než vynahrazeno dějem samotným.

plakát

Očista (2013) 

Otázka zní:"A nebyl by dobrý nápad tohle zavést reálně?". Odpověď už není tak jednoznačná. Alespoň za mně ne. Doporučuji shlédnout a každý sám za sebe si najít svou odpověď. 4/5 za dojem a ideu, která byla o krok napřed před zpracováním.

plakát

Stážisti (2013) 

Svěží, ale hádám, že celý rozpočet financoval google? =) Product placement everywhere, but who cares. Za zmínku stojí pozitivní postoj obou grown-up protagonistů. Víc pozitivismu pro všechny. Neoslní ani neurazí.

plakát

Rivalové (2013) 

Hodně emotivní zážitek. Pro motoristického analfabeta možná ně tak silný, ale i tak určitě jedinečné. Střídavé tempo skrze prostřihy z okruhu a osobního života obou hlavních aktérů vás dovede k titulkům ani nevíte jak. Obzvláště výkon Daniela Brühla byl famózní. Svým způsobem impresivně motivační kousek, který překvapí humornými prostřihy a zklame snad jen více či méně významnými faktickými odchylky ( - 1 hvězda - "skutečný příběh" FALSE). Rozhodně jeden z nejlepších sportovních kousků a co se týče životopisné//dokumentární části, tak takhle nějak by to mohlo vypadat a ne jako Sugar man, který vás stihne uspat 5x během první půl hodiny... 4/5 - viděno v kině (doporučuji)

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Neskutečný zážitek. Do poslední chvíle nevíte co od toho vlastně čekat a nakonec..nakonec jen zíráte! Jasných pět hvězd, protože celé to komplexní psychologicko-sociální zpracování nemá chybu!