Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (13)

plakát

Červi (1975) 

I když nejsem fanda hororů, Cronenberga mám rád a námět filmu mi také příjde povedený, přesto ale musím dát nižší hodnocení. Především kvůli technické stránce. Zkrátka se mi zpracování více než 30 let starého filmu nelíbí natolik, abych si jej řádně užil. Vím, že to není zrovna košér, ale je to tak. Kdyby byl film natočen v dnešní době, určitě bych dal přinejmenšim 4*.

plakát

Pozemšťan (2007) 

Přestože se Man from Earth nedá považovat za plnohodnotný filmový zážitek, myšlenka, s níž přichází, mně naprosto fascinuje a nutí k zamyšlení. A to se počítá.

plakát

Silný kafe (2004) 

Překvapivě příjemný snímek, který si na nic nehraje.

plakát

Wolfsbergen (2007) 

Při sledování filmu jsem přemýšlel, čeho asi chtěla paní režisérka dosáhnout natočením tohoto snímku. Někdo chce diváka pobavit, jiný si klade za cíl udržet ho v napětí či rovnou vystrašit, někdo chce třeba jen vyprávět nějaký neobvyklý příběh (třeba se skrytým poselstvím). U Wolfsbergen mám pocit, že jediným cílem bylo diváka unudit k smrti. Jak jinak charakterizovat film, používající zásadně dlouhé statické záběry, ukazující ztrápené tváře nevýrazných charakterů, kteří mimochodem neradi mluví. Dialogů je za celý film asi tak dvacet, přičemž polovna z nich je o ničem. Nechci tvrdit, že posuzuji kvalitu filmu podle počtu dialogů, ale myslím, že tento fakt o něčem svědčí. Když bych to měl shrnout, řeknu, že tento snímek rozhodně není pro mainstreamového diváka a ani fajnšmekrovi nemá moc co říct. +1 hvězdička za poslední (poněkud morbidní) umývací/žehlící scénu.

plakát

Neznámý signál (2007) 

Tohle mi moc nesedlo, chvílemi se to tváří jako horor či snad sci-fi thriller, jindy jsem měl pocit, že sleduji komedii. Co mi ale nejvíc vadilo, byla (nepříjemně kontrastní) kamera, která po většinu času zabírala jen obličeje herců a vše okolo jakoby nebylo. Nápad ovšem není špatný a být vyššího rozpočtu, určitě by šlo o pozoruhodný film.

plakát

Uvnitř (2007) 

Nízkorozpočtová samoúčelná hovadina.

plakát

Monstrum (2008) 

Pro mně docela zklamání. Je pravda, že je to opravdu výjimečně sugestivní podívaná, která v současnosti nemá konkurenci, ale ze samotného děje už tak nadšený nejsem, naopak mám pocit, že se toho moc nestalo (oslava -> trocha toho pobíhání po ulicích -> metro -> záchrana přítelkyně -> závěr). Zkrátka mi trocho vadí krátká stopáž, film utekl jak voda (vyjma počátečních cca 20 minut, které se naopak dost táhly). Také je škoda, že jsem se nedozvěděl vůbec nic o onom monstru, ale to se dá chápat, vzhledem k formě, jakou je film natočen (uvidíme jen to, co natočil jeden z účastníků katastrofy). Každopádně se mi tento způsob natáčení zamlouvá a doufám, že bude víc takovýchto "dokumentárních" filmů.

plakát

Stůj při mně (1986) 

Kniha mě bavila o dost víc, i když těžko říct, čím to je.

plakát

Temné lesy (2003) 

Podle zdejšího hodnocení a komentářů jsem se na film dost těšil, ovšem mé očekávání filmu, který mi zabrání jít do lesa, nenaplnil. Srovnání s Blair Witch podle mě není na místě, spíše to má blíž ke Cabin Fever či Evil Dead. Atmosféra je určitě slušná, ale jinak je to celkem o ničem. Absence propracovanějšího scénáře a závěrečné pointy příliš nepotěší. I přesto jsem se nenudil, proto za ***.

plakát

30 dní dlouhá noc (2007) 

Tak tohle je béčko a ne že ne. Efektně natočené béčko. Atmosféra odříznutého městečka je kvalitní, krvavé scény jsou také slušné, ale něco tomu přeci chybí. Říká se tomu příběh. Celý film je o tom, jak se parta lidí snaží ukrýt před partou upírů. Nic proti, dívat se na to dá, ale nebylo by od věci přidat třeba hlubší psychologii postav. Ale to se od béčka asi čekat nedá. 3 a 1/5.