Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (72)

plakát

Aj múdry schybí (1998) (pořad) 

Prvních pár dílů jsem věřil, že je to doopravdy. Ale i tak se vždycky pobavím.

plakát

Avatar (2009) 

Škoda, že mě nikdo nevaroval, ať se na tohle nedívám. Teď už mě totiž nebaví jiné filmy, chci jenom a jenom Avatar, znovu a znovu. Na tohle se nemůžete koukat, tímhle musíte žít. První půlhodinu jsem kriticky pozoroval efekty a hledal chyby nebo nepřirozenosti (to dělám u každého filmu). Jenže jsem nic neobjevil a pak zapomněl, že Avatar není skutečný. Vždy mě v trailerech fascinovala věta: "Vykročte za hranice vaší fantazie!" O to více jsem byl poté dotyčným filmem zklamaný a postupem času jsem pochopil, že za hranice představivosti se vydat nelze. Ale pak jsem viděl Avatar. A zjistil jsem, že je to přece jen možné - James Cameron to dokázal. Umožnil každému, kdo chce, aby navštívil svět jeho fantazie a kochal se. Pandora není jen svět, je to ekosystém - všechno tak funguje, vše má logické vysvětlení. A když si myslíte, že už jste viděli všechno, spatříte třeba pohoří Aleluja. Kdyby čtyřicet nejlepších režisérů zavřeli společně se čtyřiceti nejlepšími filmovými studii na čtyřicet dní do jedné místnosti, nedokázali by připravit nic lepšího. Ať budu žít jakkoli dlouho, neuvidím nic úžasnějšího, protože dokonalost se nedá překonat. Ale vlastně ano, jedna věc na tom filmu dokonalá není - že trvá pouze necelé tři hodiny.

plakát

Bastardi (2010) 

Takhle to dopadá, když chce člověk udělat díru do světa tím, že ukáže romskou menšinu v tom nejhorším světle. Jistě, taky na cikány nadávám, ostatně kdo ne, ale tohle... Pak se divíte, že se k nim naše společnost chová tak, jak se chová. Přesto se na to dá koukat, nesmíte si ovšem tenhle film pustit k srdci.

plakát

Bastardi 2 (2011) 

O dost horší než jednička. Tam se alespoň dal najít nějaký nadhled a místy to bylo i vtipné. Mám pocit, že pan Magnusek se pokouší vyrovnat Hollywoodu, ale vyšlo z toho akorát podřadné filmové utrpení. A proč ta jedna hvězda? Protože díky tomuto snímku jsem konečně přišel o veškeré iluze, co se týká výkonů českých herců. Repliky Krampola a spol. by snad lépe odříkaly i vesnické báby ze Slunce, seno.

plakát

Bastardi 3 (2012) odpad!

A to jsem si myslel, že už to nemůže být horší. Tohle už není nic jiného než hromada sraček, v celém tom mučení diváka nenajdete ani jeden jediný zajímavý nebo alespoň přijatelný okamžik. Jediné, co se mi tam líbilo (tohle slovo vážně nepatří do komentáře k tomuto filmu), je píseň při úvodních titulcích, jenže to na hvězdu v žádným případě nestačí... Díky Bohu, že už je konec!

plakát

Battlestar Galactica (2004) (seriál) 

Tak tohle je něco. Nejenže se jedná o pěknej sci-fi seriál, ono se taky jedná o uvěřitelnej sci-fi seriál. Právě těch víc dějových rovin dávají Galactice šmrnc. Někdo bude fascinován vesmírnými bitvami, někdo přestřelkami, někdo vývojem postav, někdo sexem... Každej si zkrátka něco najde. Rozhodně jeden z nejlepších seriálů vůbec. A taky musím zmínit tu úžasnou scénu ve druhé sérii, když se nějaký důstojník pokoušel zlomit Cylona Sharon tím, že ji znásilní. Wow. Tahle scéna ve mně dokázala vyvolat skutečnou nenávist vůči zmíněnému důstojníkovi, skutečně jsem se Sharon soucítil (a to i v dalších momentech). Takových seriálů moc není, aby ve mně zvládly vytvořit emoce, většinou děj sleduji chladně a bez osobního prožitku. To dává seriálu velikánské plus.

plakát

Blízká setkání třetího druhu (1977) 

Já nevím... tenhle film musel být v době svého vzniku absolutní trhák, ale já už patřím ke generaci, která chce u příběhu s mimozemšťany asi takové efekty, jako lze najít třeba v Avataru. Vrcholem filmu je podle mě scéna v domě matky a dítěte předtím, než je unesen mimozemšťany. Kosmická loď na konci vypadá rozhodně dobře, ale čekal jsem něco trochu chytřejšího než jen návrat lidí ztracených v Bermudským trojúhelníku.

plakát

Bořiči mýtů (2003) (pořad) 

Fakt dobrý. Jistě, kdyby ty díly tak neroztahovali, možná by to důležitý narvali do cca dvaceti minut, ale budiž. Rozhodně zajímavý pořad se šílenými nápady i moderátory. Vyzdvihuji díl s paradoxem třech dveří pojmenovaný podle nějakého amerického moderátora. Vysvětlení mě fakt dostalo.

plakát

Cvoci v akci (2007) (pořad) odpad!

Tohle má jako lidi zaujmout a pobavit?????????!!!!!!!!!!!!

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Tohle jsem viděl ve 3D a stálo to za to! Pravda, na začátku se moc kecalo a v Roklince taky, ale to mi zase tolik nevadí. Proč jsem nedal pět hvězdiček? Kvůli tomu konci! Nevidím žádný problém zkrátit začátek nebo Roklinku a nabít film pořádným koncem! Natahování mi přijde jako blbost. Nejlepší moment: Souboj kamenných obrů ve 3D byl prostě boží!