Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Black Books

Black Books (2000)

Když jsem vyděl i nevydařené scény z natáčení jednotlivých dílu pobavil jsem se ještě více než u samotného seriálu. Každopádně opět skvěle zrežírovaný seriál od Grahama Linehana. V hlavní roli s Dylanem Moranem, který prostě umí zahrát. Všechny díly se vydařily na 5 hvězdiček. Škoda, že je tak málo dílů, ale pořád lepší 18 super dílů než 50 průměrnejch.

Dexter

Dexter (2006)

Tak jsem se úspěšně probojoval od prvního až po poslední díl. Je to jeden z mála seriálů, které vás vtáhnou do děje neskutečným způsobem. Stejně jako jsem zhltnul 1. sérii za 2 dny, tak jsem to udělal i s tou poslední. Rozhodně se kvalita seriálu držela od začátku až do konce na velice vysoké úrovni a možná jenom ten konec byl na můj vkus trochu smutnej, ale zase to skončilo dost otevřeně, takže kdo ví. Většina sérií byla poměrně dost zamotaná, ale každá měla nějakého speciálního vraha a vždy se to na konci krásně rozuzilo jako taková příprava pro další sérii. Abych řekl pravdu jsem rád, že to skončilo v 8. sérii, protože 96x55 minut seriál co se vyvíjí, to nikdy nekončí dobře a i u poslední série bylo vidět, že toho má herecké obsazenstvo plné zuby a nové nápady už nepřicházely. Seriál Dexter skončil velice důstojně a rozhodně na tuhle lahůdku nikdy nezapomenu a můžu jen doporučit sjet si všechny díly od začátku až do konce ;).

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Konečně jsem dokončil všechny díly, tak se pokusím to nějak shrnout. Je to jedinečný seriál, který si pouštím pořád dokola, protože se vždy zasměju. Jednotlivé díly jsou velice vtipné a řekl bych, že největší zásluhu na tom nesou herci Jason Segel a Neil Patrick Harris, tyhle 2. postavy jsem si zamiloval. Do poloviny seriálu to byla paráda a příběh dával smysl a někam směřoval, potom už se seriál zvážnil a trošičku se začal vytrácet vtip. Nejhorší byla pro mě 9. (poslední) série, za kterou bych plný počet bodů rozhodně nedal. Proč to doháje nemohli utnout v nějakém tichém momentu pod deštníkem, proč to museli všechno pokazit těmi posledními 3. minutami(btw. celý 23-24 díl stál za houby), prostě mi to hlava nebere. Každopádně někomu ten konec třeba vyhovoval, ale pro mě to byla opravdu rána do hlavy, podobně jako konec seriálu Dexter. Celkově nechávám 5. hvězd a tudíž plné hodnocení, protože jsem s tímto seriálem zabil neskutečně moc času a určitě ještě další čas zabiju. Nenechám si jednou průměrnou sérii zkazit celý zážitek z tohoto seriálu. Hercům přeji hodně štěstí a snad se časem najde další podobný seriál.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Seriál pro všechny věkové skupiny, se spoustou vtipných scénech a někdy dokonce i lehce smutných. V tomto seriálu si člověk najde uplně vše a mnohem víc :). Neříkám že všechny díly jsou naprosto skvělé, samozřejmě i zde to lehce kolísá mezi 4 a 5 hvězdičkami, ale tak to bývá u seriálů s tolika díly. Jelikož mám nasledovaný každý díl minimálně 5x, tak by byla blbost toto nehodnotit za plný počet. Sešla se zde skvělá skupina herců, kteří do té doby než nastoupili do TBBT byli prakticky nonameři a myslim že se vyšplhali hodně vysoko. Spolu s HIMYM a Red Dwarf je toto můj nejoblíbenější seriál. Ještě musím dodat, že je sice osvěžující, že do seriálu přibyly nové postavy, ale někdy mě tam vyloženě štvou a nudí.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Nebál bych se to řadit mezi nejlepší seriál všech dob. Když jsem se podíval na první díl, tak mě to tak strašně chytlo, že jsem okusil další 3, následně jsem spal 4 hodiny, potom šel do školy a hned jak jsem přišel ze školy, tak jsem to všechno na jeden dech dokoukal. Jedinej seriál, kterej mě takto dostal a nemohl jsem se od něj odlepit byl Dexter. Našel jsem si zde citovou stránku ke každému hrdinovy a můži říct, že jsem uronil i pár slziček nad některými situacemi. Perfektně popsaná válka se vším všudy. Kamera, hudba, herecké výkony prostě PERFEKTNÍ. Tohle musí člověk vidět! 100%

Sherlock

Sherlock (2010)

Novodobý seriál o Sherlockovi má své kouzlo a je svým způsobem perfektní. Je škoda, že je zatím tak málo dílů a já jen doufám, že to bude zdárně pokračovat. Skvělé herecké výkony od Benedicta Cumberbatche od Martina Freemana a v jedné epizodě i od Lary Pulver. No 3. série stále drží vysokou laťku, jen mi trochu chybělo normalní vysvětlení Sherlockova pádu v závěru 2. série. Nemůžu se dočkat 4. série a doufám jen, že kvalita bude zdárně pokračovat.

Hannibal

Hannibal (2013)

Úspěšně jsem se prokousal až na konec 3. série a tento seriál si v mých očích najde jen horko těžko konkurenci, která by mu sahala byť jen po paty. Finále 2. a 3. série, to byly jedny z nejlepších seriálových dílů co jsem kdy viděl. 1. série měla specifické vraždy, 2. série pomalu odhalovala Hannibala čím je a 3. série se obula do "Mlčení jehňátek" svým specifickým způsobem. Podobnost z filmů tu samozřejmě je, ale vše je uplně nové a přetvořené. Jsem upřímně velice smutný, že tento seriál nechce žádná TV stanice a byla by velká škoda, kdyby kvůli tomu skončil ve 3. sérii. Chápu že seriál je přeci jen trochu drsnější s přibývajícími díly, ale i tak si myslím, že si najde spoustu obdivovatelů a diváků, kteří by byli rádi kdyby pokračoval. Mads Mikkelsen se mi jako Hannibal vryl nesmazatelně do paměti, stejně jako písničky z finálního dílu 2. a 3. série!

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

Úspěšně jsem se probojoval až na konec. Asi to bude poněkud delší komentář, protože toto bude problém popsat. Zezačátku se seriál tváří jako normální krimi s vytříbeným vkusem a krásnou vesnickou atmosférou. Ale to se hned od začátku 2. série změní a k posledním dílům se objevuje čím dál více sci-fi mysteriózních prvků, které člověk asi ani tolik nechápe, ale prostě mu tam sedí jako by to bylo předem dané. Zatím jsem se nesetkal s tak podivným filmem ani seriálem, jako je Twin Peaks. Neskutečně dobře se mi seriál sledoval a hltal jsem to vše na jeden nádech i s navijákem. Předpokládám, že finální díl asi člověk nerozlouskne, je to prostě moc a težko říct, jestli se tam něco vůbec dá pochopit. Mám svojí verzi, ale nechám si jí pro sebe stejně jako určitě každý kdo to viděl až do konce. Dále musím pochválit herecké obsazení, které s opravdu nulovými jmény vykouzlilo herecké talenty první třídy. Každý mi do své role perfektně seděl a každý si odehrál svoji postavu za 1*. Extra musím pochválit hlavního agenta Coopera (Kyle MacLachlan), který svým chováním a vyjadřováním mi neskutečně vnesl optimismus přez celý seriál a abych pravdu řekl i do života. Lekací momenty fungovaly jak měly, opravdu jsem byl místy vyděšen a celková atmosféra a to hlavně díky hudbě a skvělému horskému městečku byla jednoduše kouzelná. Když bych se to pokusil shrnout, je to jako skládat puzzle, které je před posledním dílkem perfektní, ale najednou se puzzle rozpadne a někdo ho přeskládá úplně jinak a já mam pocit, že tak to mělo být původně. Výjimečný seriál, za který si David Lynch a mnoho dalších zaslouží pochvalu. Myslím, že jako "krátké" shrnutí a sdělení mých pocitů, toto stačí. Nevím jak to na závěr utnout, protože pocity ve mně jen bouří, takže to zakončím ...

Temný případ

Temný případ (2014)

Hmm tak klobouk dolů, toto byl zase jeden z těch libovejch seriálů co neměl chybu. Celou 1. sérii jsem dal vkuse během jednoho dne a potřebuju další a další díly. Málokdy se natočí taková kvalita a jsem velice rád že jsem na tento seriál narazil. Zezačátku člověku chvíli trvá než se chytne a srovná si dějové linie, které se pak jakoby spojí a je z toho přítomnost, to pro mě byl trochu nezvyk. Bylo to velice zajímavě udělané na časové období během těch několika let, opravdu věrohodně nám detektivové zestárli. Celkový příběh vynikající a k tomu úvodní hudba to je něco nezapomutelného. A samozřejmě v závěru velice citová scéna u které možná i ukápla jedna nebo dvě slizičky. No nemůžu se dočkat 2. série, toto byl sakra velkej nářez!

Fargo

Fargo (2014)

Nevěděl jsem že vyšly už všechny díly z Farga 2. série, natož ten první a zjistil jsem to asi 4 dny po posledním, takže jsem si samozřejmě všechno postahoval a ejhle. 10 dílu během 24 hodin jako nic. Opravdu jsem nečekal že 2. série by měla šanci sáhnout i jen na paty 1. sérii, ale ona se jí nejen vyrovnala, ale myslím že má i navrch. Krásná zimní atmosféra v okolí Minnesoty, ta nám zůstala už z 1. série. Miluju tenhle styl budování postav, s kterými se může v průběhu seriálu stát prakticky cokoliv a člověk to absolutně nečeká. Každá postava byla dopodrobna rozebraná a přesto nebyla ;). Z postav co nehrály prakticky žádnou roli na začátku se staly klíčové postavy. Po prvním dílu jsem byl v rozpacích jestli má cenu sledovat, dál jestli mi to nezhnusí 1. sérii a jsem velice rád, že jsem si pustil 2. díl, protože od toho už to šlo prudce z kopce až do konce. U mě za obě série jasných 100% a nemám sebemenší detail, který bych tomuto seriálu vytkl, prostě dokonalé na můj vkus.