Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (132)

plakát

Hon (2012) 

Jagten je nejlepší film, který už nikdy nechci vidět. Opravdu. Vše v tomto filmu je perfektní - tak perfektní a tak silné, že jsem se nemohl po jeho konci dlouho vzpamatovat a byl plný hořké frustrace, kterou jsem si chtěl někde vybít (což není právě má obvyklá nálada). Výtečné nervy drásající drama, které se bohužel nikdy nestane mým oblíbeným filmem.

plakát

Garth Marenghi: Nemocnice na kraji světa (2004) (seriál) 

Nejlepší seriál a nejlepší parodie všeho - herectví, střihu, hudby, kamery, zvukařů, textů, kostýmů, efektů, exteriérů, interiérů a hororů. Přitom všem vám o negativech jednotlivých dílů ještě postavy herců postav fiktivně dokumentárně vyprávějí a vysvětlují, proč je vlastně Garth Merenghi tak skvělý vizionář a Darkplace tak geniální seriál.

plakát

Zero (2015) 

Zero byla největší karlovarská jízda roku 2015 - výborný střih, zvuk, spojení žánrů a humor značně připomínající svým stylem South Park - vezměme nějaký společenský fenomén, vyhroťme jej do extrému a napišme něco o tom, co by se pak mohlo dít (třeba by se mohli lidé navzájem zabíjet, protože to stejně dělají nejraději). Film rozhodně není jednostranný a opravdu mě mrzí jeho nízké hodnocení (snad plynoucí z malého počtu dosavadních známek), jež si vysloužil od karlovarského publika.

plakát

8. míle (2002) 

Uvěřitelně drsnej Detroit, trocha dobrýho rapu a překvapivě fajn herecké výkony.

plakát

Batman začíná (2005) 

Nolanův styl natáčení (bohužel) často připomíná Spielberga svou technickou zdatností, jež na mě působí mnohdy až chladným dojmem. Batman Begins je však příkladem filmu, kde je jistá míra sterility přímo vyžadována pro vykreslení prostředí temného Gothamu.

plakát

Grimsby (2016) 

Dobře vystavěná jednoduchá komedie s nenudící akcí a humorem (“překvapivě”) připomínajícím Diktátora.

plakát

Slib (2014) 

Dobře zachycená atmosféra, skvělá režie a herecké výkony. Scénář má sice několik slabších míst, ale Obietnica je bezesporu nadprůměrným filmem.

plakát

Deadpool (2016) 

Deadpool sice není Kick Ass, ale nabízí rozhodně humor komiksu vlastní (je zábavnější než všiechny X-men filmy a Avengers dohromady). Pokud stojíte o akčňák, který se nebere příliš vážně, je tento film správnou volbou.

plakát

Adamovo tajemství (2003) 

Young Adam je velmi podhodnoceným filmem, který je založený na chladné atmosféře, výborně snímaných obrazech a skvělých (přirozených) hereckých výkonech. Asi po hodině přijde narušení pomalého tempa zčásti zbytečným přísunem nových postav, ale nakonec si vyprávění zachovává celistvost. Ano, brzy víte, o co ve filmu jde - no a? Takto bychom mohli osočit celé filmové žánry - akční, romantické, komedie, horrory atd. A “že to není řemeslně špatné, ale co z toho” je totální žvást - takhle se můžeme vypořádat s celým výtvarným uměním a možná s veškerým uměním vůbec, jelikož nám nepřináší nic hmatatelného.

plakát

Slídil (2014) 

Slídil je výborný především díky Gyllenhaalovi, který zde vystupuje skutečně jako prototyp slizouna. Snímek sice bulvární novinařinu vyhrocuje do extrému, nicméně tepe do živého, udržuje myšlenku a je prezentován dobrou formou.