Reklama

Reklama

Ricky Gervais: Armageddon

(pořad)
Stand-up / Komedie
Velká Británie, 2023, 62 min

Režie:

John L. Spencer

Scénář:

Ricky Gervais

Účinkují:

Ricky Gervais

Obsahy(1)

Tabu? To Rickymu Gervaisovi nic neříká! A tak se ve svém komediálním speciálu o konci lidstva pustí do politické korektnosti i přecitlivělých lidí. (Netflix)

Recenze (59)

campix 

všechny recenze uživatele

Sice je to stále ten starý dobrý Ricky Gervais, ale spíš než s kadencí, ostrostí a vypointovaností jednotlivých situací mám zásadní problém s obsahem. Mě tahle hyperkorektní doba strašně štve. Chápu, že to se prostě nutně musí promítnout do všeho, ale aby jeden z nejlepších stand up komiků své generace neustále upozorňoval, jak by lidé měli humor vnímat a jak ho chápat. Aby se musel neustále omlouvat nebo něco upřesňovat. Mě tohle prostě nebaví. Vytrácí se z toho kouzlo.. To je prostě obrázek dnešní doby a dnešní společnosti zatím hlavně za mořem. Radši si pustím starší Rickyho kusy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vadilo mi, že občas se Ricky dopustil netflixovských úliteb o dětech, zvířátkách apod., čímž popíral vše, co vlastně doposud řekl, a taky se právě u těchto promluv publikum nikdy nesmálo a nastalo trapné ticho. A jako věřící jsem si všiml, že si odporuje i zde ve svých názorech, ale to je jeho problém. (Abych nebyl špatně pochopen, třeba jeho parodie na stvoření světa mne velmi pobavila.) Ale jinak 90 % času šije do vší současné nesmyslnosti, porovnává, co jsme dříve rozuměli bláznovstvím, a co je dnes dovoleno, nebo že lidé i za války měli smysl pro humor, ale v dnešní době se každý bojí, aby druhého snad náhodou neurazil a nedotkl se jeho jemnocitu, nebo že snaha o politicky korektní výrazy v dnešní době může zavinit, že se utopí děcko. Z některých jasných a stručných paralel až mrazí a vlastně už nejsou k smíchu. Třeba že máme právo každý na své myšlenky, tak jak přijdou, a není důvod se za ně někomu omlouvat, neboť jen my víme, jak jsou nakonec myšleny. Jinak ten vtip o čínském pedofilovi a štěňátku mne pobavil hodně. ()

Reklama

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Není to stand-up, ale kulturní válka. Není to o vtipech, ale kontroverzích. Recyklovaných. Jak píší jiní, jen píchá do vosího hnízda. Jeho úspěch tedy není o dů/vtipu, ale že lidem umožní schladit si žáhu. Selfpromotion, a poplácávání sebe sama po ramenou, jak je skvělý. A univerzální reakce na jakoukoli kritiku – nepochopili jste vtip, problém je ve vás. Tudíž asi ani jeho tým mu nemůže říct, že císař je nahý a jeho vtipy nedopečené. Tahle samoúčelná show žije jen z odlesku jeho slávy a považovat to za vtipné je urážka těch komiků, kteří si dají tu dřinu a jsou doopravdy dobří, vtipní. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Zasmál jsem se, chlap mluví dobře, provokuje dobře, ale hodně jeho vtipů mi přišlo, že strašně tlačil na pilu aby urazil co nejvíc a byl co nejmíň korektní, než aby pobavil. Prostě taková provokace za každou cenu a pak to okecat aby to zase zmírnil. Nemělo to prostě koule se hned po dokončení věty prakticky omlouvat. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Áno, Ricky recykluje, ale len svoje témy, nie vtipy. A hoci mal už aj lepšie (alebo skôr vtipnejšie) vystúpenia, len ťažko sa dá ubrať čo i len polhhviezdička minimálne za tie posolstvá. Armageddon by sa kľudne mohol volať Words, pretože jeho vystúpenie je hlavne o slovách. O tom, ako agitka naprosto zmenila ich význam a odrazu už také označenie fašista v očiach tých "pokrokových" pokrýva oveľa širšiu skupinu, než tomu bolo kedysi v zmysle "nejdeš s nami, si fašista" alebo aj "neveríš na viac pohlaví ako dve, si nácek". Ricky sa tu otvorene vysmieva tým samozvaným prebudeným, uvedomelým woke osvietencom, ktorým na pozadí svojích obľúbených tém ako pedofília či holokaust jasne odkazuje: Aj ja som woke, ale len ak to znamená to čo kedysi - že bojujete za rovnosť a proti útlaku, ste antirasista, antisexista, antihomofóbny. Ale ak woke znamená, že máte byť puritánsky, autoritatívny tyran, ktorý vyhadzuje ľudí za názor alebo dokonca fakt, tak potom nie som woke. S tým choďte do prdele! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama