Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (610)

klerik 

všechny recenze uživatele

DOBRÝ WILL HUNTING+ROCKY Tento film som si vychutnal. Prispelo k tomu prekvapivo veľa "mojich" faktorov - do Eminemovho hrdinu som sa vedel dobre vcítiť, Kim Basinger je stále krásna (jeden úsmev stačí, aby bola zvodnejšia než v celom 9 a 1/2 týždni), objavili sa tu herci, ktorých mám rád (Mekhi Phifer, Brittany Murphy). Keď k tomu prirátam, že je to dobre vystavaná dráma, musím byť spokojný. Aj keď 8. míľa stojí ná základoch "športových a hudobných" filmoch (Coyote Ugly, Tanec s vášňou...) nesklzáva k rutine a ide si svojou cestou. Najviac ma potešilo, že to nie je "film s Eminemom," ale solídna dráma so super ústrednou skladbou... ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Eminema som nenávidel a prakticky nemusím ho ani dnes. Výnimkou je len jeho účasť v tomto projekte. Prirodzené herectvo, ktoré strhlo moje sympatie na jeho stranu + zaujímavo napísaný príbeh = slušných 80%. Pre tých, čo im je HipHop blízky (v čase vzniku to bolo ešte bez dnešnej všadeprítomnej komercie) by malo hodnotenie vystúpiť minimálne tak ako u mňa. ()

Reklama

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $41miliónovTržby USA $116,750,901Tržby Celosvetovo $242,875,078 ║ skúsil som to, dobojoval som až do konca, no otras a rozpočet $41miliónov tu bolo ako na čo v tomto filme minuté na tie rozpadnuté barabizne, či na to publikum v klube? sila ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Na to, že je celý film v podstatě o ničem (vše tvoří obehrané klišé) se na to překvapivě velice dobře kouká. Skvělá režie, perfektní texty písní (poklona tvůrci titulků) a překvapivě slušně hrající Eminem. Celkový verdikt je spíš tři a půl, ale čtyři nedám. Jsou i lepší filmy (a navíc mi tak trochu vadí, že jsem si po celou dobu vybavoval - díky stavbě příběhu - Rockyho)... ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Eminema a tuhle hudbu nemusím. Přesto musím dát tohle vysoké hodnocení, protože: 1. Eminem je (překvapivě) výborný herec, 2. Curtis Hanson je (nepřekvapivě) skvělý režisér a tohle opravdu zvládl na jedničku a 3. Skladba která získala Oscara je fakt vynikající a (překvapivě) přesvědčila i převážně konzervativní akademii. Úhrnem - dobře jsem se bavil a dost mě to překvapilo :) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (55)

  • Ve filmu se Jimmymu (Eminem) říká Rabbit kvůli jeho velkým zubům. Ve skutečnosti Eminemovi říkala jeho matka ze stejného důvodu „Mickey“ (podle Mickey Mouse). (ArsenalEagle)
  • Severoamerické tržby skoroživotopisného dramatu byly 116,8 milionu dolarů, celosvětové 242,8 mil. (NIRO)
  • Píseň „Lose Yourself“ obsadila první místo v hitparádách v Řecku, Izraeli, Itálii, Mexiku, Peru, Novém Zélandu, Norsku, Portugalsku, Rumunsku, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku, Velké Británii a Venezuele. Také se objevila na Eminemově (Rabbit) albu „Curtain Call: The Hits“ (2005) po boku dalších jeho největších hitů. (Ouwen)

Reklama

Reklama