Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (110)

plakát

Chata v horách (2012) 

Čekal jsem o něco hororovější příběh, chtěl jsem se před spaním trochu vyděsit... ale zklamaný rozhodně nejsem. Originální pojetí, dobrý nápad a Sigourney Weaver - co víc si můžu přát. Pro milovníky hororů naprostá nutnost.

plakát

Prometheus (2012) 

Hodně lidí tenhle film kritizuje. Nechápu proč. Jedná se o skvělou sci-fi. Její síla je i v tom, že některé věci jen naznačuje. Pokud jako já dokážete ocenit, že vás režisér nevodí vždycky za ručičku, a některé věci nechává jen na vaší fantazii. Bohužel, většina z diváků potřebuje průvodce, který vám bude říkat: "Milé děti, to je vetřelec. Pozor, kouše. Nejdřív se narodí jako pavouk z takového vajíčka. Přilepí se vám na obličej, odpadne, a jakoby umře. Ale pak se vám vylíhne v břiše..." Bohužel, hodně z diváků tento přístup přímo vyžaduje. Já patřím do skupiny, které stačí naznačit. Už mě nudí filmy, které vodí diváka za ručičku. Tenhle film je silný právě v tom, že některá témata jen naznačí. Už se nemůžu dočkat pokračování. Ten konec si o pokračování přímo říká. A tím nemyslím prvního vetřelce, ale něco ještě před ním.

plakát

Kmotr (1972) 

Můj absolutně nejoblíbenější film všech dob. Marlon Brando jako don Corleone je postava, která o několik tříd převyšuje nejen všechny ostatní postavy v tomhle filmu, ale i všechny mafiány ve všech ostatních filmech o mafii. Je to sice padouch, ale s takových charismatem, že i jeho největší nepřátelé ho obdivují.

plakát

Okouzlený (1967) 

Nádherná britská komedie, které čas rozhodně neublížil. Peter Cook jako Ďábel je prostě skvělý. Díky tomuto filmu se musím smát pokaždé, když uvidím jeptišku :-)

plakát

Dobrodružství Robina Hooda (1938) 

Nejlepší Robin Hood všech dob. Žádné počítačové triky, žádné 3D, jen herecké nadšení. V tomhle filmu je něco, co mě pokaždé připoutá k obrazovce. Jedinný pravý Robin Hood je pro mě Errol Flynn. Nikdo jiný, ani Kevin Costner, ani Russell Crowe do toho nedali tolik elánu a nadšení. I když do kadé nové verze tohoto příběhu se investují stovky milionů dolarů, stejně tam zapomenou dát to, co má jen tahle verze - správnou kombinaci elánu, dobrodružství a správně přidrzlého hlavního hrdinu.

plakát

Anděl Páně (2005) 

Každý si tuhle pohádku chválí, tak jsem se na ni taky podíval. A zas tak velká díra do světa to není. Na dnešní dobu je to nadprůměrná pohádka, ale řekněme si to na rovinu, ten průměr není moc vysoko. Asi tak někde u kotníků Pyšné princezny.

plakát

Peklo s princeznou (2009) 

Dlouho jsem si myslel, že češi už neumí točit kvalitní pohádky. Legendární "S čerty nejsou žerty" to nepřekoná, ale rozhodně potěší. Nejlepší česká pohádka za posledních deset let.

plakát

Doktor od jezera hrochů (2010) 

Moje oblíbená knížka ve vinikajícím zpracování. Nechápu, co se na tom ostatním nelíbí. Mám pocit, že si na režiséra Trošku zasedli a kritizují ho už ze zásady. Já jeho poslední výtvory taky moc nemusím, ale tohle se mu tedy rozhodně povedlo.

plakát

Green Lantern (2011) 

Takhle má vypad Superhrdinský film. Já vím, že je to blbost, která oskara nedostane. No a co? Fakt jsem se bavil. Mimochodem, doporučuji BlueRay verzi, tam vypadá Parallax opravdiu skvěle. Pokud chcete film, kde jeden člověk získá superschopnosti a s nimi zachrání svět, neváhejte.

plakát

Obhájce (2011) 

Takhle má vypadat solidní drama. Napětí, promyšlená zápletka... Já vím, podobných filmů s podobným námětem tu už byla spousta, ale opravdu mě potěšilo zjištění, že takové filmy nejsou jen dávnou minulostí. Pořád se najdou lidi schopni stvořit něco takhle kvalitního. Proč na tenhle film není víc upoutávek? Místo toho je vidět plno ukázek z blbostí typu "Válka bohů", po kterých za pár měsíců neštěkne ani pes. Pokud máte rádi kvalitu, vyražte do kina na Obhájce.