Reklama

Reklama

Slib

  • Polsko Obietnica (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lila (14) a Janek (15) milují jeden druhého a jejich vztah vyplňuje celý jejich svět. Poté, co se Janek vůči Lile dopustí zrady, je ochoten udělat cokoli, aby vinu odčinil. Anna Kazejaková se v syrově natočeném snímku bez černobílého moralizování zabývá tím, jak daleko je člověk ochoten zajít kvůli lásce. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zatímco Manon je motýl, Manon je včela a Manon je růže, hozená do kostela - Lila je pomsta, Lila je strach, Lila je soudce, Lila je... Cesta do hlubin puberťákovy osamocené duše, kde i něco tak pomíjivého, jako první láska, může nastřelit impuls k umanuté myšlence, která vygraduje až do tragického grandfinále... Protože zrada je děvka, co si vzala otce, další ztráty nebudou akceptovány. Ale střepy z nastaveného zrcadla neměly bolestivě zasáhnout generaci hlavních hrdinů, nýbrž tu předchozí... Napřesdržku přesvědčivá Eliza Rycembel. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Naprosto nepopírám herecký výkon neznámé Elizy Rycembel, která hrála Lilu s deformovanou myslí neskutečně skvěle. Mám ráda filmy, kde je dána divákovi určitá dávka fantazie a nemá naservírované vše do detailu. Tady jsem ale na vážkách, hlavně z té první poloviny tohoto snímku, kde se mně zdálo až příliš mnoho nevyřčeného a kde jsem místy doslova tápala. Nakonec jsem se přece jen chytla a konec mě úplně odzbrojil. Výkřik do světa rodičů takových mladých lidí se ale debutantce Anně Kazejak- David povedl a já věřím, že příště to bude ještě o level propracovanější. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poctivé evropské psychologické drama s celou parádou, u kterého se vlastně nedivím, že je k němu připsané i Dánsko. Jak kdyby ty filmové psycho postavy. přes ten svůj hygge přístup. vysloveně přivolávali, protože to, co se tady děje, to je na úrovni lidského průseru. Scénárista Magnus von Horn měl zřejmě hodně slušné připomínky. Když k nim ale přidáte polské reálie a herce a herečky, tak prostě nemůžete být zklamáni. Slib je prostě nefalšovaný nářez, který mi drásal nervy od začátku do konce. K tomu všemu bych ale hrozně rád přidal zjištění, že Dawid Ogrodnik je naprosto geniální. Není lepšího polského herce současnosti. Na druhou stranu...debutantka Eliza Rycembel se také slušně předvedla. Každému tedy dle svého uvážení a v rámci polské kinematografie solidní nadprůměr. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Excelentně zrežírované drama ze světa teenagerů se skvělou kriminální zápletkou. Rozpolcená mysl mladičké dívčiny ve světě nejmodernější techniky a citů, jenž se táhnou staletími. Díky bezmezné moci lásky, jsme schopni i nenávidět, učinit něco, co nelze vzít zpět. Rodinný film, jenž tento žánr staví do tragické pozice. Otec je daleko a matka má trochu jiné starosti. Lila je na svůj život právě teď zcela sama...teprve několik dlouhých minut po dvanácté se dostavují rodiče s otázkami, jak se ta jejich dceruška vlastně cítí. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Líbal jinou, jak vůl vraždil, do pekla si cestu dláždil." Vážený soude. Jakožto obhájce ex offo zde přítomné slečny Lily ve věci trestného činu navádění k vraždě bych rád pronesl závěrečnou řeč: Co vlastně máme? Jen přiznání morálně pochybného Janeka (masturbuje při Skype a pláče), že kdesi (mimo záběr filmové kamery) a jakýmsi neurčitým způsobem zrakvil roztleskávačku. Za to, že na něm podloudným způsobem vyloudila pusu. Jen jediný polibek, nic víc se mezi nimi nestalo! A to má být motiv? Navíc nebylo prokázáno, že má klientka měla tu moc mu cokoli našeptávat či ho dokonce úkolovat ohledně vraždy. Máme snad věřit, že pár SMS zpráv mezi dvěma cizími lidmi přesvědčí jednoho z nich k tak ohavnému činu?! A já se ptám. Kde je sebemenší důkaz hlubokých citů, či dokonce romanticky tragické lásky mezi Lilou a Janekem?! Ve spisech i v celém filmu ho postrádám. Navrhuji obžalovanou zprostit viny a trojhvězdičkový trest udělit rodičům obou týnejdžrů, za nezájem o výchovu svých "emocionálně vyhladovělých parchantů" a hormonální bouři jejich dospívání, s polehčující okolností přesvědčivě sehraného tyátru a sousedské rvačky, byť 5 minut po dvanácté. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama