Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (618)

plakát

Argylle: Tajný agent (2024) 

Za pět hvězd. Bez kompromisu! Jasně, je to blbost, ale Vaughn ty svoje nápady zkrátka umí prodat. :-) A ten skotskej mňoukač!

plakát

Desperado (1995) 

Proč pět hvězd? Svébytná forma, hravé nápady, vtip, vroucí temperament a užitečné pouzdro na kytary.

plakát

Ricky Gervais: Armageddon (2023) (pořad) 

Je pravda, že Armagedon je možná slabším počinem - zejména v tom smyslu, že od Rickyho už tak trochu víte, co od něj můžete čekat. Nicméně chlápek pořád něčím překvapí a těší mě, že jeho humor je rok od roku temnější. A to je zvlášť v dnešním světě opravdu zapotřebí.

plakát

Santini - Cesta barokního génia (2023) (TV film) 

I když zřejmě nebylo možné do tohoto dokumentu vtěsnat všechny ty krásy, které Santini projektoval, stále představuje perfektně zvládnutý počin vzdávající patřičnou úctu tomuto baroknímu géniovi.

plakát

Gangy z Birminghamu - Série 2 (2014) (série) 

Oprášil jsem tento legendární seroš v rámci pomyslné "kilimánie" v souvislosti s Oppenheimerem a jsem rád, že jsem tak učinil. Zatímco mě první série před lety vůbec nebavila, zde je tomu jinak. Od prvního dílu se jedná o parádní jízdu. Gangsterské prostředí 20. let minulého století je bohatě vykresleno, čemuž napomáhá i můj dojem, že se značně rozšířila výprava. Postavy jsou napsané rovněž skvěle a jejich osudy se staly upřímným předmětem mého zájmu. Těším se na další série. Nyní jsem na tento opus konečně náležitě naladěn!

plakát

Sedm schodů k moci (2023) (seriál) 

Rozhodně nejlepší český seriál, který jsem po dlouhé době spatřil. Po každém schodu stoupá herecký výkon Evy Josefíkové (nemůžu si pořád zvyknout na Podzimkovou), která mistrně zvládla přerod servírky Anny Malé v manipulátorku první třídy. Líbila se mi i postava ministra Vichra, u Vyorálka poněkud netradičně - a skvěle - ztvárněného. Nesmím rozhodně vynechat novináře se seberefexí, jehož představil Pavel Batěk. Pociťoval jsem snahu o moderní pojetí seriálu, která podle mě byla úspěšně dotažena. Máme zde kupříkladu i prolomení čtvrté zdi, které rámuje jednotlivé díly. Výstavba epizod je vždy dobře vypointovaná a neměl jsem pocit, že by zde bylo něco zbytečně navíc. Pouze podotýkám, že jediný díl, který nebyl zcela uspokojivě doladěn, byl ten poslední. Ale i poněkud rozpolcené dojmy z něj nesnížily celkovou expresi díla. Seriál také stojí na aluzích k českému politickému dění, což zřetelně připomínají dadaisticky zvolená jména charakterů. Takže jo. Nebojím se udělit pět hvězd. To se Primě povedlo!

plakát

Mistři starých řemesel (2023) (seriál) 

Naprosto úžasný dokumentární seriál. To se Čétéčku opravdu povedlo. Určité pochybnosti se u mě projevily u prvních epizod - hlavně u Bronzu a Železa, kde se přeci jen při rekonstrukcích používalo větší množství moderních nástrojů při tvorbě artefaktů. Což mě u pořadu, který se od počátku prezentoval jako průvodce experimentální archeologií, trochu zklamalo. Nicméně oceňuji, že komentátor význam těchto anomálií alespoň snížil tím, že vysvětlil, že by dané činnosti uskutečnili naši předci jinak. Jako nesporné pozitivum považuji to, že ve všech epizodách vystupovali experti, kteří k náležitým problematikám přistupovali s patřičnou exaktností a erudicí. Tak to má prostě být! Zároveň se mi líbily i vhodné grafické vychytávky, především grafy s jednotlivými epochami či schémata některých konstrukcí, respektive nástrojů. 5/5 - Dokumentární pořad roku!

plakát

Sisu (2022) 

Patrně dosti přestřeluji, ale tenhle film byl tak kurva skvělej, že nemůžu jinak. Jasně, jako celek je to šílenost plná historických, ale především biologických a fyzikálních podivností. Nicméně ten film má koule, atmosféru a obsahuje pořádnou dávku nadsázky a černého humoru. Musím říct, že tu 5. hvězdičku dodávám kvůli samotnému závěru, který mě naprosto oddělal. 5/5 PERKELE!!!

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Maskulinní amerikanistický patetický kýč. Ale na těch pět hvězd to prostě je!