Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (7)

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Unikátní dílo. Silná slova? Možná. Čistě subjektivně na mě tento Scorseseho film působil v takovém směru jako žádný jiný před tím, to má, v tomto světě kdy kvalitní tvorba je dost pomíjívý význam, obrovský vliv, kdy divák (já) sleduje snímek se zapálením od A do Z. Skvěle propracovaná a hluboká myšlenka splétá pavičinu událostí, které s každou minutou člověku zapadají do sebe a nakonec ho odrovná závěr, který vyjadřuje vnitří souboj každého z nás a speciálně člověka, který si prošel tím jako Leonardo Dicaprio v tomto díle. Ten předvedl excelentní výkon. Nechávám se tentokrát unášet, ale Leo posunul v tomto filmu herectví na uplně jinou úroveň a tím u mě stoupl ohromnou měrou. Jednoduše... Skvěle napsané podle úžasné předlohy, skvěle zrežírované, natočené a především zahrané. Jediné co bych vytkl, ale co je pouze malá vada na kráse, je hudba, která se občas až příliž vnucuje, ale to jakkoliv neubírá na kráse tomuto skvělému filmu. 5/5

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Skvělý výkon a úspěch pro Tarantina, ale ne jen a pouze další v řadě. Nespoutaný Django působí jako režisérův vysněný kousek na kterém pracoval s takovou radostí a zároveň důsledností, která se ve finále přenesla na plátno a udělala z tohoto snímku cosi vyjímečného. Kromě filmových rysů pro Quentina tak typických se zde mísí s dějem i skvělé herecké obsazení kde se Jamie Foxx ujal role pro něj nezvyklé, kterou však zvládnul pod režisérovou taktovkou brilantně. Christoph Waltz působící tak přesvědčivě, že by člověk věřil každému slovu, kdy jeho part byl dotažen, a to hlavně díky němu samotnému, k perfektnímu projevu dr. Schultze, který se rázem stal reálnou postavou, a závěrem Leonardo DiCaprio, herecky na nejvyšší úrovni v celé své kariéře mě potěšil na maximální úrovni, od dob potápějcího se Jacka, dospěl v dokonalého a všestranného herce ke kterému chovám, po shlédnutí toho filmu (nebo snímku Prokletý ostrov), nezměrný respekt. Také bych rád vyjádřil obdiv k používání odkazů, které zasvěcenému jednoduše vykouzlí úsměv na tváři (Franco Nero). Jedinou chybičku na kráse která zapříčinila ztrátu hvězdičky byl malilinkato předvídatelný konec, kdy se nezadržitelně projevil Tarantino z dob minulých a za vším, tak jak to umí, udělal tlustou, rezolutní a krvavou čáru.Za mě 4 z 5

plakát

Já, robot (2004) 

Skvělý futuristický počin postavený na myšlenkách Isaaca Asimova. Pohled do světa ne tak ovládaného stroji jako lidskou pohodlností. Příjemné ztvárnění hlavního hrdiny v podání Willa Smitha znázorňující možná zpátečnický, ale pochopitelný pohled na svět. Skvělá akční jízda zakončená možná naivní formou ale co by to byl za film bez happy endu a závěrečné promluvy. Skvělá práce.

plakát

Assassin's Creed: Embers (2011) 

Krátkometrážní snímek, který má na mě nezměrný vliv z důvodu mé účasti u předchozích osudů Ezia Auditore da Firenze, kde stařík přemítá nad životem, který z jeho pohledu neproběhl podle jeho představ, tak že uživá současného života ve prospěch rodiny, která se z jeho přítomnosti nebude těšit dlouho. Na jeho věk až přehnané akční scény, které jsou vyváženy poselstvím a uzavřením jedné ságy. Upustil jsem slzu.

plakát

Hranaři (2011) 

Film z české dílny, kteří mnozí označují za další ubohý výkřik a reklamní monstrum, které se nijak neliiší od jiných českých propadáků z poslední doby. Zeptejte se sami sebe, byl horší než Bastardi 3? Neřekl bych. Stejně tak je nasnadě otázka zda byl lepší naž snímek v hlavní roli s Jirkou Mádlem Probudím se včera. S tím by také leckdo nesouhlasil. A z tohoto důvodu, kdy se jde od názoru k názoru, bych si dovolil tvrdit že Hranaři se řadí na hranu střední filmové tvorby v čechách. Film o korupci byl skvěle načasován leč vlastnil potenciál, který nebyl naplněn ani z půlky. Rád bych vyzdvihl um Vilmy Cibulkové, Saši Rašilova a stejně tak nápad který stál u prvopočátku tohoto nadějného snímku.

plakát

John Q. (2002) 

Snímek, který by leckdo mohl označit jako béčko, ale to není tento případ. Denzel Washington zde v roli otce z dělnické třídy zachraňující život syna, kdy je ochoten udělat vše, co bude v jeho silách. Snímek, který předběhl svou dobu z toho důvodů, že podobou situaci lze sledovat dnes u nás. Po pravdě kdo by to neudělal? Pokud odstraníme faktor amerického patriotismu a oddanosti rodině je snímek až syrově o reálné situaci. Tento snímek si získal spousty příznivců a to hlavně proto že se stovky lidí s tímto osudem může ztotožnit.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Jeden z nejlepších seriálových počinů vůbec. To by mělo stát od teď, až navždy pod titulem Bratrstvo neohrožených, kteří vzešli z produkce Stevena Spielberga a Toma Hankse, který přispěl jak režijně tak vlastní rukou v podobě scénáře. Události věrně mapují zážitky a situace, kterými prošli členové roty E jinak známé jako Easy company. Excelující Damian Lewis v osazenstvu nemenších seriálových i budoucích filmových hvězd, jako například Tom Hardy, kterému Spielberg otevřel jedny z dveří na stříbrná plátna. Pro mě osobně kousek, který jsem viděl nespočetkrát a nespočetkrát ještě uvidím. Skvěle postavená linka rozvětvená o osobní prožitky a strasti vojáků za doprovodu vynikájící hudby, která nezaostává za dějem, ale dokonale ho dokresluje a naprosto vás vtáhne do příběhu a takřka vás donutí si k postavám vytvořit vztah a prožívat každý jeden díl. Za mě plný počet.