Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (97)

plakát

Ono (2022) 

Skvělé sociální drama říznuté finskou mytologií. Ve finském folklóru existuje Sielulintu, což doslova znamená duši ptáka. Věřilo se, že Sielulintu přinesou dětem jejich duši, když se narodí, a odnesou ji zase pryč, když zemřou. Jako milovník mytologie jsem si to užil asi krapet víc než se to bude líbit ostatním.

plakát

Blood Machines (2019) 

Poslechnul jsem kvůli soundtracku od Carpenter Bruta.....a bohužel to je asi jediná nejsilnější stránka tohoto krátkého sci-fi snímku. Jelikož mohu porovnávat například s kraťasy na YouTube kanálu DUST tak tento snímek nemá co do originality a zajímavosti nabídnout. Převážně zklamání. Spíše bych raději viděl ve formátu krátkého filmu videoklip k Fab Tool.

plakát

Nestřílejte! (2018) 

Je až s podivem co si některá individua schovávající se na vysokých postech výkonné moci mohou dovolit aniž by byli potrestáni, o to více mě udivuje že se podobné zločiny děly v Belgii která se považuje za vzorný příklad justice a dodržování lidských práv. Podobných případů které se jednoduše zametou pod koberec je bohužel pořád mnoho. Silné psychologické drama.

plakát

Vládci chaosu (2018) 

Čekal jsem jak se tématu norského black metalu zhostí, film byl podán dostatečně syrově a víceméně ukázal co parta lidí hrajících extrémní metal měla (nebo spíše neměla) v hlavách. Osobně mě Burzum ani Mayhem hudebně naprosto neoslovili, když Norsko, tak raději volím kapely jako Satyricon, Darkthrone, Emperor...z nichž někteří to mají v hlavě dost dobře srovnané a především mě jejich hudba baví. K vyobrazení Black metalové scény začátkem devadesátých let by stejně dobře jako tento film posloužil i dokument.

plakát

Irčan (2019) 

Od Scorseseho jsem i navzdory věku většiny herců očekával svižnější tempo ala Casino, ale byl jsem příjemně překvapen že nakonec zvolil rozvleklejší způsob vyprávění který mi naprosto sedl. A hlavně po dlouhé době vidět hrát spolu dva herce na jejichž filmech jsem vyrůstal bylo nostalgické, film měl celkové nádech vzpomínání na staré časy. Poslední půlhodinka zaměřena na snahu o smíření se stářím a svou minulostí měla příjemně nahořklou pachuť. Tak k Vánocům knihu?

plakát

Doufám, že příště umřeš :-) (2018) 

Maďarsko mě svou filmovou tvorbou příjemně překvapuje čím dál tím víc, zmínil bych snímky Slava kde hlavní téma bylo blízké tomuto filmu, vyčlenění ze společnosti na základě virtuálního života na sociálních sítích, případně nedostatek empatie právě díky otupělosti ze soc. sítí. Je šílené kam až se dá zajít, viz Čínský bodovací systém který určí váš status v reálném životě (https://zoommagazin.iprima.cz/zajimavosti/cina-zavadi-system-hodnoceni-obcanu-co-byste-nesmeli) člověk si potom uvědomí že žijeme ještě ve velmi svobodné zemi. Snímek mi hodně připomněl finský Odhalený přístav (https://www.csfd.cz/film/312122-odhaleny-pristav/komentare/), který se mi líbil přeci jen víc, proto hodnotím 4/5

plakát

Upgrade (2018) 

Svižná akční jízda, nejlepší zážitek při přepnutí mozku do režimu stand-by. Konec se nezvrhl v přihlouplý americký happy end, z původní v 4.0 upgrade na v 5.0 Chutný předkrm před vydáním Cyberpunk 2077, jehož vývoj nějakou dobu nejspíš ještě potrvá.

plakát

Kapitán (2017) 

V podstatě Gogolův Revizor - jen v kulisách končící druhé světové války. Celková uvěřitelnost pokulhávala, na jejíž úkor má snímek ale spád a s každou další scénou se mi žaludek svíral čím dál tím víc jak se hlavní hrdina zamotával do svých lží.

plakát

Horší než smrt (2007) 

Mám rád typický britský suchý humor, toto ale bylo zdaleka něco jiného - vyumělkovaná slátanina která se rádoby snaží zařadit mezi komedie. Ale jestli se to někomu líbí, tak proti gustu...

plakát

Kříž cti (2012) 

Konec byl trochu hollywoodsky nasládlý, to ale nic neubírá na celkové kvalitě tohohle filmu, několik podobných již natočeno bylo, co mě ale zazdilo byl dovětek k filmu, ať už je snímek natočen na základě skutečných událostí či je celý dílem fikce, poselství je jasné - válka je vůl a i mezi těmi kteří stojí na straně "zla" se najde několik jedinců kteří se snaží jen přežít a nehltají každé slovo psychopata jenž vydává rozkazy a je zrovna u moci. Po Kukušce která se mi líbila přeci jen trochu víc, dávám 4/5.